Rusko tržište prilika za domaće proizvođače brodske opreme

In Sajmovi i izložbe
rus

Hrvatske tvrtke na međunarodnom sajmu u Sankt Peterburgu

Hrvatska gospodarska komora organizirala je nastup hrvatskih tvrtki proizvođača brodske opreme na Međunarodnom sajmu brodograđevne industrije NEVA koji se od 17. do 20. rujna održava u Sankt Peterburgu. Na zajedničkom izložbenom prostoru HGK predstavit će se tvrtke Vulkan Nova iz Rijeke, Inelteh iz Rijeke, Pastor Inženjering iz Zagreba i tvrtka ACM-J.E.K. iz Zagreba.

Daniel Štern, predsjednik Uprave Pastor inženjeringa, tvrtke koja se bavi protupožarnim i vatrodojavnim instalacijama pojašnjava kako na sajam nisu došli izložiti neki konkretan proizvod, već im je cilj stvaranje novih kontakata s ruskim brodogradilištima.

„Nudimo im brodske protupožarne sustave i instalacije, od projektnih rješenja do isporuke opreme i ugradnje. U brodogradnji smo prisutni godinama, a s obzirom na drastično smanjenje domaćeg tržišta pokušavamo taj dio poslovanja nadomjestiti stranim brodogradilištima. Rusija je u zadnje vrijeme počela poticati domaću izgradnju ribarske flote i tu želimo biti prisutni“, naglašava Štern, uz napomenu da im trenutno oko 30 posto proizvodnje ide u izvoz.

Hrvatska industrija proizvodnje brodske opreme zapošljava oko 7000 djelatnika u preko 180 tvrtki, a udio domaćeg materijala i opreme iznosi od 20 do 22 posto od ugovorene cijene broda, ovisno o tipu broda i brodogradilištu. Naše tvrtke proizvode dijelove i opremu za sve segmente broda, od motora i opreme za palubu, preko ventilacijske i klima opreme pa sve do namještaja i interijera. Također pružaju i inženjerske usluge u brodogradnji.

NEVA je jedan od najvažnijih sajmova pomorstva i brodogradnje u Rusiji, namijenjen proizvođačima proizvoda i usluga povezanih s brodogradnjom i pomorstvom. Bijenalnog je karaktera, a ove se godine održava po 15. put. Na prethodno održanom sajmu 2017. sudjelovalo je više od 600 izlagača iz 37 zemalja, a posjetilo ga je više od 20.000 posjetitelja.

Nacionalne štandove osim Hrvatske imale su i baltičke države, Kina, Danska, Finska, Njemačka, Island, Nizozemska, Norveška, Poljska, Rusija i Turska.

You may also read!

Digitalna transformacija HGK mora biti primjer drugim institucijama

Digitalna transformacija HGK mora biti primjer drugim institucijama

„Ako je itko prije ove krize bio skeptičan o tome koliko je važna digitalizacija, ovi posljednji mjeseci sigurno su

Read More...
shop

U travnju veliki pad maloprodajnoga prometa EU27

Prema podacima statističkog ureda Eurostat, u travnju 2020. godine maloprodajni je promet EU27 (obuhvaća poduzetnike kojima je pretežita djelatnost

Read More...
podravka

Podravki čak 14 odličja Superior Taste Award

Zvijezde među nagrađenima su Lino Lada Gold i Žito heljdin kruh s orasima s 3 STA zvjezdice i kristalnom

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.