Rast prometa, u fokusu Valamar i Podravka

In Tvrtke i tržišta
Podravka

Dionički indeksi Zagrebačke burze (ZSE) u utorak su pali, a promet je povećan pri čemu se najviše trgovalo dionicama Valamar Riviere i Podravke.

Crobex je pao za 0,75 posto, na 1734,14 bodova, a Crobex10 smanjen je za 0,30 posto, na 1021,77 bodova.

Redovni promet dionicama iznosio je 5,7 milijuna kuna, što je 1,2 milijuna kuna više nego jučer.

Najveći promet, 1,34 milijuna kuna, ostvaren je dionicom Valamar Riviere, a cijena joj je pala za 0,28 posto, na 35,80 kuna.

Dionicom Podravke trgovalo se za 1,21 milijun kuna, a cijena joj je ostala na 357 kuna.

Po prometu slijedi povlaštena dionica Adris grupe s 910,4 tisuće kuna i rastom cijene za 0,23 posto, na 427 kuna, te dionica HT-a sa 629,7 tisuća kuna i rastom cijene za 0,32 posto, na 154,50 kuna.

Kod dionica s većim prometom, za najvećih 12,81 posto, na 8,28 kuna, porasla je cijena dionice Dalekovoda, uz promet od 212,6 tisuća kuna. Dalekovod je danas izvijestio o novim poslovima vrijednim više od 15 milijuna eura, od čega se više od 12 milijuna eura odnosi na potpisani ugovor s norveškim investitorom, a kompanija je izabrana kao najpovoljniji ponuđač i na natječaju švedskog investitora, što je posao vrijedan više od tri milijuna eura.

Istovremeno je za 7,78 posto, na 332 kune, pala cijena dionice Atlantske plovidbe, kojom je ostvaren promet od 130,8 tisuća kuna.

Od poslovnih vijesti, Institut IGH izvijestio je da je kao vodeći član zajednice ponuditelja koju čini s partnerskim poduzećem Geoprojekt Split, potpisao ugovor o izradi svih vrsta idejnih i glavnih projekata, provedbe geodetskih i geotehničkih istražnih radova te ishođenja lokacijske i građevinske dozvole za izgradnju deniveliranog križanja državnih cesta sa županijskom cestom u Makarskoj. Naručitelj projekta su Hrvatske ceste, a ugovorena vrijednost projekta iznosi 843.75 tisuća kuna s uključenim PDV-om. (H)

You may also read!

Kongres poduzetnica 2019

Četvrti po redu Kongres poduzetnica Hrvatske i regije okupit će više od 500 vlasnica tvrtki i obrta u hrvatskom glavnom gradu 08. 03. 2019.

Pripreme za četvrti po redu Kongres poduzetnica, koji će se kao najveće okupljanje žena u biznisu jugoistočne Europe održati

Read More...
perutnina-ptuj

Ukrajinskom MHP-u odobreno preuzimanje Perutnine Ptuj

Slovenska agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AVK) dala je suglasnost ukrajinskom holdingu MHP za preuzimanje Perutnine Ptuj te više

Read More...
konferencija hub

– Održana konferencija o poticanju suradnje između poslovnog i znanstvenog sektora

U organizaciji Hrvatske gospodarske komore i njemačkog partnera Steinbeis 2i GmbH, jučer je u Zagrebu, održana konferencija i radionica

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.