Svečano uručene stipendije Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga

In Obrazovna rješenja
Svečano uručene stipendije Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga

Na prigodnoj svečanosti u Hrvatskoj agenciji za nadzor financijskih usluga (HANFA) potpisani su ugovori o stipendiranju između HANFA-e i sedmero studenata, budućih stipendista. Riječ je o projektu koji je pokrenut s ciljem da HANFA zainteresira i privuče najbolje studente te dugoročno osigura zapošljavanje najkvalitetnijih kadrova s tržišta rada.

„Nakon omogućavanja stručne prakse u HANFA-i ovo je sljedeći korak u našim nastojanjima da privučemo najbolje studente i najbolje kadrove te da im pokažemo da i rad kod regulatora tržišta može biti itekako zanimljiv i izazovan. HANFA pokriva širok spektar financijskog nebankarskog sektora i vjerujem da svaki kandidat može pronaći onaj segment rada HANFA-e koji je njemu interesantan, bilo da se radi o tržištu kapitala, mirovinskim fondovima, osiguranju ili drugom iz naše nadležnosti.“ – rekao je tom prilikom predsjednik Upravnog vijeća HANFA-e, Ante Žigman.

Od sedam odabranih kandidata riječ je o šest budućih magistara ekonomije i jednom stručnom specijalistu poslovnog upravljanja. U sljedećim godinama HANFA će dodatno nastojati privući i kandidate drugih struka, poput matematike, prava i računarstva.

Mjesečne stipendije iznosit će neto 1750 kuna, a stipendistima će biti isplaćivane od akademske godine 2019./2020. do završetka studija. Uz uvjet da postoji poslovna potreba za zapošljavanjem i da je stipendist ispunio sve obaveze iz ugovora o stipendiranju, HANFA stipendistu može ponuditi zaposlenje, a stipendist se obvezuje zaposliti u HANFA-i te ostati u radnom odnosu onoliko godina koliko je primao stipendiju, uvećano za jednu godinu.

Stipendisti su: Isabella Arežina, Irena Čemerika, Ivana Leinweber, Marija Streny, Antonio Suhi, Karla Štimac i Dino Štrkonjić.

Odabrani kandidati izabrani su temeljem ranije objavljenog natječaja i provedenog selekcijskog procesa. Uvjeti za prijavu uključivali su: status redovnog studenta na visokom učilištu u Republici Hrvatskoj, završenu drugu, treću ili četvrtu godinu studija ekonomije, prava, matematike ili informatičkih tehnologija i upisan diplomski studij nakon završene odgovarajuće godine studija. Minimalan prosjek ocjena u trenutku prijave morao je iznositi barem 4,0, a potrebno je i aktivno znanje engleskog jezika, u govoru i pismu.

HANFA će redovito, i u godinama koje dolaze, objavljivati natječaj za stipendiranje studenata, a s ciljem stvaranja prepoznatljivosti na tržištu rada te privlačenja najperspektivnijih kadrova.

You may also read!

Poduzetnicima dodijeljeno 54 milijuna kuna u sklopu poziva IKT – faza II

Poduzetnicima dodijeljeno 54 milijuna kuna u sklopu poziva IKT – faza II

Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat dodijelio je danas 168 Odluka o financiranju u sklopu Poziva „Poboljšanje konkurentnosti

Read More...
igre

Više od 50% prodaje igračaka odvija se u studenom i prosincu

Rezultati poslovanja poduzetnika u djelatnosti trgovine na malo igrama i igračkama u razdoblju od 2008. do 2018. godine. Više od

Read More...
Pevec

Isplata božićnice za sve Pevecove zaposlenike

Pevec, prvi hrvatski trgovački lanac, nakon jedne od najuspješnijih godina svojim će zaposlenicima osim već isplaćenih regresa i uskrsnice,

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.