Prijatelji životinja i Čarli nastavljaju kampanju za udomljavanje napuštenih životinja

In DOP
Prijatelji životinja i Čarli nastavljaju kampanju za udomljavanje napuštenih životinja

Tvrtka Meteor grupa – Labud d.o.o. i udruga Prijatelji životinja nastavljaju s kampanjom čiji je nositelj najpopularniji domaći deterdžent za pranje posuđa Čarli, a kojoj je cilj dodatno podići svijest javnosti o potrebi zaštite i odgovornog ponašanja prema životinjama te potaknuti na udomljavanje napuštenih životinja.

Na mrežnoj stranici mojnajboljiprijatelj.labud.hr predstavljamo 12 azila unutar mreže Prijatelji životinja koji brinu o napuštenim životinjama i u kojima, svi oni koji žele udomiti neku od njih, mogu pronaći svog kućnog ljubimca i novog najboljeg prijatelja. Na istom mjestu nalaze se odgovori na najčešća pitanja za sve one koji razmišljaju o udomljavanju napuštene životinje kao i informacije o tome kako je moguće podržati rad azila.

Od prodaje svakog pakiranja posebnog izdanja Čarlija Labud 0,50 lipa donira udruzi Prijatelji životinja koja, uz ostalo, podržava i rad predstavljenih azila za napuštene životinje u sedam hrvatskih gradova u razdoblju od sedam mjeseci: Noina Arka, Prava šapa, Merida i Dumovec iz Zagreba, Zadarske šapice iz Zadra, Društvo za zaštitu životinja iz Rijeke, Azil prijatelji i Sklonište dobrote iz Čakovca, Spas iz Varaždina, Felix iz Virovitice, te Pobjeda i 9 života iz Osijeka.

„Pozitivne reakcije na našu kampanju nadilaze naša očekivanja. Drago nam je da građani podržavaju naša zajednička nastojanja oko daljnjeg unapređenja odnosa čitavog društva prema životinjama kao i rad brojnih volontera koji kroz udruge i azile svakodnevno brinu o napuštenim životinjama. Briga o dobrobiti za druge, u ovom slučaju životinja, reflektira i našu brigu o sebi samima i svijetu oko nas. Ne očekujemo da će netko drugi riješiti naše probleme već postajemo aktivni sudionici u promjenama koje želimo vidjeti u sebi i oko sebe. Čak nije presudno na koji način i u kojoj mjeri ćemo se uključiti, bitno je da odlučimo napraviti prvi korak i postanemo dio riješenja. Predstavljanjem rada azila u kojem se nalaze napuštene životinje te informacijama vezanim uz udomljavanje i rad azila želimo dati dodatni poticaj svima koji o tome razmišljaju da naprave i taj konačni korak“, poručila je Milica Damjanović, direktorica marketinga Meteor Grupe – Labud d.o.o..

U kampanju Čarlija uključeni su i volonteri udruge Helpinganimals Suzana Svečnjak, Robert Tomić te Tomislav Vukelić, koji su obišli 12 skloništa i azila diljem Hrvatske u kojima su fotografirali napuštene životinje s ciljem da im objavom njihovih simpatičnih fotografija pomognu da što prije pronađu put do nove obitelji. Kampanji se pridružuje i dr. sc. Irena Petak dipl. ing. biol., jedina kvalificirana stručnjakinja za psihologiju životinja koja se više od 20 godina bavi savjetovanjem za ponašanje kućnih ljubimaca te svoje znanje koje je stekla u inozemstvu dijeli s doktorima veterinarske medicine i brojnim udrugama za zaštitu životinja.

Kampanju će podržati serijom stručnih članaka kojima će govoriti o glavnim koracima u procesu udomljavanja, savjetovati kako najbolje postupati u prvim danima suživota, kako prilagoditi dijete na psa i psa na dijete… Uz Irenu Petak, kampanju je aktivno podržao i univ. mag. spec. med. vet.Krešimir Martinković, iz Klinke za zarazne bolesti veterinarskog fakulteta u Zagrebu koji se dugi niz godina bavi zaraznim i nametničkim bolestima kod pasa. On će svojim stručnim člancima dati odgovore na sve dvojbe vezane uz zdravlje kućnih ljubimaca, obvezna cijepljenja, obvezne preglede, očekivane tegobe s obzirom na godine i vrstu pasmine te savjete kako ljubimce što duže održati vitalnima i zdravima.

Udruga Prijatelji životinja već 18 godina aktivno radi na promicanju udomljavanja, zaštiti životinja te sprečavanju njihova iskorištavanja.

„I kroz ovu suradnju želimo potaknuti ljude da razmisle o udomljavanju napuštenih životinja i osvijestiti ih o problemu još uvijek prevelikog broja napuštenih životinja. O njima brinu brojni volonteri u našim skloništima i azilima i želja nam je da svi koji razmišljaju o dovođenju kućnog ljubimca u svoju obitelj tog novog člana pronađu upravo tamo. Ako smo sigurni u nešto, sigurni smo da je udomljavanje napuštene životinje dobra odluka“, izjavio je Luka Oman, predsjednik udruge Prijatelji životinja.

You may also read!

okus

Dani tradicionalnih okusa u sedam mjesta Zagrebačke županije

U deset županija od 15. do 25. studenoga održavaju se Dani okusa hrvatske tradicije, u kojima sudjeluje više od

Read More...
nafta

Cijene nafte stabilne iznad 62 dolara zbog zabrinutosti za opskrbu u 2020.

Cijene nafte zadržale su se u petak na međunarodnim tržištima iznad razine od 62 dolara, balansirajući između strahovanja od

Read More...
zv

Zagrebački velesajam obilježio 110 godina svog postojanja

Svečanom akademijom Zagrebački je velesajam u četvrtak obilježio velikih 110 godina svog postojanja i predanog rada u razvoju gospodarstva,

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.