Razočaravajući životni standard mogao bi potaknuti Talijane na izlazak iz eurozone

In Vijesti iz svijeta
italija

Talijani će na koncu poželjeti izaći iz eurozone ako se njihov životni standard ne poboljša, upozorio je u razgovoru za njemačke medije čelnik ekonomskog instituta Ifo.

Životni standard u Italiji na istoj je razini kao i 2000. godine. Ako se to ne promijeni, Talijani će u nekom trenutku reći: ‘ne želimo više tu eurozonu’“, kazao je Clemens Fuest u razgovoru za dnevni list Tagesspiegel, objavljenom u nedjelju.

Napomenuo je također da ako njemački parlament odobri program pomoći Italiji, njemačkim poreznim obveznicima natovarit će na leđa rizike “čije razmjere ne poznaje niti ih može kontrolirati“. Njemački parlamentarni zastupnici ne bi to trebali prihvatiti, smatra Fuest.

Italija nije zatražila program pomoći, napominje Reuters. Vlada u Rimu fokusirala se na jamčenje stabilnosti financijskog sektora, počevši sa sanacijom posrnule banke Monte dei Paschi di Siena. (H)

You may also read!

turizam

HTZ provodi prvu ovogodišnju brend kampanju na 16 tržišta

Hrvatska turistička zajednica (HTZ) provodi prvu ovogodišnju brend kampanju koja će se na 16 ključnih tržišta, u različitim vremenskim

Read More...
Hrvatski izlagači oduševili posjetitelje najvećeg poljoprivrednog sajma

Hrvatski izlagači oduševili posjetitelje najvećeg poljoprivrednog sajma

Ovoga vikenda završio je Zeleni tjedan u Berlinu, najveća međunarodna poljoprivredna manifestacija, kojoj je ove godine upravo Hrvatska bila

Read More...
geberit

Geberit savjeti za odlaganje u kupaonskom namještaju

Gdje pospremiti sve četke, kreme, pastu za zube i sav ostali kupaonski pribor? Jedna od najboljih opcija je korištenje

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.