Uspješno završeni CROAGRO, međunarodni sajam poljoprivrede, poljoopreme i mehanizacije i Sajmovi hrane i zdravog življenja

In Sajmovi i izložbe
renata suša

Održanim međunarodnim sajmovima poljoprivrede, poljoopreme i mehanizacije – CroAGRO te sajmovima hrane i zdravog življenja, Zagrebački velesajam zaokružio je svoju poslovnu godinu.

Impresivan završetak u brojkama glasi – šest paviljona, 16.000 četvornih metara izložbenog prostora uz sudjelovanje izlagača iz 21 zemlje te 200 sati popratnog edukativnog i zabavnog programa.

Brojni izlagači i posjetitelji izrazili su zadovoljstvo zbog ponovnih susreta “licem u lice” što pokazuje da upravo ovi susreti uživo na sajmovima odolijevaju svim suvremenim tehnologijama marketinga, prodaje i komuniciranja.

Sve najbolje u poljoprivredi, podsjetimo, smjestilo se u paviljone Velesajma. Tako se, među ostalim, premijerno moglo vidjeti nove modele traktora i to od velikih do voćarskih, najnovije alate iz svijeta vinogradarstva, sve ono što je potrebno jednom malom obiteljskom gospodarstvu ali i velikim proizvođačima.

Za vrijeme trajanja sajmova, prodano je na izložbenim prostorima više modela traktora i najsuvremeniji plug, a svima onima kojima je to danas možda bilo nedostižno, mogli su dobiti besplatne informacije i upute kako do kreditnih linija za tu namjenu.

Sajmove čiji je osnovni smisao promoviranje poljoprivrede i zdravih stilova života te poticanje interesa za odabir zanimanja u poljoprivredi, kroz pokroviteljstvo su podržali predsjednik Sabora Republike Hrvatske, Ministarstvo poljoprivrede RH i Grad Zagreb.

Partneri sajma su bili Hrvatska poljoprivredna komora, Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu, Agronomski fakultet iz Zagreba i Fakultet agrobiotehničkih znanosti iz Osijeka.

S Agronomskog fakulteta na ovogodišnje je sajmove stigla i priča o tamošnjem revolucionarnom otkriću – superkapsuli za stvaranje biofunkcionalne hrane koja ima izvrsne učinke na naše zdravlje.

Spoj mirisa eteričnih ulja i neodoljivih delikatesa svima je bio siguran znak da ulaze u paviljone Sajmova hrane i zdravog življenja.

Uređaji za pripremu zdrave hrane, sokovnici, velika ponuda voda, zimnica, prirodna kozmetika, alternativne metode liječenja, besplatne masaže i kušanje proizvoda označenih najboljim oznakama kvalitete – okupljali su već uobičajeno veliki broj posjetitelja.

U sklopu sajmova održane su i brojne međunarodne konferencije i prezentacije. Izdvajamo kongres o znanstvenim dokazima u nekonvencionalnoj medicini Hrvatskog udruženja za prirodnu energetsku i duhovnu medicinu, stručni seminar na temu inovativnih tehnologija za poljoprivredu i prehrambenu industriju kojeg su pripremili ITA Agencija u suradnji s Veleposlanstvom Italije u RH i poslovno događanje „Roadshow Croatia/Portugal“ u organizaciji portugalskog poslovnog udruženja Nersant. Tijekom četiri sajamska dana ovdje je bilo i najveće nutricionističko savjetovalište.

Program svih sajmova na Zagrebačkom velesajmu u 2023. godini pogledajte na https://www.zv.hr/UserDocsImages/sajmovi/ZV%20program%20sajmova%202023_HR.pdf

You may also read!

wallstreet

Svjetske burze porasle nakon povećanja kamata Feda i ECB-a

Na svjetskim su burzama prošloga tjedna cijene dionica znatno porasle jer se ulagači nadaju da će uskoro završiti ciklus

Read More...
PBZ

Intesa Sanpaolo blago povećala dobit i prihod u 2022.

Talijanska banka Intesa Sanpaolo izvijestila je u petak o blagom rastu dobiti i prihoda u 2022. godini, uz veće

Read More...
Mišićno-koštane bolesti i utjecaj na rad

Mišićno-koštane bolesti i utjecaj na rad

Mišićno-koštani poremećaji pripadaju najčešćim oboljenjima povezanima s radom. Ti poremećaji pogađaju milijune radnika diljem Europe i koštaju poslodavce milijarde

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design