Prava temperatura za idealan roštilj

1-volim_rostilj

Ispeći dobar roštilj djeluje kao najjednostavnija stvar na svijetu, ali samo baciti meso na rešetku i nadati se najboljem nije dovoljno. Svatko s vatrom prave temperature i hvataljkom za meso može napraviti sjajan roštilj, ali samo ako se vodi pravilima majstora.

Jednom kad se usavrši priprema idealne vatre, na pola ste puta do nezaboravnog gastro užitka. U suprotnom, nedovoljno jaka vatra, može rezultirati komadima mesa koji će izgledati više kao da su kuhani ili podgrijani, odnosno neće biti zapečeni i imati onaj neodoljivi šmek grilla.

Ljubitelji roštilja znaju da meso s roštilja može jako varirati – od vrhunskog, sočnog komada prepunog okusa do isušenog prepečenog razočarenja. Komadi crvenog ili bijelog mesa i komadi napravljeni od mljevenog mesa poput pljeskavica i ćevapčića zahtijevaju različiti tretman prije pečenja, kao i sam postupak pečenja.

Odresci neka budu mlaki
Tako većina kuhara smatra da će komadi crvenog mesa poput vratine biti puno bolje pečeni na roštilju ako su dostigli sobnu temperaturu. Stoga se preporuča takvo meso nešto ranije izvaditi iz frižidera kako ne bi bilo jako hladno kad dođe na rešetku.

S druge strane, mljeveno meso poput ćevapčića i pljeskavica, na roštilj je bolje staviti ravno iz frižidera. Naime, mljeveno meso mnogo lakše gubi vlagu i isušuje se pri pečenju, a isušivanje mesa znači i manje okusa. Zbog toga je takve vrste mesa najbolje na roštilj stavljati hladne, a čest trik koji majstori roštilja koriste je i ‘vlaženje’ ćevapa i pljeskavica hladnom vodom za vrijeme pečenja.

Također, komadi mesa s kosti peku se duže od onih otkoštenih pa treba imati u vidu da se dijelovi oko kosti moraju jače zapeći. Meso nije potrebno okretati previše puta, jednom do dva puta bit će sasvim dovoljno. Nakon pečenja, meso treba ostaviti nekoliko minuta da se sokovi sjedine odnosno da se smiri.

Kvaliteta je presudna za rezultat
I nemojte zaboraviti – za vrhunski rezultat nije dovoljno samo dobro temperirati meso – izuzetno je važno i odabrati meso provjerene i vrhunske kvalitete. Upravo zato PIK Volim roštilj pravi je odabir za sve ljubitelje mesa i dobrog druženja s ekipom uz finu klopu.

Vrhunski PIK grill proizvodi dolaze u modernim crnim pliticama, a atraktivna folija Volim roštilj asortimana lako se otvara i omogućuje još bržu i lakšu pripremu grill specijaliteta.

Prepoznatljiv PIK okus i širok izbor ćevapa, kobasica, pljeskavica, ražnjića i ostalih delicija zadovoljit će svakog željnog dobrog roštilja. Provjereno porijeklo, širok asortiman i praktična pakiranja najbolji su argumenti da uz „Volim roštilj“ i vi postanete vrhunski roštilj majstor. Uz PIK Volim roštilj specijalitete pripremite nezaboravnu roštiljadu o kojoj će svi pričati.

Pročitajte još vijesti!

sabor

U Sabor upućen prijedlog zakona o zabrani nepoštenih trgovačkih praksi

Vlada je sa sjednice održane u srijedu, na svoju prvu godišnjicu, u saborsku proceduru uputila konačni prijedlog zakona o

Read More...
1-Panel 1

Održana konferencija „Dobro upravljanje – pametno gospodarenje otpadom kao primjer“

Danas je u Velikoj Gorici održana konferencija „Dobro upravljanje – pametno gospodarenje otpadom kao primjer – Kako građani mogu

Read More...
VIPnet

Vipnet jedanaestu godinu zaredom nagrađen Certifikatom Poslodavac Partner

Tvrtki Vipnet d.o.o. jedanaesti je put dodijeljen Certifikat Poslodavac Partner za izvrsnost u upravljanju ljudskim potencijalima. Vipnet se kontinuirano

Read More...

One commentOn Prava temperatura za idealan roštilj

  • Jeste li pod pregledom duga ili administracijom? Jeste li na crnoj listi? Jeste li se borili za rješavanje svojih mjesečnih uplata? Želite li kupiti kuću, automobil ili poslovni zajam, ali ste pod pregledom duga ili upravi? Ako ste odgovorili DA na bilo koje moje pitanje? Molimo kontaktirajte nas putem e-maila: nortonfinance2017@gmail.com

Komentiraj:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Prijavite se na naš newsletter!