Priznanja i nagrade tvrtkama za rezultate u promicanju sigurnosti i zdravlja

In Konferencije / savjetovanja
zirs

U organizaciji znanstveno-stručnog časopisa “Sigurnost”, i partnera; Zavoda za istaživanje i razvoj sigurnosti (ZIRS) i Udruge za promicanje zaštite (UPZ), tradicionalna 22. godišnja Konferenciju „Izazovi za sigurnost i zdravlje na radu 2023.“, održati će se 8. prosinca 2022. u Kongresnom centru Hotela Antunović, u Zagrebu.

Program uključuje i mogućnost sudjelovanja na četiri tematske radionice koje će se održati kao sastavni dio konferencije 7 i 9.prosinca.
Uz poruku „Znanje je moć, u zauzimanju za sigurno i zdravo radno okruženje !“, program konferencije i sadržaj radionica dizajniran je za širok krug ključnih dionika; poslodavace,rukovoditelje na svim razinama ,predstsvnike sindikata, radničkih vijeća, povjerenike radnika za zaštitu na radu, inspektore, stručnjake sigurnosti i zdravstvene djelatnike koji imaju obveze, odgovornosti i interese za razvoj sigurnosti i zdravlja na radu.

Na ovogodišnjoj Konferenciji najavljeno je niz noviteta, koji ovaj događaj na kraju ove i uoči predstojeće godine s pravom stavlja u središte interesa.

Konferencija će biti jedinstvena prilika za inormiranje iz „prve ruke“ o aktivnostima Europskog parlamenta u promicanju sigurnih i zdravih radnih uvjeta; kako se prijaviti za sredstava EU fondova za unapređivanje sigurnosti i zdravlja na radu; kakvi su nalazi i postupanje u praksi inspekcije za zaštitu na radu; kako organizirati siguran rad u kućnom uredu; kako primijeniti novu normu ISO u obveznoj procjeni psihosocijalnih rizika na mjestu rada; kakva je sudska praksa vezana za odgovornost poslodavca za štetu na radu; koje su granice nadzora i zaštite privatnosti kod korištenja digitalne tehnologije u radnom prostoru;kako stručnjaci za upravljanje ljudskim resursima mogu doprinijeti sigurnosti i zdravlju zaposlenih te kako u promijenjenom svijetu rada uskladiti interakciju čovjeka i robota.

Predavači pojedinih tema i voditelji radionica su renomirani stručnjaci u svojim područjima iz Hrvatske, Austrije i Slovenije.
Osim stručnih izlaganja, na Konferenciji će predstavnici najvažnijih dionika (ministarstva za rad, inspekcije zaštite na radu, poslodavaca, sindikata,medicine rada, stručnjaka za zaštitu na radu i organizatora ) na okruglom stolu u otvorenom dijalogu iznijeti poglede na probleme i prioritete u ostvarivanju sigurnog i zdravog radnog okruženja u slijedećoj godini.

Novost je i da će se na ovogodišnjoj konferenciji dodjeliti i godišnje nagrade za ostvarena iznimna i vrijedna postignuća u području sigurnosti i zdravlja na radu tvrtkama; Carrier d.o.o., Lidl d.o.o., DM – Drogerie markt d.o.o., istaknutim pojedincima; prim.dr.sc. Mariji Zavalić, prim.dr.sc. Ani Bogadi Šare, dipl.ing.str. Nenadu Puljiću i doc.dr.sc. Josipi Nakić.

Posebna nagrada za promicanje sigurnosti i zdravlja na radu u televizijskom novinarstvu dodjeliti će se Barbari Majstorović Ivezić , za prilog u emisiji Provjereno TV Nova.

Priznanja će primiti za najbolje završe radove studenti studija zaštite i sigurnosti u Karlovcu, Rijeci i Sisku.

U ozračju zagrebačkog adventa za nazočne sudionike na konferenciji bit će priređena nagradna igra i praktične nagrade, a za sve zainteresirane koji ne mogu osobno prisustvovati Konferenciji, i/ili radioncama organizirano je i online praćenje.

Osigurane su i brojne pogodnosti za sudionike konferencije;popusti na kotizaciju za prijave do 1.12.2022. ,zatim, popustza pretplatnike časopisa Sigurnost, popuste za članove partnerskih organizacija (udruga poslodavaca i sindikata, strukovnih komora i udruga);povoljan paket koji uključuje kotizaciju i jednogodišnju pretplatu na časopis Sigurnost, poseban popust za studente uz mentorstvo i praktičan rad,popust za sve sudionike konferencije na slijedeću uslugu partnera konferencije tvrtke ZIRS, i druge povoljnosti.

Prijava i sudjelovanje na Konferenciji prilika je i za redovito osposobljavanje i usavršavanje poslodavaca, njihovih ovlaštenika, povjerenika radnika za zaštitna radu, članova radničkih vijeća (ili sindikalnih povjerenika koji su preuzeli tu dužnost), stručnjaka za zaštitu na radu, članova strukovnih komora, kao i svih drugih koji osjećaju obvezu i potrebu stjecanja novih spoznaja o sigurnosti i zdravlju na radu, kao području od posebnog društvenog interesa.

Sve potrebne informacije o konferenciji i pratećim aktivnostima dostupne su na www.skup-znr.zirs.hr

Vitomir Begović

You may also read!

wallstreet

Svjetske burze porasle, Fed najavio usporavanje tempa povećanja kamata

Na svjetskim su burzama cijene dionica prošloga tjedna porasle, što se ponajviše zahvaljuje porukama iz američke središnje banke da

Read More...
pravo na isključenje

Ipak u zakon pravo na isključenje

Jednosmjesečno e-savjetovanje sa javnošću o Nacrtu prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o radu završilo je 11. kolovoza

Read More...
The Banker proglasio Erste banku najboljom bankom u Hrvatskoj

The Banker proglasio Erste banku najboljom bankom u Hrvatskoj

Na svečanoj dodjeli nagrada, koja se 1. prosinca 2022. održala u Londonu, ugledni međunarodni časopis iz grupe Financial Timesa

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design