Studenac pokrenuo novi društveno odgovorni projekt „Korak bliže zajednici“

In DOP
Studenac

Studenac početkom listopada otvara prijave za dodjelu donacija neprofitnim organizacijama koje doprinose iskorjenjivanju gladi i promociji zdravog života.

Studenac, vodeći maloprodajni lanac na Jadranu, pokrenuo je svoj novi društveno odgovorni projekt „Korak bliže zajednici“, u kojem mogu sudjelovati neprofitne organizacije koje se brinu o iskorjenjivanju gladi i promoviraju zdrav život. Projekt je započet kako bi kompanija pružila potporu humanitarnim, zdravstvenim i drugim programima koji pridonose dobrobiti i unapređenju života zajednice. Predviđena je raspodjela sredstava u vrijednosti od 100.000 kuna, a prijave za donacije, putem formulara na stranici studenac.hr/korak-blize-zajednici, počinju 1. listopada i traju sve do kraja mjeseca.

„Briga o zajednici utkana je u poslovanje Studenca, a „Korak bliže zajednici“ logičan je nastavak našeg doprinosa društvu. Tako smo, nakon uspješno pokrenutog projekta „Korak bliže prirodi“, započetog 2020. s ciljem da kompanija sa svojim zaposlenicima pomogne u očuvanju prirode, sada odlučili podržati lokalne organizacije koje svojim radom učinkovito pridonose ispunjavanju i uklanjanju gorućih lokalnih problema s kojima smo i globalno suočeni. Iznimno nam je važno njegovati dobrosusjedski karakter, kako svojom komercijalnom ponudom i uslugama tako i projektima koji uistinu pozitivno utječu na zajednice kojih smo dio“, istaknula je Nina Mimica, direktorica marketinga tvrtke Studenac.

Pri određivanju kriterija u Studencu su se vodili globalnim ciljevima održivog razvoja Ujedinjenih naroda, točnije, drugim i trećim ciljem, koji se odnose na iskorjenjivanje gladi i promociju zdravog života te blagostanja za ljude svih generacija.

„Sredstva ćemo usmjeriti organizacijama koje svojim radom pomažu socijalno ugroženim obiteljima, pojedincima i samohranim roditeljima te ostalima koji se, nažalost, suočavaju s nestašicom osnovnih sredstava. Također, u fokusu su nam i oni koji se bave promocijom zdravog života, rehabilitacijom, postizanjem kvalitetnijeg života djece i starijih osoba s posebnim zdravstvenim potrebama te prevencijom bolesti, ali i izgradnjom odgovarajućih igrališta, dječjim klubovima, sportom i rekreacijom za osobe svih dobi. Ovim putem pozivamo sve zainteresirane da više o projektu, uvjetima sudjelovanja u natječaju te Pravilnik i prijavnicu pronađu na službenoj stranici“, poručila je Jasminka Benazić, voditeljica korporativnih projekata tvrtke Studenac.

U sklopu projekta Studenac će četiri puta godišnje zaprimati prijave i dodjeljivati sredstva organizacijama koje svojim radom pridonose unapređenju kvalitete života i općoj koristi zajednice. Odgovorno poslovanje dio je dugoročne poslovne strategije Studenca, a „Korak bliže zajednici“ nastavak je nastojanja Studenca da kao tvrtka pridonosi pozitivnim društvenim promjenama.

You may also read!

jabuke

ENNA Fruit će ove godine otkupiti više od 10.000 tona domaće jabuke

Tvrtka koja se bavi otkupom i plasmanom voća i povrća ENNA Fruit ove godine planira otkupiti više od 10.000

Read More...
Valamar_zaposlenici

Valamar pokrenuo zapošljavanje za sezonu 2022. godine

Valamar zapošljava 400 djelatnika na neodređeno i isplaćuje 13. plaću kako bi zadržao zaposlenike u turizmu. S obzirom na kasno

Read More...
Udruga Strujni krug

Udruga Strujni krug pokrenula inicijativu za suradnju najvećih hrvatskih operatera punionica za električna vozila

Vozači električnih automobila dulje se vrijeme suočavaju s problemom velikog broja aplikacija koje je potrebno instalirati da bi mogli

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.