Tihomir Adam novi predsjednik Uprave Zvijezde; Krešimir Lokas prelazi u Agrokor d.d.

In Karijere
zvijezda

Nadzorni odbor Zvijezde u srijedu je za predsjednika Uprave te kompanije imenovao dosadašnjeg člana Uprave Tihomira Adama, a on će na čelu tvrtke zamijeniti Krešimira Lokasa, koji je podnio ostavku jer prelazi u Agrokor d.d. na mjesto izvršnog direktora za kontroling i konsolidaciju poslovne grupe prehrana, objavila je Zvijezda putem Zagrebačke burze.

Kako se navodi u objavi, dosadašnji predsjednik Uprave Zvijezde Krešimir Lokas prelazi u Agrokor d.d. na poziciju izvršnog direktora za kontroling i konsolidaciju poslovne grupe prehrana gdje će biti zadužen za sve Agrokorove prehrambene kompanije u Hrvatskoj i regiji.

Lokas je završio Specijalistički diplomski stručni studij MBA program, Financije i računovodstvo na Zagrebačkoj školi ekonomije i managmenta, a u Zvijezdi je radio na raznim pozicijama unutar sektora kontrolinga od 2010. do veljače 2017. godine kada je imenovan predsjednikom Uprave.

Na mjesto predsjednika Uprave imenovan je Tihomir Adam, dosadašnji član Uprave.

Tihomir Adam diplomirao je na Fakultetu strojarstva i brodogradnje u Zagrebu, a profesionalnu je karijeru započeo 1982. godine u zagrebačkoj tvrtki Jedinstvo, gdje je obnašao razne funkcije od projektanta u istraživačko razvojnom centru, direktora inženjeringa do predstavnika tvrtke u Moskvi. Adam 1999. prelazi u Ingru, kao njezin projekt manager za Rusiju, a od 2001. do 2007. radio je u tvrtki Lura na poziciji direktora korporativnih investicija. Tihomir Adam se Agrokor koncernu pridružio 2007. i do 2014. je obavljao funkcije direktora investicija Agrokora d.d., a u Zvijezdu je na mjesto člana Uprave zaduženog za proizvodnju došao 2014. godine.

Nadzorni odbor (NO) Zvijezde je na današnjoj sjednici za novog predsjednika tog tijela imenovao Vladimira Bošnjaka, dosadašnjeg zamjenika predsjednika NO-a.

Naime, početkom travnja je ostavku na mjesto člana i predsjednika Nadzornog odbora dao Teo Vujčić, podsjećaju iz Zvijezde. (H)

You may also read!

Tematska

Tematska inovacijska vijeća započela s radom

Uz izvrstan odaziv i pod predsjedanjem državnog tajnika Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta i predsjednika Inovacijskog vijeća za industriju

Read More...
turizam

Poslodavci u turizmu podržavaju zapošljavanje umirovljenika

Hrvatska udruga turizma (HUT) podržava omogućavanje rada umirovljenicima do četiri sata dnevno uz zadržavanje isplate pune mirovine i ocjenjuje

Read More...
hgk-zgrada

Povoljna fiskalna kretanja u trećem kvartalu prošle godine

Prema podacima Eurostata, u trećem kvartalu prošle godine nastavljena su pozitivna kretanja deficita i duga opće države zemalja članica

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.