Split lani s devet posto više turista

In Iz zemlje
bacvice

Tijekom 2019. godine Split je posjetilo 944 tisuće turista koji su ostvarili 2,75 milijuna noćenja, što je i u dolascima i noćenjima porast za devet posto, priopćila je u petak Turistička zajednica Grada Splita.

Najbrojniji inozemni gosti bili su Amerikanci, kojih je stiglo 105 tisuća. Na drugom mjestu su Britanci s 94 tisuće dolazaka, a slijede Nijemci, Francuzi, Australijanci i Talijani. Split je lani za mjesto odmora odabralo i 75 tisuća hrvatskih građana.

Gosti su se u prosjeku zadržavali tri dana, čime se Split svrstao među najuspješnije city break destinacije, jer je u gradovima u Europi, prema podacima Svjetske turističke organizacije, prosjek zadržavanja gostiju 2,4 dana, ističu iz splitske turističke zajednice.

Tijekom prosinca u Splitu je boravilo gotovo 17 tisuća gostiju, što je rekord za posljednji mjesec u godini i porast u dolascima za 19 posto u odnosu na godinu prije. S 37,8 tisuća noćenja ostvaren je rast od 17 posto u odnosu na prosinac 2018. godine.

Split je, po podacima turističke zajednice, u prosincu posjetilo 10.426 stranih turista, 20 posto više nego lani. Najbrojniji su bili gosti iz azijskih država te iz BiH, Slovenije, Austrije, Njemačke i SAD-a. (H)

You may also read!

Na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Veliku Gospu SPAR-ove trgovine rade skraćeno ili će biti zatvorene

U svim SPAR trgovinama podignut limit za beskontaktno plaćanje na 250 kuna

S ciljem dodatnog smanjenja mogućnosti širenja koronavirusa razmjenom novčanica između kupaca i blagajnika, Hrvatska narodna banka dala je preporuku

Read More...
Konobar

Dogovorna suspenzija kolektivnog ugovora ugostiteljstva sporazumom sindikata i poslodavaca u turizmu

HUP-Udruga ugostiteljstva i turizma, Sindikat turizma i usluga Hrvatske te Sindikat Istre Kvarnera i Dalmacije potpisali su Sporazum koji

Read More...
turizam

Turistički sektor treba stabilizirati dodatnim setom mjera koji će vrijediti do proljeća 2021.

U situaciji potpunog izostanka turističkog prometa, sa kompletno zatvorenim smještajnim i ugostiteljskim objektima diljem zemlje, te rastuće neizvjesnosti oko

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.