Razočaravajući životni standard mogao bi potaknuti Talijane na izlazak iz eurozone

In Vijesti iz svijeta
italija

Talijani će na koncu poželjeti izaći iz eurozone ako se njihov životni standard ne poboljša, upozorio je u razgovoru za njemačke medije čelnik ekonomskog instituta Ifo.

Životni standard u Italiji na istoj je razini kao i 2000. godine. Ako se to ne promijeni, Talijani će u nekom trenutku reći: ‘ne želimo više tu eurozonu’“, kazao je Clemens Fuest u razgovoru za dnevni list Tagesspiegel, objavljenom u nedjelju.

Napomenuo je također da ako njemački parlament odobri program pomoći Italiji, njemačkim poreznim obveznicima natovarit će na leđa rizike “čije razmjere ne poznaje niti ih može kontrolirati“. Njemački parlamentarni zastupnici ne bi to trebali prihvatiti, smatra Fuest.

Italija nije zatražila program pomoći, napominje Reuters. Vlada u Rimu fokusirala se na jamčenje stabilnosti financijskog sektora, počevši sa sanacijom posrnule banke Monte dei Paschi di Siena. (H)

You may also read!

Samsung

Samsung Galaxy Note10 i Note10+ predstavljeni u Zagrebu

Nakon službenog predstavljanja u New Yorku, Samsung Galaxy Note10 i Note10+ pametni uređaji predstavljeni su premijerno i u Hrvatskoj.

Read More...
cro

Dubrovnik – tri milijuna noćenja sedam dana ranije nego 2018.

Dubrovnik je ovogodišnje tromilijunto noćenje ostvario 21. kolovoza, što je sedam dana ranije nego 2018. godine, objavila je u

Read More...
london

Velika Britanija i Južna Koreja potpisale trgovinski sporazum

Velika Britanija potpisala je u četvrtak bilateralni trgovinski sporazum s Južnom Korejom, kojim se produljuje dosadašnji režim slobodne trgovine

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.