Promet industrije u ožujku porastao 9,4 posto na godišnjoj razini

In Statistika
INDUSTRIa

Ukupni promet industrije u Hrvatskoj u ožujku je u odnosu na prethodni mjesec pao za 0,8 posto, dok je na godišnjoj razini viši za 9,4 posto, pokazuju podaci Državnoga zavoda za statistiku (DZS).

Ukupni sezonski i kalendarski prilagođen promet industrije u ožujku pao je za 0,8 posto u odnosu na veljaču, pri čemu je na domaćem tržištu pao za 1,9 posto, a na stranom je porastao za 1,2 posto.

U ožujku je na mjesečnoj razini najviše pala prodaja energije, za 6,5 posto, te intermedijarnih proizvoda, za 4,6 posto. Ukupna prodaja trajnih proizvoda za široku potrošnju pala je za 4,1 posto, a pala je i prodaja kapitalnih proizvoda, za 2,4 posto. Prodaja netrajnih proizvodi za široku potrošnju porasla je za 1 posto.

U ožujku je ukupni kalendarski prilagođen promet industrije u odnosu na isti lanjski mjesec povećan za 9,4 posto, pri čemu je na domaćem tržištu povećan za 7,7 posto, a na stranom za 8,6 posto.

Pritom je ukupna prodaja energije porasla za 36,7 posto, intermedijarnih proizvoda 7,9 posto, kapitalnih proizvoda 5,6 posto, i netrajnih proizvoda za široku potrošnju 4,7 posto, a pala je prodaja trajnih proizvoda za široku potrošnju, za 2,6 posto. (H)

You may also read!

capelli

Cappelli: Šibenik je primjer dobrih ulaganja u turističke projekte

Ministar turizma Gari Cappelli u petak je u Šibeniku na sastanku sa županom Šibensko-kninske županije Goranom Paukom i šibenskim

Read More...
Žigman

Potpisan memorandum između HANFA-e i izraelskih regulatora o suradnji u području FinTech inovacija

Predsjednik Upravnog vijeća Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (HANFA), Ante Žigman jučer je s predstavnikom izraelskog regulatora svečano

Read More...
dm

dm predao donaciju vrijednu 14.000 kuna Općoj bolnici Varaždin

dm-ovu donaciju OB Varaždin uložit će u nabavu infuzijske pumpe za Odjel za pedijatriju. U četvrtak, 19. rujna dm je

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.