Studenac predstavio novu komunikacijsku platformu „I sitno i bitno“

In Promocije / novi proizvodi
studenac

Studenac, vodeći maloprodajni lanac na Jadranu, službeno je predstavio svoju novu komunikacijsku platformu „I sitno i bitno“. Kompanija se neprestano razvija i raste, stoga nova komunikacija primjereno prati poslovni uzlet, a u središte stavlja upravo kupca i njegove potrebe.

Nova komunikacija tako za cilj ima pozicioniranje Studenca kao prvog izbora prodavaonice manjih formata u kojoj kupci mogu pronaći sve što im treba, od sitnih dnevnih potrepština do artikala za posebne i njima važne prilike.

„Naši kupci, naši proizvodi i naše poslovanje iznimno su nam važni, a nova komunikacija upravo to stavlja u središte. Pozicioniramo se kao mali, pristupačni, praktični i upravo ono što kupcima treba nadohvat ruke. Ukratko, tu smo i za sitno i za bitno. Primjerice, mogu kupiti dnevne potrepštine, ali i artikle koji oplemenjuju njima važne prigode, poput boce finog vina, čokoladnih pralina i slično. Također, komunikacijom želimo znatno povećati svijest o privatnim robnim markama u Studencu, ali i svijest o prednostima odanosti koje donose naši programi vjernosti. Isto tako, u daljnjoj izgradnji našeg brenda i imidža dodatno ćemo isticati dobrosusjedski karakter i povjerenje koje ostvarujemo s kupcima“, poručila je Nina Mimica, direktorica marketinga tvrtke Studenac.

Studenac je, od lanca prodavaonica usko vezanih uz jadransko područje, doživio značajan iskorak na nacionalno tržište i novu dimenziju svojeg identiteta. Od prethodno snažnog naglaska na lokacijskoj blizini, kompanija sada unaprijeđeno komunicira obogaćenost ponude i usluga, posebice asortiman TO GO te gotova i polugotova jela, zahvaljujući kojima spremno odgovara na potrebe kupaca i omogućuje im cjelovito iskustvo kupnje. Također, težnja je i da Studenac mnogobrojnim aktivnostima njeguje odnose sa svojim dugotrajnim kupcima, a s novima ih gradi, usporedno jačajući prepoznatljivost kompanije i ostvarujući još veću bliskost s turistima, svojim vjernim ljetnim kupcima.

Pripremajući novu komunikaciju, u Studencu su tako pratili rast i strateške ciljeve kompanije, pomno analizirali tržište i konkurenciju, ali i pozorno promatrali i osluškivali svoje kupce. Anketiranjem i razgovorima doznali su što je kupcima važno i na što se potrebno usredotočiti. U skladu sa svim saznanjima, u Studencu su definirali novi pristup kako bi utvrdili svoju željenu tržišnu poziciju, povećali vidljivost brenda i osnažili komunikaciju te tako podržali svoje poslovne ciljeve i podigli iskustvo kupnje na novu razinu, a iz kompanije poručuju kako nastavljaju pratiti trendove u ponašanju kupaca te se prilagođavati dinamici i budućim zahtjevima i kupaca i samog tržišta.

Komunikacija je praćena i živopisnim promidžbenim spotovima, nastalima u suradnji s kreativnom agencijom Futura DDB, a u glavnim ulogama našli su se Nadia Cvitanović i Mladen Kovačić, pod redateljskom palicom Đorđa Jovanovića. Također, projekt uključuje i pojačanu pripadajuću komunikaciju na svim kanalima, uključujući društvene mreže, ali i posebne inicijative.

„Komunikacijska platforma „I sitno i bitno“ iznjedrila je i simboličnu inicijativu prikupljanja novca koji će našim potrebitim sugrađanima sigurno mnogo značiti. Naime, uoči dolazećih blagdana, u svim trgovinama Studenca bit će postavljene kutijice za prikupljanje novčanih donacija za Hrvatski Crveni križ, koji će donacije usmjeriti na štićenike i potrebite u regijama u kojima Studenac posluje. Drago nam je što i ovom inicijativom možemo dati svoj doprinos i biti korak bliže našoj zajednici“, istaknula je Mimica.

Studenac nastavlja raditi na uvođenju novih i unapređenju postojećih aktivnosti u svrhu što boljeg pozicioniranja kao najboljeg izbora u svakom susjedstvu u kojem je prisutan i kao onoga koji odgovara na potrebe svojih kupaca kada trebaju „i sitno i bitno“.

You may also read!

wall

Svjetske burze oštro pale zbog nove varijante koronavirusa

Na svjetskim su burzama cijene dionica prošloga tjedna oštro pale jer je sklonost ulagača rizičnijim investicijama splasnula nakon što

Read More...
zadar

U Zadru predstavljen projekt Doline za digitalne nomade

U Zadru je u petak predstavljen projekt prve Doline za digitalne nomade u Hrvatskoj, osmislili su ga Mario Mrkša

Read More...
kuna

Snažan rast BDP-a u trećem tromjesečju diže prognoze za cijelu 2021.

Rast BDP-a u trećem tromjesečju za snažnih 15,8 posto potaknuo je analitičare RBA da svoju trenutnu prognozu ukupnog rasta

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.