SPAR već sada smanjio udio soli u kruhu

In Zdravlje
SPAR već sada smanjio udio soli u kruhu

SPAR Hrvatska je smanjio udio soli u kruhu, koji se svakodnevno peče u INTERSPAR pekarnicama na 1,4 posto, što je preporučena količina od strane svjetskih zdravstvenih stručnjaka. Kruh sa smanjenim udjelom soli kupci od početka siječnja mogu pronaći na policama svih INTERSPAR i SPAR poslovnica.

SPAR je udio soli u svih svojih 30-ak vrsta kruha s oko dva posto smanjio na preporučenih 1,4 posto, a u nekima i na manje. Svi drugi sastojci ostali su isti te kruhu nisu dodavani aditivi koji bi zamijenili sol – kruh je jednako kvalitetan i istog okusa.

„SPAR Hrvatska ovom izmjenom recepture omogućuje promjene u prehrambenim navikama svojih kupaca”, izjavio je Helmut Fenzl, predsjednik Uprave SPAR Hrvatska.

Cilj Strateškog plana za smanjenje prekomjernog unosa kuhinjske soli u Republici Hrvatskoj jest smanjiti dnevni unos soli sa sadašnjih 11,6 grama na 9,3 grama do 2019. te posljedično, smanjiti i prevalenciju arterijske hipertenzije, kardiovaskularne i cerebrovaskularne bolesti.

You may also read!

plaza

Euromonitor: Do 2030. rast turističkih međunarodnih dolazaka na 2,4 milijarde

Turistička industrija u svijetu i u idućim će godinama snažno rasti, pa se do 2030. očekuje oko 2,4 milijarde

Read More...
odmor

Tri hrvatske kuće za odmor najbolje u Europi

Tri turističke vile iz Hrvatske nagrađene su kao najbolje kuće za odmor u Europi i osvojile nagradu "Best European

Read More...
lov

Na sajmu Priroda, lov, ribolov i turizam oko sto izlagača

Na 23. međunarodnom sajmu Priroda, lov, ribolov i turizam u varaždinskoj se Areni od petka do nedjelje predstavlja oko

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.