Tetra Pak isporučio više od 500 milijardi komada ambalaže s FSC™ oznakom

In Promocije / novi proizvodi
Tetra Prisma

Kompanija Tetra Pak do sada je na globalnoj razini isporučila više od 500 milijardi komada ambalaže s oznakom Forest Stewardship Council™ (FSC™). Ovime je kompanija ostvarila još jedno veliko postignuće na putu promicanja odgovornog upravljanja sirovinama i doprinosa kružnoj ekonomiji s niskim udjelom ugljika.

Od 2007. godine, kada je u suradnji s tvrtkom J Sainsbury predstavljana prva Tetra Pak® ambalaža s FSC certifikatom, broj ambalaže s oznakom FSC neprestano se povećavao, a u posljednje tri godine zabilježen je izraženi rast. Očuvanje okoliša potrošačima je na vrhu liste prioriteta, a očekuje se kako će ova tema biti još važnija u nadolazećim godinama. Istraživanje koje je kompanija Tetra Pak nedavno provela na temu zaštite okoliša ukazuje na trend porasta broja potrošača koje zanima zaštite okoliša, pri čemu svaki drugi potrošač traži ekološke oznake na proizvodima koje kupuju.

Potrošači koji pri kupnji traže proizvode s ekološkim oznakama su u porastu. Broj potrošača koji su naveli kako uvijek ili često traže ekološke oznake na proizvodima koje kupuju porastao je s 37 posto u 2013. godini na 54 posto u 2019. godini*.

Prepoznata u svijetu kao najviši standard certificiranja za gospodarenje šumama, oznaka FSC omogućuje potrošačima odabir između brendova koji su predani održivom šumarstvu, pri čemu je na globalnoj razini 30% potrošača vidjelo ili čulo za oznaku FSC*.

„Međusobna suradnja ključna je za ostvarivanje održivosti u lancima opskrbe. U regiji Jugoistočne Europe, kao i u cijelom svijetu, Tetra Pak blisko surađuje s klijentima kako bismo povećali razinu FSC certifikacije, osnažili odgovorno gospodarenje šumama i smanjili globalni ugljični otisak. Tijekom prošle godine gotovo 60% naših pakiranja isporučenih u Hrvatskoj imalo je oznaku FSC, čime smo nastavili bilježiti stabilan rast u odnosu na prijašnje godine te se približili ambiciji isporučivanja 100% ambalaže s oznakom FSC,“ izjavila je Dina Epifanova, stručnjak za održivost kod kupaca za regiju Jugoistočne Europe.

Mario Abreu, podpredsjednik za održivost u kompaniji Tetra Pak izjavio je: „Budući da smo dobili cjeloviti FSC certifikat za lanac nadležnosti (FSC Chain of Custody) za sve naše operativne aktivnosti, sada smo u mogućnosti isporučiti pakiranja s oznakom FSC iz bilo kojeg dijela svijeta. Klimatske promjene i nedostatak resursa utječu na društvo i prehrambenu industriju. FSC izravno podržava cilj održivog upravljanja šumama u okviru Cilja 15 Održivog razvoja, a istovremeno doprinosi ostvarenju ciljeva u okviru preostalih 14 ciljeva Održivog razvoja. Ubuduće ćemo osigurati da se svaki dobavljač obveže za povećanje i održavanje FSC certificiranih količina iznad 70%”.

You may also read!

1-Inicijativa-30-za-2019-godinu

Raste broj članica HUP-ove inicijative 30%

U petak je u HUP-u još šesnaest vodećih tvrtki i medijskih kuća pristupilo HUP-ovoj Inicijativi 30%, a posebna gošća

Read More...
1-Pink ribbon

dm obilježava mjesec borbe protiv raka dojke

Tijekom listopada kupci u dm prodavaonicama mogu podržati donaciju Udruzi P.I.N.K. life U četvrtak, 12. rujna dm i partneri najavili

Read More...
Zavod za zapošljavanje

Revidirani podaci o broju zaposlenih

Podaci o broju zaposlenih iz administrativnih izvora u Hrvatskoj dosad su imali dosta manjkavosti, što je smanjivalo njihovu relevantnost

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.