Split lani s devet posto više turista

In Iz zemlje
bacvice

Tijekom 2019. godine Split je posjetilo 944 tisuće turista koji su ostvarili 2,75 milijuna noćenja, što je i u dolascima i noćenjima porast za devet posto, priopćila je u petak Turistička zajednica Grada Splita.

Najbrojniji inozemni gosti bili su Amerikanci, kojih je stiglo 105 tisuća. Na drugom mjestu su Britanci s 94 tisuće dolazaka, a slijede Nijemci, Francuzi, Australijanci i Talijani. Split je lani za mjesto odmora odabralo i 75 tisuća hrvatskih građana.

Gosti su se u prosjeku zadržavali tri dana, čime se Split svrstao među najuspješnije city break destinacije, jer je u gradovima u Europi, prema podacima Svjetske turističke organizacije, prosjek zadržavanja gostiju 2,4 dana, ističu iz splitske turističke zajednice.

Tijekom prosinca u Splitu je boravilo gotovo 17 tisuća gostiju, što je rekord za posljednji mjesec u godini i porast u dolascima za 19 posto u odnosu na godinu prije. S 37,8 tisuća noćenja ostvaren je rast od 17 posto u odnosu na prosinac 2018. godine.

Split je, po podacima turističke zajednice, u prosincu posjetilo 10.426 stranih turista, 20 posto više nego lani. Najbrojniji su bili gosti iz azijskih država te iz BiH, Slovenije, Austrije, Njemačke i SAD-a. (H)

You may also read!

hrv

Hrvatska u New Yorku među najtraženijim turističkim destinacijama

Hrvatska turistička zajednica (HTZ), koja sudjeluje na sajmu turizma New York Times Travel Show u New Yorku od 24.

Read More...
cikloturizam

Eurostat: broj noćenja turista u EU i Hrvatskoj porastao u 2019.

Ukupni broj turističkih noćenja u Europskoj uniji ponovo je porastao u 2019. a Hrvatska je zadržala poziciju među zemljama

Read More...
wall

Svjetske burze pale s rekordnih razina zbog koronavirusa

Na svjetskim su burzama cijene dionica prošloga tjedna skliznule s rekordnih razina jer se ulagači plaše negativnih posljedica širenja

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.