Povjerenje europskih potrošača u studenome na najnižoj razini u šest mjeseci

In Potrošači
potrosac

Povjerenje potrošača u Europskoj uniji i eurozoni pogoršano je u studenome, spustivši se u jeku drugog vala pandemije na najnižu razinu u zadnjih šest mjeseci, pokazalo je najnovije izvješće Europske komisije.

Preliminarni indeks povjerenja potrošača u eurozoni skliznuo je u studenome za 2,1 bod u usporedbi s listopadom, na minus 17,6 bodova, pokazalo je izvješće EK.

Riječ je o najnižoj vrijednosti toga indeksa od svibnja, kada se spustio na minus 18,8 bodova. Indeks za Europsku uniju skliznuo je za 2,2 boda, na minus 18,7 bodova, također najnižu razinu u šest mjeseci.

Na oba su područja vrijednosti indeksa daleko ispod dugoročnih prosjeka od minus 11,2 boda u eurozoni i minus 10,6 bodova u EU, navodi se u izvješću.

Pogoršano ozračje među potrošačima povezano je s djelomičnim odnosno potpunim zatvaranjem dva najveća gospodarstva u EU, njemačkog i francuskog, zbog drugog vala širenja koronavirusne zaraze.

Anketa među potrošačima provedena je u razdoblju od 1. do 19. studenoga. Konačni podaci bit će objavljeni u sklopu sveobuhvatnog izvješća EK o gospodarskom ozračju u EU i eurozoni 27. studenoga. (H)

You may also read!

nekretnine

Zagreb po čistoći turističkog smještaja među prve tri europske metropole

Zagreb je po čistoći turističkog smještaja među prve tri europske metropole po ocjenama korisnika globalnih rezervacijskih smještajnih platformi Booking.coma,

Read More...
Damir Zoric HUP

HUP raspisuje izbore za sva ključna tijela

Vijeće članova HUP-a u petak je odlučilo raspisati izbore za sva ključna tijela Hrvatske udruge poslodavaca - predsjednika, Izvršni

Read More...
benza

Cijene nafte pale ispod 55 dolara zbog mjera zaključavanja u Kini

Cijene nafte pale su u petak na međunarodnim tržištima ispod 55 dolara pod pritiskom zabrinutosti da će nova protupandemijska

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.