Prodaja novih vozila u travnju pala 87 posto u odnosu na lani

In Trgovina na malo
auto

U travnju su u Hrvatskoj prodana tek 1.084 nova putnička vozila što je 87,4 posto manje nego u istom mjesecu prošle godine kada ih je prodano 8.633, dok je od početka godine u Hrvatskoj prodano 11.113 novih vozila, uz pad od golemih 46,5 posto u odnosu na lani, podaci su Promocije plus.

Od početka ove, za automobilsko tržište kao i većinu drugih gospodarskih grana vrlo teške godine, najviše novih putničkih vozila u Hrvatskoj prodao je Volkswagen, 1865. Slijedi Škoda s 1.674 prodana vozila, treći je Renault (739), četvrta Dacia (652) i peti Hyundai (555).

U travnju je najprodavaniji model bila Škoda Octavia s 84 prodanih vozila, a slijede VW Golf (55), VW T-cross (32), koliko je prodano i Dacia Dustera. Mizerna podaja svih auto kuća rezultat je mjera zbog pandemije koronavirusa, zbog čega su saloni zatvoreni.

Od siječnja do kraja travnja ukupno je prodano 6.468 novih putničkih vozila na benzinski pogon što je udjel od 58,2 posto u ukupnoj prodaji, potom 3.871 vozilo na dizelski pogon (udjel 34,8), 75 električnih auta (udjel 0,7 posto u ukupnoj prodaji), ten 618 hibrida (udjel 5,6 posto). (H)

You may also read!

Nestle_zdravija

“Vrtim Zdravi Film” uspješno se zavrtio kao dio nastave na daljinu

"Vrtim Zdravi Film" uspješno se prilagodio novom načinu nastave te po prvi put zaživio i na daljinu, ali i

Read More...
Valamar

Valamar otvara turističku sezonu uz nove usluge i inovacije

Valamar Riviera, najveće turističko poduzeće u Hrvatskoj, započelo je s otvaranjem turističkih objekata 22. svibnja otvorenjem Lanterna Premium Camping

Read More...
Lidl Ilica 201

Otvorena prva Lidlova trgovine u zagrebačkoj Ilici

Moderna gradska trgovina u širem centru Zagreba, Lidlova je 102. trgovina u Hrvatskoj. Lidl, jedan od vodećih trgovačkih lanaca u

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.