Rast broja kruzera i putnika

In Statistika
kruzer

U hrvatskom dijelu Jadrana lani je bilo 726 kružnih putovanja stranih brodova, što je pet posto više nego 2018., a tim je brodovima došlo 8,4 posto više putnika ili njih 1,12 milijuna, podaci su Državnog zavoda za statistiku (DZS).

Kružna putovanja po hrvatskom Jadranu u 2019. ostvarilo je 75 stranih brodova, što je jednak broj kao 2018., ali su u Hrvatskoj boravili dulje – ukupno 1.421 dan ili 3,2 posto više.

Daleko najviše kružnih putovanja, 208, i u 2019. kao i prethodnih godina ostvarili su brodovi pod zastavom Malte, kojima je došlo 260 tisuća putnika, dok je najviše putnika, gotovo 290 tisuća došlo s brodovima pod zastavom Paname, koji su sa 123 ostvarena kružna putovanja u 2019. na trećem mjestu.

U sredini, odnosno na drugom mjestu sa 132 putovanja su brodovi pod zastavom Bahama, koji su u Hrvatsku doveli 171,4 tisuće putnika.

Ukupno su brodovi na kružna putovanja u hrvatski Jadran dolazili u 2019. pod zastavama 12 zemalja, a kao i svake godine i prošle su najviše dolazili u Dubrovnik i područje Dubrovačko-neretvanske županije, te potom u Split i Zadar.

Po mjesecima, u dva od njih, lipnju i prosincu, kružnih putovanja stranih brodova bilo je jednako kao i u istim mjesecima 2018. po 101 odnosno 16, dok je u tri mjeseca, srpnju, kolovozu i rujnu, zabilježeno manje tih putovanja u odnosu na pretprošlu godinu.

U ostalih sedam mjeseci u 2019. tih je putovanja bilo više nego u istima u 2018., pri čemu je najviše putovanja bilo u listopadu, 105 ili 16,7 posto više nego u listopadu 2018., a najveći porast broja tih putovanja od 48,5 posto zabilježen je travnju, sa 49 tih putovanja. (H)

You may also read!

PepsiCo kupuje kineski brend grickalica Be & Cheery

PepsiCo kupuje kineski brend grickalica Be & Cheery

Američki prehrambeni div PepsiCo kupit će kineski brend grickalica Be & Cheery od lokalnog proizvođača žižule (jujube) Haoxiangni Health

Read More...
SPAR

Velika nagradna igra povodom 15 godina SPAR-a u Hrvatskoj

SPAR Hrvatska, treći najveći trgovački lanac u Hrvatskoj, obilježava jubilarnu 15. godišnjicu od dolaska na hrvatsko tržište. Danas ima

Read More...
drvo

Održana 10. Međunarodna energetska konferencija o biomasi i OIE

U hotelu Westin održana je jubilarna 10. Međunarodna energetska konferencija o biomasi i OIE. U organizaciji Hrvatskog drvnog klastera

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.