Prirodne katastrofe prouzročile 210 mlrd dolara štete u 2020.

In Osiguranja
poplava

Prirodne katastrofe prouzročile su u 2020. godini 210 milijardi dolara štete u zemljama širom svijeta, a veliki dio iznosa otpada na SAD, koji su poharali uragani i požari, izvijestio je njemački reosiguravatelj Munich Re.

Iznos je za četvrtinu veći nego u 2019. godini, a poklopio se s osjetno pojačanim rizicima koje donosi globalno zatopljenje.

Osigurani su gubici porasli 44 posto, na 82 milijarde dolara, objavio je Munich Re. Sezona uragana bila je „hiperaktivna“, s rekordnih 30 oluja, više nego 2005. godine kada ih je zabilježeno 28, istaknuli su u njemačkom divu.

Toplinski valovi i suše raspiruju pak šumske požare, koji su prošle godine na zapadu SAD-a prouzročili 16 milijardi dolara štete.

Pojedinačni događaj koji je prouzročio najveću štetu, od 17 milijardi dolara, bile su poplave u Kini, no osigurano je bilo samo dva posto tog iznosa, napominju u Munich Reu.

„Klimatske promjene igrat će sve važniju ulogu u svim tim rizicima”, izjavio je član uprave Munich Rea Torsten Jeworrek, ukazujući na uragane, šumske požare i druge vremenske nepogode. „Vrijeme je da nešto poduzmemo”, poručio je. (H)

You may also read!

covid

Nepravedna podjela cjepiva stajala bi svjetsko gospodarstvo tisuće mlrd dolara

Ako bogate zemlje osiguraju glavninu cjepiva protiv covida 19, a zemlje u razvoju ostanu uglavnom praznih ruku, kao što

Read More...
Erste

Erste banka građanima s područja pogođenih potresom omogućava odgodu otplate kredita do 12 mjeseci

Svojim klijentima, građanima s područja Sisačko-moslavačke županije, ali i okolnih županija pogođenih potresom, kojima je nekretnina u mjestu boravišta

Read More...
sajam

Udruga hrvatskih sajmova Stožeru: Sjetite se i nas, kada ćete nam dozvoliti rad?

Udruga hrvatskih sajmova u ponedjeljak je otvorenim pismom pozvala Stožer civilne zaštite RH da uvaži i postojanje sajmova i

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.