Potpisan memorandum između HANFA-e i izraelskih regulatora o suradnji u području FinTech inovacija

In Porezi / zakoni
Žigman

Predsjednik Upravnog vijeća Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (HANFA), Ante Žigman jučer je s predstavnikom izraelskog regulatora svečano potpisao „Memorandum o razumijevanju s obzirom na suradnju u području inovacija u financijskom sektoru“*. Riječ je o uspostavi suradnje na području FinTech/financijskih inovacija.

Memorandum je sklopljen s dva izraelska regulatora koja pokrivaju jurisdikciju jednaku HANFA-inoj i to: Israel Securities Authority (ISA) i Capital Markets, Insurance and Savings Authority (CMISA).

„Potpisivanje ovog memoranduma i uspostava suradnje s izraelskim kolegama samo je jedan korak u okviru strategije HANFA-e na području financijskih inovacija, a koja podrazumijeva izgradnju međunarodne mreže kontakata. Vjerujemo da će suradnja s Izraelom, kao tehnološki naprednom državom, biti od velikog interesa za HANFA-u, a i Hrvatsku u cjelini.“ – ocijenio je tom prigodom predsjednik Upravnog vijeća HANFA-e, Ante Žigman.

Svečano potpisivanje Memoranduma održano je jučer u St. Petesburgu, u okviru sastanka Međunarodnog udruženja regulatora tržišta vrijednosnih papira (IOSCO). Memorandum su svečano potpisali predsjednik uprave HANFA-e, Ante Žigman i predstavnik ISA-e, Offir Eyal (Senior Advisor to the Chairwoman&Director of International Affairs Department), dok je s predstavnikom CMISA-e memorandum potpisan nešto ranije.

Memorandum uređuje sljedeća pitanja:

• Dijeljenje informacija između regulatora
• Mehanizam upućivanja (referral mechanism)
• Podrška subjektima koji pružaju financijske inovacije
• Dijalog na temu FinTecha i inovacija na području financijskih usluga
• Dijeljenje znanja kada je to prikladno (treninzi, prezentacije i sl)
• Povjerljivost podataka

Riječ je o prvom takovom memorandumu potpisanom od strane HANFA-e, a širenje međunarodne suradnje u tom segmentu nastavit će se i u budućnosti.

You may also read!

turizam

HTZ provodi prvu ovogodišnju brend kampanju na 16 tržišta

Hrvatska turistička zajednica (HTZ) provodi prvu ovogodišnju brend kampanju koja će se na 16 ključnih tržišta, u različitim vremenskim

Read More...
Hrvatski izlagači oduševili posjetitelje najvećeg poljoprivrednog sajma

Hrvatski izlagači oduševili posjetitelje najvećeg poljoprivrednog sajma

Ovoga vikenda završio je Zeleni tjedan u Berlinu, najveća međunarodna poljoprivredna manifestacija, kojoj je ove godine upravo Hrvatska bila

Read More...
geberit

Geberit savjeti za odlaganje u kupaonskom namještaju

Gdje pospremiti sve četke, kreme, pastu za zube i sav ostali kupaonski pribor? Jedna od najboljih opcija je korištenje

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.