Povijesnom GRATULERA kolekcijom IKEA obilježava 75. rođendan

In Tvrtke i tržišta
ikea

Prošlo je 75 godina od kad je Ingvar Kamprad osnovao tvrtku IKEA. Tim povodom predstavljena je posebna kolekcija GRATULERA s omiljenim predmetima iz prošlosti, a u IKEA robnu kuću stizat će u tri navrata tijekom ljeta i jeseni 2018. Prvi predmeti iz kolekcije GRATULERA, „dopremljeni“ iz pedesetih i šezdesetih godina prošlog stoljeća, već su dostupni u robnoj kući IKEA Zagreb.

IKEA je tijekom godina oblikovala namještaj u mnogo različitih stilova. Stoga je 75. rođendan povod za slavlje i prisjećanje na prošlost, ali i prilika tvrtke da zahvali mnogim ljudima koji su sudjelovali u njenom globalnom uspjehu. Jedan od načina zahvalnosti je i da svojim kupcima u IKEA robnim kućama ponovo omogući omiljene proizvode iz proteklih 75 godina.

“Osjećali smo snažnu potrebu za dijeljenjem i slavljenjem naše povijesti i baštine, a istodobno smo željeli istaknuti raznolikost stilova i dizajna IKEA proizvoda u posljednjih 75 godina”, izjavila je Karin Gustavsson, kreativna liderica tvrtke IKEA of Sweden.

Kolekcija GRATULERA će u robne kuće IKEA stizati u tri navrata tijekom ljeta i jeseni 2018., predstavljajući time i različita vremenska razdoblja tijekom ovih 75 godina. Prvi dio kolekcije podsjetit će nas na pedesete i šezdesete godine kada su prevladavali tamni tonovi i drvo, a IKEA bila tipično skandinavska trgovina namještajem. Drugi dio kolekcije posvećen je sedamdesetima i osamdesetima, vremenu kada je IKEA započela eksperimentirati s novim proizvodnim tehnikama, dok su u njenim kolekcijama vladale zaigranost, jarke boje i upečatljivi uzorci. Treći i posljednji dio kolekcije podsjećanje je na kraj 20. i početak 21. stoljeća, doba u kojem se IKEA vratila klasičnoj skandinavskoj tradiciji i svijetlom drvu.

“Svaki od tri segmenta GRATULERA kolekcije razlikuje se od ostalih, označavajući vremensko razdoblje njegovog nastanka; od tamnog drva s klasičnim dizajnom u prvom dijelu kolekcije, preko vrlo razigranog stila s jarkim bojama u drugom dijelu, do trećeg s prirodnijim izgledom materijala koji podsjećaju na skandinavske šume, dok su dekoracije jednostavnijih motiva, skoro grafičkih “, pojasnila je Karin Gustavsson, kreativna liderica tvrtke IKEA of Sweden.

Kolekcija će uključivati fotelje, pomoćne stoliće, rasvjetu i tekstil u različitim varijantama. Moderni naslonjač EKENÄSET, tepih FÄRGSTARK i stolica BJURÅN neke su od ikona dizajna i proizvodi koji će se ovom kolekcijom vratiti u IKEA robne kuće.

Najveći dio predmeta u kolekciji „dopremljeni“ su iz vremena kada su prvi put predstavljeni – na njima nije mijenjano ništa od originalnog dizajna, dok je tek nekoliko proizvoda ažurirano novim imenima, bojama i funkcijama te materijalima – sukladno zahtjevima suvremene proizvodnje i modernog načina života.

Prvi dio kolekcije GRATULERA, posvećen pedesetim i šezdesetim godinama 20. stoljeća, dostupan je u robnoj kući IKEA Zagreb od početka kolovoza, dok će ostala dva dijela ove „povijesne“ kolekcije stići u prodaju u listopadu i prosincu ove godine.

You may also read!

U HGK dodijeljene nagrade Top of the Funds

U HGK dodijeljene nagrade Top of the Funds

Imovina investicijskih fondova narasla za 57 posto Hrvoje Krstulović i Josip Zaher „Investicijski fondovi i društva važna

Read More...
Kako povećati sigurnost hrane tijekom uskrsnih blagdana

Kako povećati sigurnost hrane tijekom uskrsnih blagdana?

Savjeti za sigurnu blagdansku kupovinu Kupovina hrane je prvi korak u osiguranju sigurnih namirnica za vašu obitelj. Pravilan način kupovine

Read More...
lova

Učinkovitija provedba reformi

Nacionalni program reformi 2019. predstavlja kontinuitet prethodnih takvih programa fokusirajući se na tri identična cilja sadržana i u prošlogodišnjem

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.