Slovenci s 5 zvjezdica “napali” Zagreb

In Iz svijeta
bled

Hotelijeri i predstavnici raznih turističkih odredišta iz Slovenije predstavili su ponudu s kojom žele privući hrvatske goste.

Radionicu „Doživi Sloveniju“ u organizaciji portala Relaxino.com u Palace Hotelu u Zagrebu otvorio je ekonomski savjetnik pri Veleposlanstvu Republike Slovenije u Zagrebu Bernard Šrajner.

Voditeljica Odjela za odnose s javnošću Slovenske turističke organizacije Livija Kovač Kostantinovič istaknula je da je za slovenski turizam 2018. godina bila rekordna te je sa 6 milijuna turističkih dolazaka i 15,7 milijuna turističkih noćenja (8 % više dolazaka i 10 % više noćenja nego u 2017. godini), znatno premašen prosječan rast u Europi.

Ključna tržišta Slovenije su i dalje Njemačka, Italija, Austrija, ali visoko četvrto mjesto zauzimaju gosti iz Hrvatske. U prošloj godini 200 tisuća Hrvata ostvarilo je (16,4 %) noćenja više nego godinu ranije, a više su i potrošili (12,2 %).

Najviše hrvatskih gostiju se već tradicionalno za boravka u Sloveniji odlučuje za planinski turizam ili odmor u toplicama, što su istaknule Špela Kavčič voditeljica prodaje hotela Jelovica sa Bleda koji u novu sezonu ulazi renoviran. Voditeljica prodaje Terme Krka u sklop kojih su i Dolenjske toplice pohvalila se novim toboganima u tim toplicama.

Duška Kaliniz iz kulturno turističko rekreacijskog centra Radeče ponudila je i splavarenje na Savi. Na prezentaciji se kušao i ekološki med „Pčelarstva Košale“ a u vinoteci Bornstein pila su se vina slovenskih vinara.

Finom kapljicom uzvanike su počastili: „Vinarija Kregar“ iz Rogaške Slatine, „Vina Dornberg“ s Bizeljskog, „Radgonske gorice“ iz Gornje Radgone, „Vinarija Graben” s Bizeljskog, “Albiana vina“ iz Dolenjskih toplica te „Vinska kuća Emino“ iz Podčetrteka.

Pripremio Tomislav Radić

You may also read!

U HGK dodijeljene nagrade Top of the Funds

U HGK dodijeljene nagrade Top of the Funds

Imovina investicijskih fondova narasla za 57 posto Hrvoje Krstulović i Josip Zaher „Investicijski fondovi i društva važna

Read More...
Kako povećati sigurnost hrane tijekom uskrsnih blagdana

Kako povećati sigurnost hrane tijekom uskrsnih blagdana?

Savjeti za sigurnu blagdansku kupovinu Kupovina hrane je prvi korak u osiguranju sigurnih namirnica za vašu obitelj. Pravilan način kupovine

Read More...
lova

Učinkovitija provedba reformi

Nacionalni program reformi 2019. predstavlja kontinuitet prethodnih takvih programa fokusirajući se na tri identična cilja sadržana i u prošlogodišnjem

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.