Stefanie Ziska nova je direktorice Njemačko-hrvatske industrijske komore

In Karijere
Stefanie Ziska

Nova direktorica Njemačko-hrvatske industrijske i trgovinske komore je Stefanie Ziska koja je svoju funkciju preuzela je od 1. 4. 2020. nakon 14 godina provedenih u Americi.

Otkako se 2006. pridružila Njemačko-američkoj komori (GACC jug), Stefanie Ziska obnašala je različite uloge. 2008. godine postala je direktorica marketinga, zatim zamjenica direktora 2011., a od 1. ožujka 2017. i izvršna direktorica.

Stefanie Ziska zaslužna je za pokretanje zajedničke marke “AHK USA” i pokrenula inicijativu kvalificirane radne snage u cijeloj zemlji po uzoru na njemački sustav dualnog strukovnog obrazovanja u Sjedinjenim Državama.

Stefanie Ziska 2016. godine osvojila je Guvernerovu nagradu Georgie za međunarodnu poslovnu ženu godine te je 2017. godine nominirana u američki odbor Zaklade Alexander von Humboldt.

Stefanie Ziska rođena je u Braunschweigu u Njemačkoj. Završila je pravni fakultet na Sveučilištu Tübingen te je u sklopu studija godinu dana provela u Thessalonikiju u Grčkoj.

Na početku svog mandata, nova direktorica Njemačko-hrvatske industrijske i trgovinske komore Stefanie Ziska izjavila je sljedeće: “U ova nemirna vremena poseban mi je izazov preuzeti funkciju direktorice najveće bilateralne vanjskotrgovinske Komore u Hrvatskoj. Vrijeme u kojem se nalazimo zahtjeva od svih nas da uložimo dodatnu energiju kako bi zadržali svakodnevicu što je više uobičajenom. Posebno mi je drago što me na novoj funkciji dočekao tim koji me podržava i pomaže na mom putu u hrvatsku poslovnu zajednicu. Moj najveći zadatak trenutno bit će zastupanje interesa njemačkih tvrtki i svih naših članova u Hrvatskoj i pokušati ih podržati u svim važnim temama koje se tiču poboljšanja njihovih uvjeta poslovanja. To se posebno odnosi na dijalog hrvatskih institucija s relevantnim akterima njemačko-hrvatske poslovne zajednice.”

You may also read!

Gordana Picek

dm i Biobaza za unapređenje ženskog zdravlja – osigurana donacija od 24 tisuće kuna za KBC Zagreb

U četvrtak, 28. svibnja, dm i Biobaza predali su donaciju od 24.276 kuna Udruzi P.I.N.K. – life koja je

Read More...
turizam

HUT: Dodatna liberalizacija prelaska granica i uvođenje aplikacije za turiste važan su poticaj za sezonu

Vlada je odlukom o liberalizaciji prelaska granica s najviše razine poslala jasnu poruku da je Hrvatska turistički otvorena što

Read More...
stulic

SSSH i STH predsjedniku Vlade RH: Očekujemo da štitite i provodite zakone, a ne da imate razumijevanja za one koji ih krše

Nastavno na Odluku Stožera civilne zaštite RH o ukidanju zabrane rada trgovina nedjeljom, Savez samostalnih sindikata Hrvatske i Sindikat

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.