Rast prometa, u fokusu Valamar i Podravka

In Tvrtke i tržišta
Podravka

Dionički indeksi Zagrebačke burze (ZSE) u utorak su pali, a promet je povećan pri čemu se najviše trgovalo dionicama Valamar Riviere i Podravke.

Crobex je pao za 0,75 posto, na 1734,14 bodova, a Crobex10 smanjen je za 0,30 posto, na 1021,77 bodova.

Redovni promet dionicama iznosio je 5,7 milijuna kuna, što je 1,2 milijuna kuna više nego jučer.

Najveći promet, 1,34 milijuna kuna, ostvaren je dionicom Valamar Riviere, a cijena joj je pala za 0,28 posto, na 35,80 kuna.

Dionicom Podravke trgovalo se za 1,21 milijun kuna, a cijena joj je ostala na 357 kuna.

Po prometu slijedi povlaštena dionica Adris grupe s 910,4 tisuće kuna i rastom cijene za 0,23 posto, na 427 kuna, te dionica HT-a sa 629,7 tisuća kuna i rastom cijene za 0,32 posto, na 154,50 kuna.

Kod dionica s većim prometom, za najvećih 12,81 posto, na 8,28 kuna, porasla je cijena dionice Dalekovoda, uz promet od 212,6 tisuća kuna. Dalekovod je danas izvijestio o novim poslovima vrijednim više od 15 milijuna eura, od čega se više od 12 milijuna eura odnosi na potpisani ugovor s norveškim investitorom, a kompanija je izabrana kao najpovoljniji ponuđač i na natječaju švedskog investitora, što je posao vrijedan više od tri milijuna eura.

Istovremeno je za 7,78 posto, na 332 kune, pala cijena dionice Atlantske plovidbe, kojom je ostvaren promet od 130,8 tisuća kuna.

Od poslovnih vijesti, Institut IGH izvijestio je da je kao vodeći član zajednice ponuditelja koju čini s partnerskim poduzećem Geoprojekt Split, potpisao ugovor o izradi svih vrsta idejnih i glavnih projekata, provedbe geodetskih i geotehničkih istražnih radova te ishođenja lokacijske i građevinske dozvole za izgradnju deniveliranog križanja državnih cesta sa županijskom cestom u Makarskoj. Naručitelj projekta su Hrvatske ceste, a ugovorena vrijednost projekta iznosi 843.75 tisuća kuna s uključenim PDV-om. (H)

You may also read!

horvat

Horvat: EU fondovi su akcelerator rasta

Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat u utorak je u Krapinsko-zagorskoj županiji posjetio četiri tvrtke čiji proizvodi završavaju

Read More...
Cappelli

Cappelli: Godina bi mogla biti do tri posto bolja od lanjske

Špica turističke sezone mogla bi biti na razini prošlogodišnje, dok bi se do kraja godine turistički promet mogao povećati

Read More...
drvo

Za razvoj prerade drva i proizvodnju namještaja 40 milijuna kuna

Ministarstvo poljoprivrede objavilo je javni natječaj za dodjelu potpora male vrijednosti za poticanje razvoja prerade drva i proizvodnje namještaja

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.