Prodaje se splitski Hotel Bellevue

In Novi turistički kapaciteti
split

Poznati splitski hotel Bellevue, smješten na Prokurativama, ide na prodaju, sukladno rješenju Trgovačkog suda u Splitu i to po početnoj cijeni od 7,1 milijun eura.

Ukoliko se u prvom krugu hotel ne proda, u drugom krugu cijena će iznositi 4,7 milijuna eura. Jamčevina je dva milijuna eura i plaća se na žiro račun splitskog trgovačkog suda, a ponude mogu dati domaće i strane tvrtke.

Još prije mjesec dana vjerovnici su na skupštini jednoglasno donijeli odluku o prodaji Bellevuea​, a prodaje se dio zgrade hotela, pokretnine, oprema i umjetnička djela. Riječ je o ukupno 2209 četvortnih metara površine.

U tom su hotelu boravile brojne poznate osobe iz svijeta estrade i politike, znanstvenici, književnici, nobelovci i spisatelji, a tamo su snimani i kadrovi najgledanije domaće serije Miljenka Smoje Velo misto.

Hotel se nalazi na najpoželjnijoj gradskoj lokaciji s pogledom na najljepšu rivu te na splitska vrata. Jedan je od najstarijih hrvatskih hotela, koji se spominje oko 1875. godine pod imenom Hotel de la Ville.

Početkom 20. stoljeća dobiva ime Grand hotel Bellevue u kojem su boravili Agatha Christie i Anatole France. Šezdesetih i sedamdesetih godina kavana i hotel postaju središnje mjesto za Splitski festival.

Nad hotelom je početkom 2000-ih godina otvoren stečajni postupak, koji traje već više od 20 godina. (H)

You may also read!

wallstreet

Svjetske burze porasle nakon povećanja kamata Feda i ECB-a

Na svjetskim su burzama prošloga tjedna cijene dionica znatno porasle jer se ulagači nadaju da će uskoro završiti ciklus

Read More...
PBZ

Intesa Sanpaolo blago povećala dobit i prihod u 2022.

Talijanska banka Intesa Sanpaolo izvijestila je u petak o blagom rastu dobiti i prihoda u 2022. godini, uz veće

Read More...
Mišićno-koštane bolesti i utjecaj na rad

Mišićno-koštane bolesti i utjecaj na rad

Mišićno-koštani poremećaji pripadaju najčešćim oboljenjima povezanima s radom. Ti poremećaji pogađaju milijune radnika diljem Europe i koštaju poslodavce milijarde

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design