Na prodaji 40 posto turističkih kapaciteta u Kranjskoj Gori

In Novi turistički kapaciteti
Kranjska gora

Slovenske tvrtke kojima hoteljerstvo nije osnovna djelatnost ponudile su na prodaju 3 hotela i jedno apartmansko naselje u Kranjskoj Gori, koji zajedno čine 40 posto smještajnih kapaciteta u tom skijaškom resortu u Julijskim Alpama.

Farmaceutska tvrtka Lek, dio multinacionalne kompanije Sandoz te poduzeće za turizam i igre na sreću Hit iz Nove Gorice, nude na prodaju 330 soba u hotelima Lek, Špik i Alpina, pri čemu ne žele otkrivati tijek pregovora s investitorima niti prodajne rokove i cijenu koju traže.

Osnovni cilj prodaje hotela i apartmanskog naselja je dezinvestiranje i želja da se posvete svojoj osnovnoj djelatnosti, a tako dobivenim sredstvima dokapitaliziraju.

Hoteli i sobe u apartmanskom naselju Vitranc trebaju obnovu i nova financijska sredstva, jer vlasnici zaključuju da se investicije u hotele sporo amortiziraju, ali su kao uvjet investitorima postavili i obvezu da preuzme sve zaposlene.

Ljubljanski Lek je za prodaju svog istoimenog hotela sa 72 sobe navodno postavio polaznu cijenu od milijun eura. Objekt je potrebno temeljito obnoviti, ali sam hotel nema nikakvih hipoteka niti kreditnih obveza, što bi investitore moglo privući, piše poslovni list “Finance”. (H)

You may also read!

wall

Svjetske burze oštro pale zbog nove varijante koronavirusa

Na svjetskim su burzama cijene dionica prošloga tjedna oštro pale jer je sklonost ulagača rizičnijim investicijama splasnula nakon što

Read More...
zadar

U Zadru predstavljen projekt Doline za digitalne nomade

U Zadru je u petak predstavljen projekt prve Doline za digitalne nomade u Hrvatskoj, osmislili su ga Mario Mrkša

Read More...
kuna

Snažan rast BDP-a u trećem tromjesečju diže prognoze za cijelu 2021.

Rast BDP-a u trećem tromjesečju za snažnih 15,8 posto potaknuo je analitičare RBA da svoju trenutnu prognozu ukupnog rasta

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.