Strateški savez Erste Groupa i DLL-a s ciljem aktiviranja potencijala od 17 mlrd. eura na tržištu lizinga

In Strateški savezi
Erste

Erste Group Bank AG (Erste Group) i DLL (De Lage Landen International B.V.) potpisali su Memorandum o razumijevanju (MoR) koji se odnosi na uspostavljanje strateškoga saveza u pružanju usluga financiranja kupnje opreme i komercijalnih vozila te lizing aktivnosti na području Srednje i istočne Europe.

Točnije, radi se o području koje uključuje Austriju, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Češku, Hrvatsku, Mađarsku, Makedoniju, Rumunjsku, Slovačku, Sloveniju i Srbiju. Kroz stratešku suradnju koju planiraju ostvariti, Erste Group i DLL žele širiti zajedničko poslovanje kako bi svojim poslovnim suradnicima i klijentima ponudili najbolja rješenja za financiranje kupnje opreme i komercijalnih vozila, ali i kako bi svojim zaposlenicima pružili mogućnosti za profesionalni razvoj.

U cilju osiguravanja dosljednog i učinkovitog budućeg poslovanja na području cijele Srednje i istočne Europe, MoR predviđa i mogućnost potencijalnog prelaska subjekata DLL-a Mađarska u Erste banku Mađarska ili u neki od njenih subjekata. Takvom dogovoru još će prethoditi dubinska analiza i sporazum o uvjetima transfera, koji se očekuju u drugome tromjesečju 2018. godine.

Ovako su predstavnici tvrtki-potpisnica komentirali potpisivanje dokumenta:

„Erste Group već gotovo dva desetljeća ulaže u Srednju i istočnu Europu i za to vrijeme bilježi rastući interes za lizing i financiranje. Ukupni potencijal toga tržišta procijenjen je na više od 17 milijardi eura. Povezivanjem s DLL-om, jednom od najvećih svjetskih lizing društava, ambicija nam je izgraditi nove izravne odnose s klijentima i proširiti svoj portfelj. Nadalje, iskoristit ćemo njihov know-how te ogromnu mrežu globalnih odnosa“, rekla je Karin Schmidt-Mitscher, voditeljica Odjela za komercijalne nekretnine i lizing Erste Group.

„DLL ima jasno izraženu ambiciju za geografsko širenje, rast i pronalazak novih načina da svojim partnerima među trgovcima-distributerima omogući nove načine pristupa tržištima na kojima nismo fizički prisutni. Planirani savez omogućit će nam da iskoristimo prednosti razgranate mreže i svih mogućnosti koje Erste Group pruža diljem Srednje i istočne Europe. I što je najvažnije, trgovcima-partnerima DLL-a omogućit će se cjenovna konkurentnost i podrška u svim zemljama u kojima Erste posluje“, izjavio je Marc Dierckx, financijski direktor DLL-a.

Detalji uvjeta ovog strateškog saveza još očekuju sva potrebna unutarnja i vanjska odobrenja, ali njihovo konačno definiranje očekuje se u prvoj polovici 2018. godine.

O DLL-u
DLL je globalna kompanija financiranje kupnje opreme i komercijalnih vozila (vendor finance) čija je imovina procijenjena na više od 30 mlrd. eura. Osnovan 1969., DLL ima sjedište u Eindhovenu u Nizozemskoj, a financijska rješenja bazirana na imovini nudi sektorima poljoprivrede, prehrambene industrije, zdravstvene skrbi, čiste tehnologije, građevinarstva, prijevoza te industrijskih i uredskih tehnologija.

DLL surađuje s proizvođačima, dilerima i distributerima opreme u više od 30 zemalja kroz podršku njihovim distribucijskim kanalima, pomažući njihovom poslovanju da raste. DLL spaja usredotočenost na klijenta s dobrim poznavanjem industrije kako bi pružio održiva rješenja kroz cijeli životni ciklus imovine, a ona uključuju potrošačko i komercijalno financiranje te financiranje rabljene opreme. DLL je u potpunosti u vlasništvu Grupe Rabobank. Za više informacija o DLL-u, idite na www.dllgroup.com.

O Erste Group Bank AG
Erste Group Bank AG (Erste Group) vodeći je pružatelj financijskih usluga u istočnome dijelu EU. Njegovih 47.000 zaposlenika opslužuje više od 16 milijuna klijenata kroz više od 2500 poslovnica u 7 država (Austrija, Češka, Slovačka, Rumunjska, Mađarska, Hrvatska, Srbija). Krajem rujna 2017. Erste Group je raspolagao imovinom ukupne vrijednosti 221,7 mlrd. eura, imao neto dobit od 987,6 mil. eura i stopu redovnog osnovnog kapitala (CET-1 prema Baselu III) od 12,8%.

You may also read!

Tematska

Tematska inovacijska vijeća započela s radom

Uz izvrstan odaziv i pod predsjedanjem državnog tajnika Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta i predsjednika Inovacijskog vijeća za industriju

Read More...
turizam

Poslodavci u turizmu podržavaju zapošljavanje umirovljenika

Hrvatska udruga turizma (HUT) podržava omogućavanje rada umirovljenicima do četiri sata dnevno uz zadržavanje isplate pune mirovine i ocjenjuje

Read More...
hgk-zgrada

Povoljna fiskalna kretanja u trećem kvartalu prošle godine

Prema podacima Eurostata, u trećem kvartalu prošle godine nastavljena su pozitivna kretanja deficita i duga opće države zemalja članica

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.