Savjet HNB-a: Suglasnost novoj Upravi HPB-a

In Bankarstvo
hpb

Savjet Hrvatske narodne banke (HNB) na sjednici u utorak dao je suglasnost na nove članove Uprave Hrvatske poštanske banke (HPB), kojoj će na čelu biti Marko Badurina, a članovi Anto Mihaljević i Ivan Soldo, priopćeno je iz središnje banke.

“Savjet HNB-a na današnjoj se sjednici suglasio s prijedlogom nadzornog odbora Hrvatske poštanske banke da se predsjednikom uprave te banke imenuje Marko Badurina, dok Anto Mihaljević i Ivan Soldo postaju članovi uprave”, navodi se u priopćenju.

Nadzorni odbor HPB-a je 8. kolovoza donio odluku o imenovanju nove Uprave, a temeljem Vladina zaključka od 1. kolovoza kojim je tom tijeku predloženo imenovanje Badurine predsjednikom Uprave HPB-a, a Mihaljevića i Solde članovima, i to temeljem provedenog postupka po objavljenom javnom natječaju. Ministarstvo financija je, naime, 26. travnja objavilo javni natječaj za predsjednika i dva člana Uprave HPB-a.

Na čelu HPB-a do sada je bio Tomislav Vujić, koji je na tu dužnost stupio u rujnu 2014. godine, a mandat mu istječe 10. rujna ove godine. Uz njega, u Upravi te banke su do sada bili i Domagoj Karadjole i Mladen Mrvelj.

Inače, po podacima koje su dosadašnji članovi Uprave HPB-a iznijeli na konferenciji za novinare krajem srpnja, ta je banka u prvom polugodištu ove godine ostvarila neto dobit od 123,5 milijuna kuna, što je 31 posto više u odnosu na lani te najbolji rezultat u povijesti te banke.

Novi predsjednik Uprave HPB-a Marko Badurina na tu dužnost dolazi s pozicije savjetnika Uprave Sberbanka, bivšeg Volksbanka.

Anto Mihaljević na mjesto člana Uprave HPB-a dolazi iz Kentbanke, a prije toga radio je u Allianzu i Zagrebačkoj banci, dok Ivan Soldo dolazi iz Raiffeisen Bank International. (H)

You may also read!

PepsiCo kupuje kineski brend grickalica Be & Cheery

PepsiCo kupuje kineski brend grickalica Be & Cheery

Američki prehrambeni div PepsiCo kupit će kineski brend grickalica Be & Cheery od lokalnog proizvođača žižule (jujube) Haoxiangni Health

Read More...
SPAR

Velika nagradna igra povodom 15 godina SPAR-a u Hrvatskoj

SPAR Hrvatska, treći najveći trgovački lanac u Hrvatskoj, obilježava jubilarnu 15. godišnjicu od dolaska na hrvatsko tržište. Danas ima

Read More...
drvo

Održana 10. Međunarodna energetska konferencija o biomasi i OIE

U hotelu Westin održana je jubilarna 10. Međunarodna energetska konferencija o biomasi i OIE. U organizaciji Hrvatskog drvnog klastera

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.