Sava osiguranje kupuje društva kćeri njemačkog ERGO-a u Hrvatskoj

ergo

Slovensko Sava osiguranje, koje u Hrvatskoj posluje putem podružnice, od njemačkog ERGO osiguranja kupuje njegova dva društva kćeri u Hrvatskoj – Ergo osiguranje i Ergo životno osiguranje, izvijestila su ta dva osiguravatelja čiji su predstavnici u petak u Zagrebu potpisali ugovor o kupoprodaji.

“Kao što je i uobičajeno za transakcije ove prirode, transakcija podliježe regulatornom odobrenju. Ugovorne strane su se sporazumjele da neće objaviti detalje o kupoprodajnoj cijeni”, navodi se u objavi njemačkog osiguravatelja, iz kojeg ističu i kako time ERGO provodi daljnju optimizaciju međunarodnog osiguravateljnog poslovanja.

I iz Sava osiguranja u priopćenju napominju kako će na njih prijeći vlasništvo dionica društava ERGO osiguranje d.d. i ERGO životno osiguranje d.d. po ispunjenju svih odgodnih uvjeta.

Predsjednik uprave Sava osiguranja David Kastelic u priopćenju je izrazio zadovoljstvo potpisanim ugovorom.

“Do konačne kupnje dijeli nas nekoliko mjeseci. Danas lako mogu reći da ćemo kupnjom oba društva u Hrvatskoj, gdje poslujemo kroz podružnicu, zaista nastaviti s ispunjenjem našeg poslovnog slogana ‘Nikad sami’, a potpisom ugovora, postajemo veći i jači čime smo dokazali da je razvoj na hrvatskom tržištu naš cilj”, izjavio je Kastelic.

Operativni direktor ERGO International Alexander Ankel u priopćenju tog njemačkog osiguravatelja ističe da su u Sava osiguranju pronašli renomiranog investitora.

“ERGO neživotno i životno osigurateljno poslovanje u Hrvatskoj savršeno odgovara Sava osiguranju, sa sjedištem poslovanja u Ljubljani, Sloveniji, pojačavajući njihove međunarodne osigurateljne aktivnosti u središnjoj i istočnoj Europi”, ističe Ankel.

U priopćenju njemačkog osiguravatelja se iznose i podaci da je ERGO životno osiguranje ostvarilo u 2017. tržišni udio od 0,2 posto na hrvatskom tržištu životnog osiguranja, dok je na tržištu neživotnih osiguranja ERGO osiguranje lani imalo tržišni udio od 1,2 posto.

ERGO je jedna od vodećih osiguravateljnih grupa u Njemačkoj i Europi, a dio je jednog od vodećih svjetskih osiguravatelja i reosiguravatelja Munich Re.

ERGO grupa prisutna je u više od 30 zemalja, a lani je njen ukupni prihod od premija iznosio 19 milijardi eura.

Sava osiguranje, koje je dio grupe Sava Re, uz nekadašnje Maribor osiguranje uključuje i Tilio osiguranje te Velebit osiguranje i Velebit životno osiguranje, dva osiguranja koja su Savi pripojena krajem 2016. godine.

Po podacima iz financijskog izvješća, Sava osiguranje je prošle godine imalo neto dobit od 25,1 milijuna eura, što je sedam posto više nego godinu ranije, a bruto premija mu je rasla za 5,3 posto, na 365,7 milijuna eura. (H)

Pročitajte još vijesti!

zalac

Uz novu mobilnu aplikaciju brže i jednostavnije do informacija o EU natječajima

Kako bi korisnicima EU sredstava omogućilo brži i jednostavniji pristup informacijama iz svijeta EU fondova, Ministarstvo regionalnoga razvoja i

Read More...
burza

Poslovni rezultati kompanija potaknuli rast svjetskih burzi

Na svjetskim su burzama cijene dionica prošloga tjedna porasle jer su ulagače ohrabrili dobri kvartalni poslovni rezultati kompanija, dok

Read More...
nedjelja

Osnovan „Hrvatski savez za nedjelju“

Sindikat trgovine Hrvatske (STH) je dana 19.4.2018. u Hrvatskom katoličkom sveučilištu u Zagrebu sklopio Ugovor o osnivanju udruge „Hrvatski

Read More...

Komentiraj:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Skoči do alatne trake