Potpisan memorandum između HANFA-e i izraelskih regulatora o suradnji u području FinTech inovacija

In Porezi / zakoni
Žigman

Predsjednik Upravnog vijeća Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (HANFA), Ante Žigman jučer je s predstavnikom izraelskog regulatora svečano potpisao „Memorandum o razumijevanju s obzirom na suradnju u području inovacija u financijskom sektoru“*. Riječ je o uspostavi suradnje na području FinTech/financijskih inovacija.

Memorandum je sklopljen s dva izraelska regulatora koja pokrivaju jurisdikciju jednaku HANFA-inoj i to: Israel Securities Authority (ISA) i Capital Markets, Insurance and Savings Authority (CMISA).

„Potpisivanje ovog memoranduma i uspostava suradnje s izraelskim kolegama samo je jedan korak u okviru strategije HANFA-e na području financijskih inovacija, a koja podrazumijeva izgradnju međunarodne mreže kontakata. Vjerujemo da će suradnja s Izraelom, kao tehnološki naprednom državom, biti od velikog interesa za HANFA-u, a i Hrvatsku u cjelini.“ – ocijenio je tom prigodom predsjednik Upravnog vijeća HANFA-e, Ante Žigman.

Svečano potpisivanje Memoranduma održano je jučer u St. Petesburgu, u okviru sastanka Međunarodnog udruženja regulatora tržišta vrijednosnih papira (IOSCO). Memorandum su svečano potpisali predsjednik uprave HANFA-e, Ante Žigman i predstavnik ISA-e, Offir Eyal (Senior Advisor to the Chairwoman&Director of International Affairs Department), dok je s predstavnikom CMISA-e memorandum potpisan nešto ranije.

Memorandum uređuje sljedeća pitanja:

• Dijeljenje informacija između regulatora
• Mehanizam upućivanja (referral mechanism)
• Podrška subjektima koji pružaju financijske inovacije
• Dijalog na temu FinTecha i inovacija na području financijskih usluga
• Dijeljenje znanja kada je to prikladno (treninzi, prezentacije i sl)
• Povjerljivost podataka

Riječ je o prvom takovom memorandumu potpisanom od strane HANFA-e, a širenje međunarodne suradnje u tom segmentu nastavit će se i u budućnosti.

You may also read!

Horvat_Altmaier

Ministar Horvat primio njemačkog ministra gospodarstva: „Vrijeme je da vratimo povjerenje njemačkih investitora“

U službenom posjetu Republici Hrvatskoj boravi savezni ministar gospodarstva i energetike Savezne Republike Njemačke Peter Altmaier, u pratnji širokog

Read More...
bura

Zdravstveni turizam će u nacionalnoj turističkoj strategiji biti visoko pozicioniran

Zdravstveni turizam će u novoj nacionalnoj turističkoj strategiji biti visoko pozicioniran, među prva tri razvojna proizvoda, jer osim zdravstvu

Read More...
Burilović, Altmaier i Horvat

Burilović: Njemačka je motor Europe i ključni gospodarski partner Hrvatskoj

„Njemačka je četvrto najveće gospodarstvo u svijetu i naš ključni vanjskotrgovinski partner. Stoga ne iznenađuje da pomno pratimo svaki

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.