Proglašeni pobjednici natjecanja HACKING IKEA

1-Pobjednici HACKING IKEA 2017

Ela Meseldžić i Andreja Lovreković najbolje su ‘hakerice’ IKEA proizvoda u Hrvatskoj

1-Prva nagrada - Lucky Charm
Prva nagrada – Lucky Charm

Svojim radom „Lucky Charm“, Ela Meseldžić i Andreja Lovreković pobijedile su na drugom izdanju HACKING IKEA natjecanja te osvojile putovanje na manifestaciju Democratic Design Days, u švedskome gradu Älmhultu. Stručni žiri ocijenio je kako je pobjednički tandem, u konkurenciji od 10 finalista, najbolje odgovorio na temu HACKING IKEA natjecanja Suvremeni oblici suživota te najdalje otišao u hakiranju postojećih IKEA proizvoda dajući im novu vrijednost.

2-Druga nagrada - Doručak na travi
Druga nagrada – Doručak na travi

Ela i Andreja, studentice zagrebačkog Studija dizajna, tako su na poziciji najboljih hakerica IKEA proizvoda u Hrvatskoj, naslijedile Josipu Tadić i Luku Palestrina Mazić koji su prošle godine, na prvom izdanju HACKING IKEA natjecanja, svojim radom Pasta osvojili najviše glasova žirija.

Drugonagrađeni rad ovogodišnjeg HACKING IKEA natjecanja je „Doručak na travi“, koji je izradio Jakov Habjan, a zbog iznimne vrijednosti rada, članice žirija odlučili su ga također nagraditi putovanjem u švedski Älmhult.

3-Treća nagrada - Boudoir
Treća nagrada – Boudoir

Treću nagradu osvojile su Marta Badurina i Matea Bertina svojim radom „Boudoir“, odlučio je stručni žiri koji su činile Petra Puž–Novoselec, dizajnerica interijera u robnoj kući IKEA Zagreb te nezavisne dizajnerice, Ivana Fabrio i Nina Bačun. IKEA je za sve sudionike natjecanja osigurala poklon bonove.

„Raduje nas što smo i ove godine, u sklopu HACKING IKEA natjecanja, potaknuli naše sugrađane da uz pomoć malo kreativnosti svoju svakodnevicu mogu učiniti još kvalitetnijom, a prostor u kojem žive prilagoditi vlastitim navikama i potrebama. Naime, naš svakodnevni život uvelike se promijenio i postao je fleksibilniji pa je zato ovogodišnja tema natjecanja bila ‘Suvremeni oblici suživota’. Svi natjecatelji pokazali su veliki entuzijazam i umješnost, što dobro pokazuju i njihovi radovi, a osnovni kriterij prilikom odabira bio je koliko su svojim radom odgovorili na temu natjecanja“, istaknula je Petra Puž-Novoselec.

Podsjećamo, HACKING IKEA natjecanje održava se dvije godine zaredom u sklopu Design District Zagreb festivala, a zadatak natjecatelja je prenamijeniti ili doraditi postojeće IKEA proizvode kako bi oni dobili novu ili dodatnu funkciju. Ovogodišnje natjecanje održano je tijekom prva dva dana Design District Zagreb festivala, a prethodile su mu četiri radionice na kojima su, u suradnji s mentoricama Ivanom Fabrio i Ninom Bačun, finalisti izradili nacrte svojih radova i u robnoj kući IKEA Zagreb obavili kupnju proizvoda koje su hakirali.

Pročitajte još vijesti!

viroexpo

Otvoren Viroexpo na kojem se predstavlja više od 800 izlagača

Na prostor Visoke škole u Virovitici u petak je otvoren 23. međunarodni sajam gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo, na

Read More...
wallstreet

Wall Street skočio više od 1 posto, prinosi pali

Na Wall Streetu su u petak cijene dionica skočile više od 1 posto, što se zahvaljuje jačanju tehnološkog sektora

Read More...
dukat

Neto dobit Dukata 40,3 milijuna kuna

Neto dobit Dukata u 2017. godini iznosila je 40,3 milijuna kuna i bila je 71,9 posto manja nego u

Read More...

Komentiraj:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja