Prvi hrvatski Erasmus+ Ugovor o garanciji za kredite studentima diplomskih studija

In Obrazovna rješenja
pbz

Europski investicijski fond (EIF) i Privredna banka Zagreb (PBZ) potpisali su prvi Ugovor o garanciji u sklopu Erasmus+ programa u Hrvatskoj namijenjen za kreditiranje mobilnih studenata diplomskih studija (Master’s degree).

Erasmus

Ovaj sporazum će pružiti financijsku potporu hrvatskim studentima koji žele završiti diplomski studij u jednoj od 33 zemlje koje sudjeluju u provedbi Erasmus+ programa. Krediti za studente osigurat će se po povoljnim uvjetima zahvaljujući potpori EU. Sporazum vrijedan 600.000 eura koji je sklopljen između EIF-a i PBZ-a prvi je u Hrvatskoj u sklopu novog Erasmus+ programa kojeg financira Europska unija i kojim upravlja Europski investicijski fond.

Tibor Navracsics, povjerenik EU za obrazovanje, kulturu, mlade i sport, izjavio je: “Pozdravljam ovaj novi ugovor s Privrednom bankom Zagreb. Erasmus+ ugovori o garanciji su ključni u omogućavanju svim europskim studentima studiranje u inozemstvu, bez obzira na njihovu zemlju porijekla ili financijsku situaciju kod kuće “.

Pier Luigi Gilibert, izvršni direktor EIF-a izjavio je: “Drago mi je što smo u Hrvatskoj potpisali naš prvi Erasmus+ ugovor o garanciji za kredite za diplomski studij ugovoren s Privrednom bankom Zagreb. Ovaj novi program pomaže u premošćivanju financijskog jaza s kojim se suočavaju studenti pri odabiru diplomskog studija u drugoj zemlji. Potpora Privrednoj banci Zagreb za pokretanje ovog novog proizvoda podržava mobilnost studenata s visokim potencijalom, koji će biti od ključne važnosti za rast i stvaranje inovacija u Europi.”

Dinko Lucić, predsjednik Uprave Privredne banke Zagreb, izjavio je: “Iznimno nam je zadovoljstvo što je PBZ prva banka u Hrvatskoj koja sudjeluje u Erasmus+ programu, čime smo još jednom pokazali našu predanost kontinuiranom razvoju adekvatnih rješenja koja prepoznaju trenutne potrebe klijenata te ih ispunjavaju na vrlo učinkovit i konkurentan način. Studenti su pokretačka snaga društva, a ERASMUS PLUS KREDIT je proizvod kreiran upravo za one studente koji žele unaprijediti svoje znanje i steći viši stupanj obrazovanja u sklopu odabranih diplomskih studijskih programa u inozemstvu”.

ERASMUS PLUS KREDITI bit će dostupni u PBZ-u tijekom prvog kvartala 2019. godine po povoljnijim uvjetima kreditiranja (atraktivna kamatna stopa, bez naknada i bez roditeljskog/skrbničkog jamstva odnosno sudužnika).

Zahvaljujući podršci Europske unije, novi program Erasmus+ garancije omogućuje EIF-u pružanje ograničenih jamstava i kontra jamstava financijskim posrednicima koji, zahvaljujući istima, odobravaju kredite studentima koji žele krenuti na diplomski studij u drugoj zemlji koja sudjeluje u programu Erasmus+.

EIF je pokrenuo Poziv za iskaz interesa namijenjen financijskim institucijama i drugim posrednicima koji financiraju mobilne studente na diplomskim programima. Zainteresirane financijske institucije mogu pronaći dodatne informacije o programu i procesu prijave na internetskim stranicama EIF-a na adresi www.eif.org

O EIF-u
Europski investicijski fond (EIF) je dio grupe Europske investicijske banke. Njegova središnja misija je podržati europska mikro, mala i srednja poduzeća (SME), pomažući im u lakšem pristupu financijama. EIF dizajnira i razvija instrumente za financiranje osnutka i rasta poduzeća, jamstva i instrumente za mikro financiranje koji posebno ciljaju ovaj tržišni segment. U toj ulozi, EIF promiče ciljeve EU-a u potpori inovacijama, istraživanju i razvoju, poduzetništvu, rastu i zapošljavanju.

O PBZ-u:
Privredna banka Zagreb d.d. (PBZ), članica grupe Intesa Sanpaolo, druga je po veličini bankarska grupacija u Hrvatskoj, s više od 1,6 milijuna klijenata i razgranatom poslovnom mrežom od 194 poslovnice u zemlji. Pored osnovnih bankarskih usluga PBZ Grupa nudi raznoliku paletu specijaliziranih usluga, uključujući leasing, kartično poslovanje, poslovanje s nekretninama i upravljanje imovinom. www.pbz.hr

O Erasmus+ kreditima
Erasmus+ program, čiji je dio Erasmus+ Master Student garancija, najveći je pokretač studenata u EU, s oko 300.000 studenata visokog obrazovanja i osoblja koje studira, radi ili traži pripravništvo u drugoj europskoj zemlji svake godine. Njime upravlja Opća uprava za obrazovanje i kulturu Europske komisije (DG EAC) i njezina izvršna agencija. Aktivnosti Opće uprave u obrazovanju također su uokvirene Strategijom obrazovanja i osposobljavanja 2020 (ET2020) koja pridonosi obrazovanju strategiji Europa 2020, namijenjenom promicanju rasta i zapošljavanja u Europi

You may also read!

METRO podržava lokalne proizvođače i razvoj domaće gastro ponude

METRO podržava lokalne proizvođače i razvoj domaće gastro ponude

METRO poziva hrvatske dobavljače da plasiraju svoje proizvode putem METRO-ovih prodajnih centara, U sklopu projekta „Stvoren za hrvatski meni“, METRO

Read More...
grcic

Održan sastanak s Udrugom slijepih Sisačko-moslavačke županije – Sisak na temu digitalne pristupačnosti

Digitalna pristupačnost bila je tema predstavnika Udruge slijepih Sisačko-moslavačke županije – Sisak, Instituta za integrirano-inkluzivne komunikacije jugoistočne Europe i

Read More...
Kaufland

Kaufland: Našim kupcima nudimo isključivo domaću lubenicu

Sezona lubenica u punom je jeku, a ovoj slatkoj i osvježavajućoj ljetnoj poslastici teško je odoljeti u vrućim ljetnim

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.