Svečano uručene stipendije Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga

In Obrazovna rješenja
Svečano uručene stipendije Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga

Na prigodnoj svečanosti u Hrvatskoj agenciji za nadzor financijskih usluga (HANFA) potpisani su ugovori o stipendiranju između HANFA-e i sedmero studenata, budućih stipendista. Riječ je o projektu koji je pokrenut s ciljem da HANFA zainteresira i privuče najbolje studente te dugoročno osigura zapošljavanje najkvalitetnijih kadrova s tržišta rada.

„Nakon omogućavanja stručne prakse u HANFA-i ovo je sljedeći korak u našim nastojanjima da privučemo najbolje studente i najbolje kadrove te da im pokažemo da i rad kod regulatora tržišta može biti itekako zanimljiv i izazovan. HANFA pokriva širok spektar financijskog nebankarskog sektora i vjerujem da svaki kandidat može pronaći onaj segment rada HANFA-e koji je njemu interesantan, bilo da se radi o tržištu kapitala, mirovinskim fondovima, osiguranju ili drugom iz naše nadležnosti.“ – rekao je tom prilikom predsjednik Upravnog vijeća HANFA-e, Ante Žigman.

Od sedam odabranih kandidata riječ je o šest budućih magistara ekonomije i jednom stručnom specijalistu poslovnog upravljanja. U sljedećim godinama HANFA će dodatno nastojati privući i kandidate drugih struka, poput matematike, prava i računarstva.

Mjesečne stipendije iznosit će neto 1750 kuna, a stipendistima će biti isplaćivane od akademske godine 2019./2020. do završetka studija. Uz uvjet da postoji poslovna potreba za zapošljavanjem i da je stipendist ispunio sve obaveze iz ugovora o stipendiranju, HANFA stipendistu može ponuditi zaposlenje, a stipendist se obvezuje zaposliti u HANFA-i te ostati u radnom odnosu onoliko godina koliko je primao stipendiju, uvećano za jednu godinu.

Stipendisti su: Isabella Arežina, Irena Čemerika, Ivana Leinweber, Marija Streny, Antonio Suhi, Karla Štimac i Dino Štrkonjić.

Odabrani kandidati izabrani su temeljem ranije objavljenog natječaja i provedenog selekcijskog procesa. Uvjeti za prijavu uključivali su: status redovnog studenta na visokom učilištu u Republici Hrvatskoj, završenu drugu, treću ili četvrtu godinu studija ekonomije, prava, matematike ili informatičkih tehnologija i upisan diplomski studij nakon završene odgovarajuće godine studija. Minimalan prosjek ocjena u trenutku prijave morao je iznositi barem 4,0, a potrebno je i aktivno znanje engleskog jezika, u govoru i pismu.

HANFA će redovito, i u godinama koje dolaze, objavljivati natječaj za stipendiranje studenata, a s ciljem stvaranja prepoznatljivosti na tržištu rada te privlačenja najperspektivnijih kadrova.

You may also read!

lopar

Rajska plaža u Loparu domaćin devetog Festivala skulptura u pijesku

Na Rajskoj plaži u Loparu na otoku Rabu od 11. do 14. kolovoza 2020. godine održat će se Festival

Read More...
Erste

EBRD dodijelio Erste banci TFP nagradu za najuspješniju banku partnera u Hrvatskoj treću godinu zaredom

U sklopu dodjele priznanja najuspješnijim bankama partnerima za 2019. godinu, u okviru programa TFP (Trade Facilitation Programme), EBRD je

Read More...
pevex

Kako će raditi Pevex tijekom blagdana Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja

Odlukom Uprave tijekom blagdana 'Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja' radit će svih 25 prodajnih centara,

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.