Na sajmu Place2Go u zagrebačkoj Areni više od 180 izlagača

Place2Go

Više od 180 izlagača iz 20-ak zemalja predstavlja se na 6. međunarodnom sajmu Place2Go, kojega je u petak u zagrebačkoj Areni otvorio ministar turizma Gari Cappelli.

Sajam, na nojem se predstavlja najviše dalekih destinacija, uključujući i Indoneziju kao zemlju-partnera, traje do nedjelje, 19. ožujka, a organizatori očekuju više od 15 tisuća posjetitelja.

Brojem izlagača i zemalja odakle dolaze te partnera i očekivanim brojem posjetitelja, kao i temama pratećih skupova te nagradnih igara i drugih atraktivnih sadržaja za publiku, Place2Go nametnuo se kao jedan vodećih sajmova turizma u Hrvatskoj, a pokrenula ju je privatna inicijativa Damjane Domanovac, direktorice sajma i zagrebačke tvrtke Place2Go.

Ministar Cappelli istaknuo je da sajam dokazuje da Zagreb postaje centar turizma te se ističe i turističkim projektima zagrebačke turističke zajednice.

“Ovo je dokaz da se i u Zagrebu može organizirati lijep sajam turizma, jer se i inače trebamo preusmjeriti na povećanje domaćih putnika u turizmu, čemu bi mogla pridonijeti i CRO kartica od iduće godine, a koju pripremamo”, rekao je.

Najavio je i kako se u 2016. godini od turizam očekuje 9,5 milijardi eura ukupnog prihoda, za što će se točniji podatci znati krajem mjeseca, a očekuje da će prihodima u idućim godinama pridonijeti razvoj kontinentalnog i pogotovo zdravstvenog turizma.

“Raduje me da je prošle godine broj domaćih turista u Hrvatskoj porastao za 10 posto, a kada uvedemo CRO karticu povećanje domaćih putovanja moglo bi biti i 30 posto. Drago mi je i da na ovom sajmu domaći ljudi mogu vidjeti puno izlagača iz svijeta te na taj način mogu odabrati svoje putovanje izvan Hrvatske”, rekao je Cappelli, koji je obišao i većinu izlagača na sajmu.

Uoči otvorenja, direktorica sajma Domanovac je naglasila kako je nakon prvih pet godina došlo vrijeme za novi i veći prostor, kojeg su našli u Areni, jer je i broj izlagača te popratnih događanja na sajmu svake godine sve veći, kao i broj posjetitelja koji dođu vidjeti ponudu destinacija i putovanja po Hrvatskoj i svijetu.

Zadovoljna je i što je sajam, uz dobar tim i potporu partnera, većinom iz privatnog sektora, pronašao mjesto na tržištu, a izdvojila je suradnju s kompanijom Turkish Airlines te Gradom Zagrebom i Turističkom zajednicom grada Zagreba (TZGZ).

Naglašavajući važnost takvog sajma za turizam Zagreba, direktorica TZGZ-a Martina Bienenfeld je naglasila kako je na sajmu više izlagača i očekuje se više posjetitelja, ali i radionice za umrežavanje poslovnih partnera iz Zagreba i drugih dijelova Hrvatske s onima iz svijeta.

Među zemljama koje se ove godine na sajmu predstavljaju prvi put su Makedonija, Rusija i Italija, uz već one od prije poput Indonezije, Tajlanda, Kanade, Turske, Indije, Austrije, Njemačke, Velike Britanije, Belgije, Srbije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Mađarske, na sajam se vraćaju i Tunis i Malezija, a tu si i brojni hrvatski izlagači, hotelijeri, turističke agencije, regije i drugi.

Sajam će ove godine studijski posjetiti brojni novinari iz nekoliko zemalja, primjerice Tajvana, Malezije, Japana, Koreje i Turske, a prvi dana sajma, petak, posvećen je B2B kontaktima odnosno poslovnim susretima partnera, dok su ostali dani otvoreni za široku publiku. (H)

Pročitajte još vijesti!

SUDIONICI HRUSKO FORUM

5. HrUSKo Forum okupio korisnike SAP-a u Hrvatskoj

Nedavno je u hotelu Antunović održan peti po redu HrUSKo Forum okupivši više od 160 korisnika i partnera SAP-a

Read More...
1-Premium trajne salam

Premium trajne salame Croatica ujedinjuju najbolje okuse Hrvatske

Sve miriše na blagdane, obiteljska druženja i tradicionalne specijalitete. Blagdanska trpeza već dobiva svoje obrise i samo se čeka

Read More...
naff

Predstavljen brand kućanskih uređaja Neff

Gdje su nestala vrata? U showroom-u BSH kućanski uređaji d.o.o., predstavljen je nedavno brand kućanskih uređaja Neff pod spretnom

Read More...

Komentiraj:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Prijavite se na naš newsletter!