SPAR Hrvatska prošle godine donirao Hrvatskom Caritasu kruha u vrijednosti od 4,4 milijuna kuna

In DOP
SPAR već sada smanjio udio soli u kruhu

Humanitarno djelovanje SPAR Hrvatska nastavio je u 2019. godini donacijom kruha u vrijednosti 4,4 milijuna kuna Hrvatskom Caritasu za potrebe korisnika Caritasove mreže.

Kao društveno odgovorna kompanija SPAR kontinuirano pomaže potrebitim članovima zajednice te donacijama potpomaže mnoge udruge i projekte diljem Hrvatske. Tako prilikom otvorenja svojih trgovina donira sredstva lokalnim udrugama koje brinu o potrebitim članovima zajednice, a jedan od važnijih projekata koje provodi svakako je doniranje kruha Caritasu. Ovogodišnjom donacijom SPAR Hrvatska pomogao je Caritasu u opskrbi pučkih kuhinja i drugih ustanova, kao i korisnika programa pomoći obiteljima diljem Hrvatske.

„Od samih početaka poslovanja na hrvatskom tržištu SPAR Hrvatska sudjeluje u humanitarnim akcijama s ciljem poboljšavanja kvalitete života onih najpotrebitijih. Već dugi niz godina surađujemo s Caritasom, a SPAR Hrvatska kao društveno odgovorna kompanija s ovakvim će akcijama nastaviti i dalje“, izjavio je Danijel Vidiš, član Uprave SPAR Hrvatska.

Hrvatski Caritas djeluje kao neprofitna organizacija koja svojim predanim radom i brojnim aktivnostima prikupljanja i dijeljenja humanitarne pomoći u suradnji s mrežom nad/biskupijskih Caritasa pomaže onima kojima je pomoć najpotrebnija. SPAR Hrvatska s Hrvatskim Caritasom surađuje od 2011. godine otkad je ukupno donirano kruha u vrijednosti od 48 milijuna kuna.

„Hrvatski Caritas na nacionalnom planu, kao i nad/biskupijski i župni Caritasi na svojim ustrojstvenim razinama, nastoji biti glasom siromašnih i socijalno ugroženih i istodobno rukom koja dobrohotnu pomoć solidarnih i nesebičnih u društvu usmjerava potrebitima. Pritom nam je u služenju siromašnima pouzdana potpora partnera poput SPAR-a Hrvatska već godinama dragocjena jer olakšava provedbu brojnih programa biskupijskih Caritasa. A oni svjedoče da pojedinac i obitelj u nevolji u solidarnu društvu nikad neće ostati sami“, kazao je mons. Fabijan Svalina, ravnatelj Hrvatskog Caritasa.

You may also read!

hrv

Hrvatska u New Yorku među najtraženijim turističkim destinacijama

Hrvatska turistička zajednica (HTZ), koja sudjeluje na sajmu turizma New York Times Travel Show u New Yorku od 24.

Read More...
cikloturizam

Eurostat: broj noćenja turista u EU i Hrvatskoj porastao u 2019.

Ukupni broj turističkih noćenja u Europskoj uniji ponovo je porastao u 2019. a Hrvatska je zadržala poziciju među zemljama

Read More...
wall

Svjetske burze pale s rekordnih razina zbog koronavirusa

Na svjetskim su burzama cijene dionica prošloga tjedna skliznule s rekordnih razina jer se ulagači plaše negativnih posljedica širenja

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.