Svjetska banka imenovala novog direktora za Hrvatsku i Sloveniju

In Karijere
Jehan_Arulpragasam

Jehan Arulpragasam imenovan je na dužnost direktora Svjetske banke za Hrvatsku i Sloveniju. Na toj će dužnosti voditi Ured Svjetske banke u Zagrebu i nadzirati strateški, analitički, operativni i savjetodavni program Svjetske banke u obje zemlje.

Arulpragasam je ekonomist s 35 godina iskustva rada u području međunarodnog razvoja u preko 40 zemalja diljem svijeta. U svom radu usredotočio se na uključivi rast i ljudski razvoj, što obuhvaća širok raspon tema počevši od makroekonomske i fiskalne politike, pa sve do strukturnih sektorskih reformi i socijalne politike.

Arulpragasam ima preko deset godina iskustva u upravljanju velikim kreditnim i analitičkim programima Svjetske i u rukovođenju osoblja na više kontinenata. Dokazao se u izgradnji snažnih partnerskih odnosa s vladama i razvojnim partnerima što je uveliko doprinjelo postizanju rezultata. Arulpragasam diplomirao je ekonomiju na Sveučilištu Cornell, a magistrirao je i doktorirao ekonomiju na Sveučilištu Sjeverne Caroline u Chapel Hillu.

Trenutačni program Svjetske banke u Hrvatskoj Banke usmjeren je na ublažavanje gospodarskih i društvenih posljedica bolesti COVID-19, obnovu nakon potresa, promet, pravosuđe, inovacije, poslovno okruženje, zemljišnoknjižni sustav, znanost i tehnologiju te gospodarski razvoj Panonske Hrvatske. Svjetska banka surađuje s Republikom Hrvatskom više od 27 godina. U tom je razdoblju Banka podržala više od 50 projekata u vrijednosti od gotovo 5 milijardi USD, izradila brojne studije i pružila tehničku pomoć u jačanju institucija i izradi politika i strategija.

You may also read!

MAGROS 2022 - Naglasak na novim izazovima

MAGROS 2022 – Naglasak na novim izazovima

Tema ovogodišnje 34. tradicionalne konferencije trgovaca i proizvođača MAGROS 2022 bila je vrlo izazovna. Riječ je o trgovini u

Read More...
FORTENOVA

Ugovor o suradnji Fortenova grupe i EI Hrvoje Požar na izradi studije izračuna ugljikovog otiska u Fortenova grupi

Fortenova grupa i Energetski institut Hrvoje Požar potpisali su ugovor o suradnji na izradi studije izračuna ugljikovog otiska Fortenova

Read More...
Vesna Pavković (dm) Helena Nađ

Proizvodi brenda Prirodna kozmetika Helena iz Podgorača od studenog u dm-u

U ponudi dm-a od studenog 2022. godine bit će dostupni proizvodi brenda Prirodna kozmetika Helena iz Podgorača koje je

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design