Silvia Jonjić nova predsjednica Zajednice za industrijski dizajn HGK

In Karijere
Silvia Jonjić nova predsjednica Zajednice za industrijski dizajn HGK

Prioritet Zajednice za industrijski dizajn Hrvatske gospodarske komore mora biti spajanje dizajnera s domaćim proizvodnim industrijama, poručeno je na jučerašnjoj izbornoj skupštini Zajednice na kojoj je za predsjednicu ponovno izabrana Silvia Jonjić, direktorica tvrtke Ergoproxi.

„Zajednica treba pratiti europske trendove što se tiče industrijskog dizajna, a oni idu u smjeru ekološke proizvodnje, održivog razvoja i fer odnosa na tržištu. I domaći dizajneri moraju stvarati nove proizvode visoke dodane vrijednosti u skladu s tim trendovima. HGK će nam pomoći da se povežemo s proizvođačima koji žele takvu suradnju, pa ćemo stvoriti kvalitetne proizvode i onda njima Hrvatsku predstavljati u svijetu. To će nam biti glavni smjer u radu“, istaknula je Jonjić, dodavši kako se kao primarni partner dizajnerima nameće drvna industrija, no kako oni žele raditi i s metaloprerađivačima, kožarima te ostalim industrijama koje su u Hrvatskoj zapostavljene, a imaju znanje i tradiciju.

Naglasila je kako je Hrvatska malo tržište u svjetskim okvirima i globalno ne može konkurirati kvantitetom. „Stoga se moramo orijentirati na vrhunsku kvalitetu. Danas sofisticirani proizvodi imaju u sebi minimalno tri-četiri materijala, tako da se tu otvara veliki prostor dizajnerima. Naravno, prvo moramo upoznati proizvođače i znati s kojim sirovinama rade, a onda im svojom ekspertizom dati dodanu vrijednost“, poručila je Jonjić.

Dobar je primjer suradnje domaćeg dizajna i proizvodnje projekt Hrvatska kupaonica. Tim je projektom HGK okupio hrvatske proizvođače keramike, sanitarija i kupaonske opreme, koji su oživjeli jedinstveni koncept inspiriran hrvatskom kulturom i tradicijom, a izazvao je dosta interesa na stranim tržištima.

You may also read!

belje

Započela berba rajčica u stakleniku Belja

U stakleniku Belja u Mitrovcu, u Baranji, prošlog tjedna su ubrane prve ovogodišnje rajčice. Ukupno 50 tona zrelih rajčica

Read More...
MAGROS-2020

Dobrodošli na 32. MAGROS! Glavna je tema: Povratak u budućnost – Nova maloprodajna revolucija

Zadovoljstvo nam je pozvati Vas na 32. tradicionalnu, najveću konferenciju za proizvođače i trgovce MAGROS 2020. Ovogodišnja tema je:

Read More...
METRO zaposlenici

METRO prodajni centri neće raditi na Uskrs i Uskršnji ponedjeljak

METRO prodajni centri neće raditi na Uskrs i Uskršnji ponedjeljak, 12. i 13. travnja 2020. Vrata svojih 10 prodajnih

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.