Strateški savez Erste Groupa i DLL-a s ciljem aktiviranja potencijala od 17 mlrd. eura na tržištu lizinga

In Strateški savezi
Erste

Erste Group Bank AG (Erste Group) i DLL (De Lage Landen International B.V.) potpisali su Memorandum o razumijevanju (MoR) koji se odnosi na uspostavljanje strateškoga saveza u pružanju usluga financiranja kupnje opreme i komercijalnih vozila te lizing aktivnosti na području Srednje i istočne Europe.

Točnije, radi se o području koje uključuje Austriju, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Češku, Hrvatsku, Mađarsku, Makedoniju, Rumunjsku, Slovačku, Sloveniju i Srbiju. Kroz stratešku suradnju koju planiraju ostvariti, Erste Group i DLL žele širiti zajedničko poslovanje kako bi svojim poslovnim suradnicima i klijentima ponudili najbolja rješenja za financiranje kupnje opreme i komercijalnih vozila, ali i kako bi svojim zaposlenicima pružili mogućnosti za profesionalni razvoj.

U cilju osiguravanja dosljednog i učinkovitog budućeg poslovanja na području cijele Srednje i istočne Europe, MoR predviđa i mogućnost potencijalnog prelaska subjekata DLL-a Mađarska u Erste banku Mađarska ili u neki od njenih subjekata. Takvom dogovoru još će prethoditi dubinska analiza i sporazum o uvjetima transfera, koji se očekuju u drugome tromjesečju 2018. godine.

Ovako su predstavnici tvrtki-potpisnica komentirali potpisivanje dokumenta:

„Erste Group već gotovo dva desetljeća ulaže u Srednju i istočnu Europu i za to vrijeme bilježi rastući interes za lizing i financiranje. Ukupni potencijal toga tržišta procijenjen je na više od 17 milijardi eura. Povezivanjem s DLL-om, jednom od najvećih svjetskih lizing društava, ambicija nam je izgraditi nove izravne odnose s klijentima i proširiti svoj portfelj. Nadalje, iskoristit ćemo njihov know-how te ogromnu mrežu globalnih odnosa“, rekla je Karin Schmidt-Mitscher, voditeljica Odjela za komercijalne nekretnine i lizing Erste Group.

„DLL ima jasno izraženu ambiciju za geografsko širenje, rast i pronalazak novih načina da svojim partnerima među trgovcima-distributerima omogući nove načine pristupa tržištima na kojima nismo fizički prisutni. Planirani savez omogućit će nam da iskoristimo prednosti razgranate mreže i svih mogućnosti koje Erste Group pruža diljem Srednje i istočne Europe. I što je najvažnije, trgovcima-partnerima DLL-a omogućit će se cjenovna konkurentnost i podrška u svim zemljama u kojima Erste posluje“, izjavio je Marc Dierckx, financijski direktor DLL-a.

Detalji uvjeta ovog strateškog saveza još očekuju sva potrebna unutarnja i vanjska odobrenja, ali njihovo konačno definiranje očekuje se u prvoj polovici 2018. godine.

O DLL-u
DLL je globalna kompanija financiranje kupnje opreme i komercijalnih vozila (vendor finance) čija je imovina procijenjena na više od 30 mlrd. eura. Osnovan 1969., DLL ima sjedište u Eindhovenu u Nizozemskoj, a financijska rješenja bazirana na imovini nudi sektorima poljoprivrede, prehrambene industrije, zdravstvene skrbi, čiste tehnologije, građevinarstva, prijevoza te industrijskih i uredskih tehnologija.

DLL surađuje s proizvođačima, dilerima i distributerima opreme u više od 30 zemalja kroz podršku njihovim distribucijskim kanalima, pomažući njihovom poslovanju da raste. DLL spaja usredotočenost na klijenta s dobrim poznavanjem industrije kako bi pružio održiva rješenja kroz cijeli životni ciklus imovine, a ona uključuju potrošačko i komercijalno financiranje te financiranje rabljene opreme. DLL je u potpunosti u vlasništvu Grupe Rabobank. Za više informacija o DLL-u, idite na www.dllgroup.com.

O Erste Group Bank AG
Erste Group Bank AG (Erste Group) vodeći je pružatelj financijskih usluga u istočnome dijelu EU. Njegovih 47.000 zaposlenika opslužuje više od 16 milijuna klijenata kroz više od 2500 poslovnica u 7 država (Austrija, Češka, Slovačka, Rumunjska, Mađarska, Hrvatska, Srbija). Krajem rujna 2017. Erste Group je raspolagao imovinom ukupne vrijednosti 221,7 mlrd. eura, imao neto dobit od 987,6 mil. eura i stopu redovnog osnovnog kapitala (CET-1 prema Baselu III) od 12,8%.

You may also read!

U HGK dodijeljene nagrade Top of the Funds

U HGK dodijeljene nagrade Top of the Funds

Imovina investicijskih fondova narasla za 57 posto Hrvoje Krstulović i Josip Zaher „Investicijski fondovi i društva važna

Read More...
Kako povećati sigurnost hrane tijekom uskrsnih blagdana

Kako povećati sigurnost hrane tijekom uskrsnih blagdana?

Savjeti za sigurnu blagdansku kupovinu Kupovina hrane je prvi korak u osiguranju sigurnih namirnica za vašu obitelj. Pravilan način kupovine

Read More...
lova

Učinkovitija provedba reformi

Nacionalni program reformi 2019. predstavlja kontinuitet prethodnih takvih programa fokusirajući se na tri identična cilja sadržana i u prošlogodišnjem

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.