The Banker proglasio RBI „Bankom godine“ u Srednjoj i Istočnoj Europi

In Bankarstvo
The Banker Award

The Banker, stručni časopis koji izdaje Financial Times, proglasio je Raiffeisen Bank International AG (RBI) „Bankom godine u Srednjoj i Istočnoj Europi za 2016. godinu“. Time je ovaj renomirani časopis svoju regionalnu nagradu za Srednju i Istočnu Europu RBI-ju dodijelio već devet puta zaredom. Osim toga, pet regionalnih banaka kćeri RBI-ja dobile su naslov „banka godine“ u svojim državama.

Zadovoljan sam zbog nagrada jer njima The Banker odaje priznanje dobrom strateškom usmjerenju, tržišnom položaju i uspješnosti poslovanja, kao i širokoj lepezi proizvoda i usluga za stanovništvo i korporativne klijente u 14 država Srednje i Istočne Europe“, izjavio je predsjednik Uprave RBI-ja Karl Sevelda. „Tim nagradama stručni žiri ovoga časopisa također izražava uvažavanje prema dubokoj stručnosti, velikoj predanosti i vrhunskim postignućima naših djelatnika. Zbog toga izražavam duboku zahvalnost kolegama u cijeloj RBI Grupi.“

Banke mreže RBI-ja u Bjelorusiji, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Rumunjskoj i Slovačkoj također su odabrane za „banke godine za 2016.“ u svojim državama. Nagrade su dodijeljene na svečanosti 7. prosinca u Londonu.

Raiffeisen Bank International AG (RBI) svojim matičnim tržištem smatra kako Austriju, u kojoj je vodeća ustanova korporativnog i investicijskoga bankarstva, tako i Srednju i Istočnu Europu (SIE). Njegove banke kćeri prisutne su u 14 tržišta te regije. Osim toga, Grupa obuhvaća i brojne pružatelje drugih financijskih usluga, primjerice u području leasinga, upravljanja imovinom, kao i spajanja i pripajanja društava (M&A).

Ukupno gledajući, usluge za približno 14,2 milijuna klijenata pruža oko 51.000 djelatnika putem otprilike 2.600 poslovnica.

RBI je potpuno konsolidirano društvo u vlasništvu Raiffeisen Zentralbank Österreich AG-a (RZB). RZB je neizravni vlasnik oko 60,7 posto dionica, dok je ostatak distribuiran javnosti. Dionice RBI-ja uvrštene su na Bečku burzu. RZB je središnja institucija najveće austrijske bankarske grupacije – Raiffeisen Banking Group, a služi i kao centrala cijele RZB Grupe, uključujući i RBI.

You may also read!

Digitalna transformacija HGK mora biti primjer drugim institucijama

Digitalna transformacija HGK mora biti primjer drugim institucijama

„Ako je itko prije ove krize bio skeptičan o tome koliko je važna digitalizacija, ovi posljednji mjeseci sigurno su

Read More...
shop

U travnju veliki pad maloprodajnoga prometa EU27

Prema podacima statističkog ureda Eurostat, u travnju 2020. godine maloprodajni je promet EU27 (obuhvaća poduzetnike kojima je pretežita djelatnost

Read More...
podravka

Podravki čak 14 odličja Superior Taste Award

Zvijezde među nagrađenima su Lino Lada Gold i Žito heljdin kruh s orasima s 3 STA zvjezdice i kristalnom

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.