Predsezona na Kvarneru malo bolja nego lani

In Iz zemlje
kvarner

Turistički promet u Primorsko-goranskoj županiji u prvih šest mjeseci je bio na razini prošle, odnosno malo bolji – Kvarner je posjetilo 974 tisuća gostiju, koji su ostvarili 4,2 milijuna noćenja, što je u odnosu na isto lanjsko razdoblje porast za jedna posto i u dolascima i u noćenjima, rečeno je u utorak na konferenciji za novinare u županijskoj upravi.

Zadovoljni smo dosadašnjim tijekom turističke godine jer smo, bez obzira na nešto lošije vremenske prilike u svibnju, ostvarili odlične rezultate, kazao je predsjednik Turističke zajednice Kvarnera i župan primorsko-goranski Zlatko Komadina.

Naglasio je da Kvarner karakterizira raznolikost ponude i motiva dolazaka turista te da se ne mogu uvijek ostvarivati rekordi, ali je važno ostvarivati cilj – povećavati turistički promet u pred i posezoni, koji je zadnjih godina povećan za ukupno oko 90 posto.

Direktorica Turističke zajednice Kvarnera Irena Peršić Živadinov naglasila je da je predsezona bila dobra, da su prva četiri mjeseca bila izvrsna, dok je svibanj, u kojemu je bilo puno kiše, bio slabiji. No to je nadoknađeno u lipnju, u kojem je ostvareno 11 posto više dolazaka i 10 posto više noćenja u odnosu na isti mjesec lani.

Tijekom predsezone najbrojniji su bili gosti iz Njemačke te su ostvarili čak 1,1 milijun noćenja, 4 posto više u odnosu na prvih šest mjeseci lani. Slijede domaći gosti, zatim turisti iz Slovenije, Austrije i Italije, a najposjećenije turističko odredište u županiji je otok Krk.

S obzirom na vrstu smještaja, na Kvarneru prednjači obiteljski smještaj u kojem je ostvareno 34 posto svih noćenja. U hotelima je ostvareno 30 posto noćenja, a u kampovima 21 posto.

Irena Peršić Živadinov kazala je da je predsezona u razdoblju od 2010. do 2019. znatno ojačana, uz razne nove ponude. I u privatnom smještaju se znatno ulagalo u kvalitetu te su takvi objekti bolje popunjeni, posebice oni više kategorije, dodala je. (H)

You may also read!

1-Valamar Collection Isabella Resort

Valamar Riviera lansirala novu web stranicu dobarposaouvalamaru.com

Na novoj web stranici dostupne su sve informacije o Valamaru kao TOP Poslodavcu, otvorenim radnim mjestima, uvjetima rada, napredovanju,

Read More...
Franck

Na 30. Plava Laguna Croatia Openu Umag održane kvalifikacije za Franck regionalno barističko natjecanje

Deset najboljih barista iz Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine dobit će priliku pokazati svoje vještine na natjecanju za

Read More...
jump

Nastavlja se humanitarna priča milenijskog skoka dm-a: tri skoka sa zadarske rive za djecu s poteškoćama u razvoju

Trinaesti dm millennium jump održat će se u subotu, 27. srpnja, na zadarskoj rivi, najavili su organizatori na konferenciji

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.