Prvi hrvatski trgovački lanac dobio vrijednu nagradu struke zbog sigurnosnih mjera

In Zdravlje
Lovrinčević

Mjesto sigurne kupnje u doba pandemije

Struka i žiri Hrvatske udruge menadžera sigurnosti prepoznali su napore tvrtke da stvori što sigurnija radna mjesta za svoje zaposlenike, a kupcima omogući što sigurniju kupnju nizom sigurnosnih mjera, posebno jednom.

NagradaPEVEX je izabran kao tvrtka koja je implementirala „najbolji projekt poslovnog sektora u ostvarivanju sigurnosti zajednice“ za svoj projekt uvođenja termalnih kamera u prodajne centre.

„Trgovački lanac PEVEX među prvima je u svibnju ove godine u sve svoje prodajne centre postavio ovaj visokotehnološki sustav zaštite kako bi dodatnom opremom zaštitio kupce i zaposlenike od širenja koronavirusa. Kamere u realnom vremenu uspoređuju temperaturu ljudi bez kontakta s predmetima oko njih, na udaljenosti od dva metra. Snimi li kamera povišenu temperaturu, aktivira se tihi alarm o čemu se diskretno informira kupca, a PEVEX mu uz dezinficijens osigurava zaštitnu masku i rukavice.“, rečeno je u obrazloženju dodijeljene nagrade u Opatiji u četvrtak, 1. listopada 2020.

1-Jelena Sinković, Jurica Lovrinčević, Ivica Perešin
Jelena Sinković, Jurica Lovrinčević, Ivica Perešin

Nagradu je uručila Dinka Rajčić, potpredsjednica Hrvatske udruge menadžera sigurnosti, a preuzeo ju je Jurica Lovrinčević, predsjednik Uprave PEVEX-a.

„U ime svih zaposlenika PEVEXA zahvaljujem vam se na ovoj nagradi. Drago nam je da je i struka prepoznala značaj uvođenja visokotehnoloških mjera zaštite u sve naše prodajne centre, njih 26 diljem Hrvatske. PEVEX je, prema saznanjima, prvi trgovački lanac u cijeloj Europskoj uniji koji je uveo termalne kamere. Stalno promišljamo koje dodatne sigurnosne mjere možemo uvesti kako bi se naši zaposlenici osjećali što sigurnije na radnom mjestu, a naši kupci pri kupnji. Da se sigurna kupnja može osigurati i u vrijeme pandemije pokazuju i 4 ankete koje smo proveli među našim kupcima. Izrazito zadovoljstvo PEVEXOVIM zaštitnim mjerama u svakoj anketi je potvrdilo oko 90 posto ispitanika. Do sada smo u zaštitne mjere uložili oko 2 milijuna kuna, a sigurnost rada i kupnje i dalje nam ostaju u vrhu prioriteta poslovanja.“, rekao je Lovrinčević prilikom preuzimanja nagrade.

Niz zaštitnih mjera
Podsjetimo, beskontaktni dezinfektor ruku također je postavljen ispred ulaza u svakom od 26 PEVEX-ovih prodajnih centara, a na kojem si kupci mogu uzeti i jednokratne rukavice.

Kao zadnju od novih zaštitnih mjera PEVEX je uveo zamagljivače Nebulo-Igeba, uz zaštitnu opremu (odjela, maske, rukavice..) za svih 26 prodajnih centara. Zamagljivači su jednostavni za rukovanje, a imaju optimalne radne karakteristike budući da pretvaraju higijensko sredstvo u aerosol koji ima dublji prodor u sve dijelove prostorija.

Termalne kamere i zamagljivači naći će se i u najnovijem prodajnom centru PEVEX-a u Slavonskom Brodu čije je otvorenje planirano za 7. listopada ove godine.

You may also read!

Konzumova inovativna izložba „Poruke iz šume“ naglasak stavlja na važnost smanjenja količine plastičnog otpada

Konzumova inovativna izložba „Poruke iz šume“ naglasak stavlja na važnost smanjenja količine plastičnog otpada

Ella Dvornik, Nevena Rendeli i Saša Lozar prošetali neobičnom šumom u Super Konzumu Radnička Konzumova inovativna izložba „Poruke iz šume“

Read More...
Kaufland

Sjedište Kauflanda trajno na Donjim Sveticama, preko puta grade trgovinu

Kupovinom zgrade u kojoj ima sjedište i izgradnjom velike trgovine odmah nasuprot, Kaufland planira aktivno sudjelovati u pozitivnom razvoju

Read More...
Juicy

Stanić Beverages uložio 10 598 000 kuna u tvornicu Juicy sokova

Gordan Grlić Radman i Dragan Čović posjetili nove pogone u tvornici Juicy sokova i s odobravanjem prihvatili nove investicije. Hrvatska

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.