SEECEL postaje Centar za razvoj novih tehnologija

In Obrazovna rješenja
SEECEL

Nakon uspješno dovršenog postupka javne nabave, u Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta danas je potpisan ugovor o dovršetku izgradnje Regionalnog centra za razvoj poduzetničkih kompetencija za zemlje jugoistočne Europe (SEECEL-a) s tvrtkama Strabag d.o.o. i Strabag Property and Facility Services d.o.o., koje će izvoditi radove. Ukupna vrijednost ugovora o izvođenju radova je 70,5 milijuna kuna (bez PDV-a), a očekuje se kako bi sam objekt trebao biti u funkciji od mjeseca travnja 2020. godine, točno 7 mjeseci od početka izvođenja radova.

Ugovor su potpisali ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat, te ovlašteni predstavnici tvrtki zajednice ponuditelja Daniel Stepinac i Sven Müller, uz prisustvo državnih tajnika Ministarstva Nataše Mikuš Žigman te Marija Antonića.

“Ovime nastavljamo s razvojem koncepta uspostave centra za podršku poduzetništvu koja će se temeljiti na razvoju digitalnih kompetencija i primjene novih tehnologija za razvoj digitalnog gospodarstva. Ova je Vlada od samog početka mandata odlučno krenula u realizaciju novih, ali i završetak svih postojećih projekata i otvorenih pitanja koja postoje još iz nekih prijašnjih vremena, a do današnjeg dana su ostala nedovršena. Današnji potpis ugovora još je jedan dokaz tome i nadam se da će cijeli posao biti završen u što skorijem roku na obostrano zadovoljstvo“, istaknuo je tom prilikom ministar Horvat.

“Ovaj projekt za nas predstavlja veliki izazov. Zbog toga mi je posebno drago da s predstavnicima Ministarstva gospodarstva imamo vrlo kvalitetnu suradnju i uopće ne sumnjam kako ćemo ovaj posao završiti u roku te u skladu s najvišim kvalitativnim standardima. Naravno, uložit ćemo maksimalne napore da se to dogodi i prije određenog roka, jer smatramo da je to moguće i veselimo se početku radova koji bi trebali krenuti već početkom mjeseca rujna”, napomenuo je jedan od direktora Strabaga Sven Müller, s ponosom istaknuvši kako ova tvrtka posluje u Hrvatskoj već 25 godina te zapošljava oko 1.000 ljudi koji iznimno kvalitetno odrađuju svoj posao.

Centar kao one-stop shop za poduzetnike, kao i sve ostale korisnike
Puno važnije od samog dovršetka objekta jest ono što će se u njemu dešavati, naglasio je državni tajnik Antonić. „Ovdje će biti europski orijentiran centar koji će skrbiti o tome da hrvatski poduzetnici imaju aktivnu i kvalitetnu podršku, pružati im informacije o načinima kako krenuti u posao, mogućnostima financiranja, bila na nacionalnom ili europskom nivou, ali ih isto tako obučavati o novim znanjima i vještinama. Konkretno, vlasnicima poduzeća i njihovim zaposlenicima pomagat ćemo pri razvoju digitalnih alata koji su aktualni u današnjem svijetu jer vjerujemo kako će hrvatsko gospodarstvo upravo kroz proces digitalne transformacije i uvođenjem umjetne inteligencije dobiti veliki pozitivan impuls“, objasnio je Antonić.

Ministar Horvat također je naglasio kako će se na ovaj način proširiti prvotna namjena samog SEECEL-a, istaknuvši kako će se projekt prilagoditi aktualnom stanju tržišta i globalnih trendova te obuhvatiti širi spektar djelatnosti od većeg i recentnijeg značaja za gospodarstvo. “U prostorijama ove zgrade uspostavit ćemo Centar za razvoj novih tehnologija, čije će aktivnosti prvenstveno stvoriti potrebne preduvjete za implementaciju digitalnih tehnologija u poslovanje mikro, malih i srednjih poduzeća, uključujući i umjetnu inteligenciju, zatim poticati daljnju digitalnu transformaciju gospodarstva te podizati ukupnu digitalnu i poduzetničku pismenost cijelog društva”, objasnio je ministar Horvat te dodatno naglasio kako će Centar djelovati kao one-stop shop za poduzetnike, kao i za sve druge korisnike.

You may also read!

bond

HAMAG-BICRO kroz BOND uspostavio pet pilot-usluga za poduzetnike

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) predstavila je na završnoj konferenciji rezultate pilot-projekta BOND - Razvoj

Read More...
Kvaliteta u proizvodnji imperativ opstanka

Kvaliteta u proizvodnji imperativ opstanka

Otvorena akcija Kupujmo hrvatsko u Zagrebu „Hrvatska gospodarska komora već 22 godine promovira hrvatsku kvalitetu. Bili smo influenceri davno prije

Read More...
ruralni

Za ruralni razvoj dostupno više od 500 milijuna kuna

Ministrica poljoprivrede, Marija Vučković prisustvovala je danas, 17. rujna 2019. godine svečanom potpisivanju sporazuma o financiranju između Hrvatske banke

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.