Priprema za putovanje počinje dobrim planiranjem

Mobitel na putovanju je svakako korisna stvar, no treba se znati s njime služiti kako bismo spriječili nepredviđena iznenađenja.

Kako biste na putovanje otišli u potpunosti spremni, Tele2 je pripremio jedinstvenu ponudu. U razdoblju od 7.8. do 24.8.2017., samo u Tele2 webshopu, moći će se kupiti smartphone HUAWEI P9 lite i tablet Alcatel Pixi3 10,1” uz tarifu RASPALI i BEZBROJ GB po cijeni od 234,00 kn mjesečno. Uz to, zahvaljujući BEZBROJ GB moći ćete uživati u neograničenom internetu na svojim mobilnim uređajima.

HUAWEI P9 lite s IPS LCD zaslonom u boji veličine 5,2″ s full HD rezolucijom od 1080 x 1920 piksela te 13 MP digitalnim fotoaparatom s AF, LED bljeskalicom i 8 MP selfie kamerom zadovoljit će i zahtjevnije korisnike dok će vam Tablet Alcatel Pixi3 10,1” pomoći da uživate u surfanju na velikom ekranu.

Savjet broj 1

Iako je ukinut roaming, pripazite na troškove surfanja ako putujete izvan EU – primjerice u Egipat, Tunis ili BiH. Prvu stvar koju uvijek trebate provjeriti prije puta jest da vam je isključena usluga Roaming data.

Savjet broj 2

Gdje god putovali sigurno će vam dobro koristiti korištenje mapa. Postoji više dobrih aplikacija koje nude karte. Ako se nalazite u zemljama EU, zahvaljujući BEZBROJ GB za korištenje interneta ćete imati čak 10GB pa se aplikacijama možete služiti skoro kao i doma. Ipak, kako biste bili sigurni, možete prije puta na svoj mobitel preuzeti sve mape gradova u koje putujete. Google mape su nezaobilazne i svatko ih već zna koristiti. *

Savjet broj 3

Mnogi gradovi imaju vlastite aplikacije za navigiranje u prijevozu. U ovu kategoriju svakako spada i sve rašireniji Uber, koji je u većini zemalja jeftinija opcija od taksija.
Zbog svoje društvene orijentiranosti među turistima je sve popularniji servis Lyft. Za korištenje gradskog prijevoza zanimljiva je Android aplikacija aMetro, koja nudi mape lokalnog metroa za stotine gradova.*

Savjet broj 4

I inače je dobro imati neku zaštitu od oštećenja mobitela, a to je posebno izraženo na putovanjima. Isplati se investirati u kvalitetnu futrolu ili dodatno kućište iako to možda naruši estetiku vašeg omiljenog gadgeta.

Savjet broj 5

Najbolje je uvijek biti spreman na sve pa i na to da vam netko može ukrasti mobitel. Dobro je prije puta kopirati podatke kako ne biste ostali bez važnih dokumenata, kontakata, fotografija i drugih materijala koje imate pospremljene u mobitelu ili na SD kartici. Čuvanje podataka možete ostvariti korištenjem aplikacije Super Backup & Restore.

* U tekstu su preuzeti dijelovi iz dva članka objavljena na portalu digitalno.hr i www.agramservis.hr.

Pročitajte još vijesti!

viroexpo

Otvoren Viroexpo na kojem se predstavlja više od 800 izlagača

Na prostor Visoke škole u Virovitici u petak je otvoren 23. međunarodni sajam gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo, na

Read More...
wallstreet

Wall Street skočio više od 1 posto, prinosi pali

Na Wall Streetu su u petak cijene dionica skočile više od 1 posto, što se zahvaljuje jačanju tehnološkog sektora

Read More...
dukat

Neto dobit Dukata 40,3 milijuna kuna

Neto dobit Dukata u 2017. godini iznosila je 40,3 milijuna kuna i bila je 71,9 posto manja nego u

Read More...

Komentiraj:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja