Siječanj u Opatiji i Rijeci – izvrstan početak turističke godine

In Iz zemlje
Grand-hotel-Adriatic-Opatija

Opatija je u siječnju zabilježila više od 34 tisuće turističkih noćenja, što je za 42 posto više u odnosu na do sada rekordnu 2019. godinu, a s izvrsnim početkom turističke godine pohvalili su se i iz Rijeke, u kojoj je u siječnju ostvareno više od 23 tisuće noćenja ili 22 posto više nego u siječnju 2022. godine.

Turistička zajednica grada Opatije u utorak je objavila da je u siječnju je u Opatiji boravilo 13.106 gostiju, koji su ostvarili 34.256 noćenja, što je najbolji rezultat ikad ostvaren na području te turističke zajednice.

“Opatija je prema siječanjskim rezultatima najuspješnija destinacija na Kvarneru i jedna od najposjećenijih u Hrvatskoj, čime je potvrdila svoj status cjelogodišnje destinacije koja posjetitelje u velikom broju privlači i tijekom zimskih mjeseci”, istaknuli su iz TZ Opatije.

Po iznijetim podatcima, oko dvije trećine ili oko 20.500 noćenja ostvarili su strani gosti, uz rast od 31 posto u odnosu na isti mjesec 2019. Domaći gosti ostvarili su 13.750 noćenja, što je za 63 posto više nego u siječnju 2019. godine.

Time su domaći gosti ostvarili najviše siječanjskih noćenja u Opatiji, a slijede gosti iz Austrije s oko 6.250 noćenja i rastom od 67 posto, te gosti iz Slovenije s oko 4.000 noćenja i rastom od 83 posto.

Gosti su u većini boravili u hotelima, koji u ukupnim noćenjima imaju udio od 86 posto, a zabilježili su i 48 posto više turističkih noćenja u odnosu prema siječnju 2019. godine. Privatni smještaj, s nešto više od 4.000 noćenja, je za 13 posto bolji nego u istom razdoblju 2019. godine, napominju iz TZ grada Opatije.

“Odlični rezultati u siječnju nastavak su uspješne 2022. godine, osobito prosinca koji je, zahvaljujući Adventu, također ostvario dosad najbolje turističke pokazatelje”, ocijenila je u priopćenju direktorica Turističke zajednice grada Opatije Suzi Petričić.

S obzirom na brojne aktivnosti, npr. karnevalske, one vezane uz Valentinovo, kao i održavanje Dore, hrvatskog izbora za pjesmu Eurovizije, Petračić vjeruje da će nastaviti s vrlo dobrim turističkim rezultatima.

I iz Turističke zajednice grada Rijeke ističu kako se, s obzirom na dobre rezultate iz siječnja, nadaju novoj rekordnoj turističkoj godini.

Po podatcima te turističke zajednice, Rijeka je u siječnju zabilježila 7.844 turističkih dolazaka, što je za čak 41 posto viđe nego u siječnju prošle godine, a ostvarenih 23.070 noćenja je porast za 22 posto. U noćenjima prevladavaju strani turisti s udjelom od gotovo 70 posto.

“Statistika pokazuje da su nam na početku sezone najvjerniji gosti bili Talijani, što nas izuzetno veseli jer je to prva konkretna potvrda oporavka broja dolazaka s tog, nama izuzetno važnog tržišta”, ističu iz TZ grada Rijeke.

Strani turisti su u Rijeci u siječnju ostvarili gotovo 70 posto noćenja, a prosječan boravak stranih turista u tom gradu premašio je 3,5 dana. U privatnom smještaju boravilo je 41 posto turista, a 39 posto ih je bilo smješteno u hotelima.

Rijeka se u siječnju pozicionirala na treće mjesto po turističkom prometu u privatnom smještaju, a na šestom je mjestu među hrvatskim odredištima po ukupnom broju noćenja u siječnju ove godine, istaknuli su iz TZ grada Rijeke. (H)

You may also read!

Hrvatski turizam ima potencijal za širenje sezone kroz kulturni, aktivni i gastro turizam

Hrvatski turizam ima potencijal za širenje sezone kroz kulturni, aktivni i gastro turizam

Drugi dan internacionalne konferencije 365 dinamičnim i intenzivnim programom potvrdio je sve najave o iskoraku u organizaciji i novoj

Read More...
ribarstvo

Hrvatske tvrtke na vodećem sajmu ribarstva Conxemar 2023

Pet hrvatskih tvrtki iz sektora ribarstva predstavlja svoje proizvode na međunarodnom sajmu smrznutih morskih plodova Conxemar 2023, koji se

Read More...
tomislav-rados

Obilježen Svjetski tjedan ulagatelja: Jačati ulogu fondova rizičnog kapitala u financiranju hrvatskog gospodarstva

Povodom Svjetskog tjedna ulagatelja u Hrvatskoj gospodarskoj komori je održan okrugli stol pod nazivom Nove mogućnosti financiranja gospodarstva –

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design