Projekt Allianza i HPO-a „Dio koji nedostaje“ proglašen trećim najboljim sponzorstvom u Europi

Dijana Vetturelli

Allianzov društveno odgovoran projekt „Dio koji nedostaje“ sinoć je u Londonu osvojio brončanu nagradu „ESA Best of Europe“ koju joj je u kategoriji najboljih sponzorskih projekata dodijelila Europska sponzorska asocijacija (European Sponsorship Association – ESA). Za najprestižniju nagradu koju nezavisni žiri europskih stručnjaka dodjeljuje za sponzorstva u Europi Allianz Zagreb borio se u konkurenciji s nominiranima iz još deset zemalja – Velike Britanije, Francuske, Rusije, Irske, Švedske, Belgije, Nizozemske, Finske, te iz susjedne Slovenije i Srbije, i izborio mjesto trećeg najboljeg sponzorstva na razini cijele Europe u 2016. godini.

Dijana
Dijana Vetturelli i voditelj ceremonije Dave Williams

«Dio koji nedostaje” projekt je kojeg Allianz u suradnji s Hrvatskim paraolimpijskim odborom (HPO) provodi u sklopu višegodišnjeg sponzorskog partnerstva, kojem je cilj izgradnja tolerantnijeg društva i promicanje vrijednosti paraolimpizma – hrabrosti, odlučnosti, inspiracije i jednakosti. Upravo s tom vizijom Allianz je ususret ovogodišnjim Paraolimpijskim igrama u Riju nizom aktivnosti potaknuo smanjivanje razlika u odnosu prema sportašima s invaliditetom i onima bez invaliditeta, stavljajući naglasak na strast paraolimpijaca prema sportu, upornost i odricanja na putu prema sportskim uspjesima, te pozivajući medije da im pruže zasluženu medijsku prisutnost. Nastojeći „probuditi“ navijače čija je podrška sportašima dodatni „vjetar u leđa“ da daju najbolje od sebe, projekt je upravo nosio naziv „Dio koji nedostaje“.

U sklopu projekta Allianz je tijekom 2016. godine organizirao radionice za paraolimpijce o komunikaciji s medijima i sponzorima, kao i edukativne radionice za predstavnike medija koji prate paraolimpijski sport. Istovremeno je provedena digitalna kampanja putem koje se pozivalo javnost da ohrabrujućim porukama podrži paraolimpijce, koje su potom pri njihovom ispraćaju prikazivane na display površinama zagrebačke zračne luke, a nakon što su se paraolimpijci vratili s Igara ovjenčani medaljama Allianz i HPO su im organizirali prvi javni doček u povijesti na zagrebačkim fontanama.

Projekt je u suradnji s Allianzom osmislila savjetodavna tvrtka za strateška sponzorstva VETTURELLI, čiji su predstavnici u ime Allianza Zagreb sinoć preuzeli ovu prestižnu nagradu. Povodom dobivanja nagrade koja je u Allianzu dočekana s velikim veseljem, voditeljica korporativnih komunikacija Allianza Vanja Bzik je izjavila: „Paraolimpijci su Allianzova inspiracija, motivacija i utjelovljenje naših vrijednosti. Činjenica da smo u ovoj paraolimpijskoj godini uspjeli srušiti predrasude prema sportašima s invaliditetom i izgraditi „zvjezdani status“ tih iznimnih sportaša istinska je vrijednost ovog projekta. Drago nam je što je on prepoznat i na međunarodnoj razini. Ovakva priznanja uvijek su dobrodošla potvrda da je to što radimo zaista relevantno i ostavlja vidljiv trag te nas motivira da kroz nove slične projekte nastavimo pridonositi izgradnji boljeg i tolerantnijeg društva.“

docekNagrada „ESA Best of Europe” sedmo je priznanje koje je projekt „Dio koji nedostaje“ osvojio. Naime, digitalni dio projekta proveden u suradnji s agencijom Degordiran već je osvojio nagradu za Awwwards „Site of the day”, CSS Awards, CSS Winner i CSS Design Awards, dok je cjelokupni projekt od Društva za marketing Slovenije proglašen najboljim sponzorstvom u Hrvatskoj, a Hrvatsko-njemačka industrijska i trgovinska komora dodijelila mu je prije desetak dana i «AHK Inovacijsku nagradu».

Više informacija o projektu dostupno je na Facebook stranici Allianz ParaSport.

Pročitajte još vijesti!

viroexpo

Otvoren Viroexpo na kojem se predstavlja više od 800 izlagača

Na prostor Visoke škole u Virovitici u petak je otvoren 23. međunarodni sajam gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo, na

Read More...
wallstreet

Wall Street skočio više od 1 posto, prinosi pali

Na Wall Streetu su u petak cijene dionica skočile više od 1 posto, što se zahvaljuje jačanju tehnološkog sektora

Read More...
dukat

Neto dobit Dukata 40,3 milijuna kuna

Neto dobit Dukata u 2017. godini iznosila je 40,3 milijuna kuna i bila je 71,9 posto manja nego u

Read More...

Komentiraj:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja