Stotinjak kompanija zbog brexita preselilo poslovanje u Nizozemsku

In Vijesti iz svijeta
brexit

Stotinjak kompanija preselilo je poslovanje iz Britanije u Nizozemsku ili tamo osnovalo urede kako bi ostale unutar Europske unije nakon planiranog izlaska Velike Britanije iz EU-a, objavila je u ponedjeljak nizozemska državna agencija.

Slične poteze razmatraju u još 325 kompanija koje brine gubitak pristupa tržištu EU-a nakon brexita, dodaju u nizozemskoj agenciji za strana ulaganja.

“Kontinuirana rastuća neizvjesnost u Velikoj Britaniji i sve izraženija mogućnost brexita bez dogovora zadaju tim kompanijama velike ekonomske glavobolje”, rekao je Jeroen Nijland, povjerenik u državnoj agenciji NFIA.

Zbog toga se, po njegovim riječima, sve više kompanija okreće Nizozemskoj kao mogućoj novoj bazi na europskom tržištu.

Riječ je kompanijima u segmentu financija, informacijske tehnologije, medija, oglašavanja, bioznanosti i zdravstva, dodaje se u priopćenju agencije.

Njemačka, Francuska, Belgija i Irska glavni su konkurenti Nizozemskoj u privlačenju kompanija koje sele poslovanje zbog brexita.

Preuzevši premijsku dužnost prošlog mjeseca, Boris Johnson poručio je da će Britaniju izvesti iz EU-a krajem listopada sa dogovorom ili bez njega, podsjeća Reuters. (H)

You may also read!

1-Tele2_PBZCard_Fiskalka

Inovacija iz Tele2 za digitalizaciju malih i srednjih poduzetnika

Digitalizacija poslovnih procesa malih i srednjih poduzetnika (MSP) osnova je njihova uspješnijeg poslovanja, a time i ukupnog gospodarskog rasta,

Read More...
Blaženka Divjak

Google pokrenuo drugi krug financiranja namijenjen promicanju razvoja digitalnog društva u Hrvatskoj

Institut za razvoj i inovativnost mladih (IRIM) primio je drugu financijsku potporu tvrtke Google u iznosu od 400 tisuća

Read More...
galko

Vrhunske kožne torbe u nježnim nijansama idealan su modni dodatak za proljeće

U korak s trendovima: Hrvatski modni brand Galko predstavio kolekciju proljeće/ljeto 2020 Uzbuđenje zbog povratka toplijeg vremena i sunčanih dana

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.