Savjet HNB-a: Suglasnost novoj Upravi HPB-a

In Bankarstvo
hpb

Savjet Hrvatske narodne banke (HNB) na sjednici u utorak dao je suglasnost na nove članove Uprave Hrvatske poštanske banke (HPB), kojoj će na čelu biti Marko Badurina, a članovi Anto Mihaljević i Ivan Soldo, priopćeno je iz središnje banke.

“Savjet HNB-a na današnjoj se sjednici suglasio s prijedlogom nadzornog odbora Hrvatske poštanske banke da se predsjednikom uprave te banke imenuje Marko Badurina, dok Anto Mihaljević i Ivan Soldo postaju članovi uprave”, navodi se u priopćenju.

Nadzorni odbor HPB-a je 8. kolovoza donio odluku o imenovanju nove Uprave, a temeljem Vladina zaključka od 1. kolovoza kojim je tom tijeku predloženo imenovanje Badurine predsjednikom Uprave HPB-a, a Mihaljevića i Solde članovima, i to temeljem provedenog postupka po objavljenom javnom natječaju. Ministarstvo financija je, naime, 26. travnja objavilo javni natječaj za predsjednika i dva člana Uprave HPB-a.

Na čelu HPB-a do sada je bio Tomislav Vujić, koji je na tu dužnost stupio u rujnu 2014. godine, a mandat mu istječe 10. rujna ove godine. Uz njega, u Upravi te banke su do sada bili i Domagoj Karadjole i Mladen Mrvelj.

Inače, po podacima koje su dosadašnji članovi Uprave HPB-a iznijeli na konferenciji za novinare krajem srpnja, ta je banka u prvom polugodištu ove godine ostvarila neto dobit od 123,5 milijuna kuna, što je 31 posto više u odnosu na lani te najbolji rezultat u povijesti te banke.

Novi predsjednik Uprave HPB-a Marko Badurina na tu dužnost dolazi s pozicije savjetnika Uprave Sberbanka, bivšeg Volksbanka.

Anto Mihaljević na mjesto člana Uprave HPB-a dolazi iz Kentbanke, a prije toga radio je u Allianzu i Zagrebačkoj banci, dok Ivan Soldo dolazi iz Raiffeisen Bank International. (H)

You may also read!

1-Inicijativa-30-za-2019-godinu

Raste broj članica HUP-ove inicijative 30%

U petak je u HUP-u još šesnaest vodećih tvrtki i medijskih kuća pristupilo HUP-ovoj Inicijativi 30%, a posebna gošća

Read More...
1-Pink ribbon

dm obilježava mjesec borbe protiv raka dojke

Tijekom listopada kupci u dm prodavaonicama mogu podržati donaciju Udruzi P.I.N.K. life U četvrtak, 12. rujna dm i partneri najavili

Read More...
Zavod za zapošljavanje

Revidirani podaci o broju zaposlenih

Podaci o broju zaposlenih iz administrativnih izvora u Hrvatskoj dosad su imali dosta manjkavosti, što je smanjivalo njihovu relevantnost

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.