Tihomir Adam novi predsjednik Uprave Zvijezde; Krešimir Lokas prelazi u Agrokor d.d.

zvijezda

Nadzorni odbor Zvijezde u srijedu je za predsjednika Uprave te kompanije imenovao dosadašnjeg člana Uprave Tihomira Adama, a on će na čelu tvrtke zamijeniti Krešimira Lokasa, koji je podnio ostavku jer prelazi u Agrokor d.d. na mjesto izvršnog direktora za kontroling i konsolidaciju poslovne grupe prehrana, objavila je Zvijezda putem Zagrebačke burze.

Kako se navodi u objavi, dosadašnji predsjednik Uprave Zvijezde Krešimir Lokas prelazi u Agrokor d.d. na poziciju izvršnog direktora za kontroling i konsolidaciju poslovne grupe prehrana gdje će biti zadužen za sve Agrokorove prehrambene kompanije u Hrvatskoj i regiji.

Lokas je završio Specijalistički diplomski stručni studij MBA program, Financije i računovodstvo na Zagrebačkoj školi ekonomije i managmenta, a u Zvijezdi je radio na raznim pozicijama unutar sektora kontrolinga od 2010. do veljače 2017. godine kada je imenovan predsjednikom Uprave.

Na mjesto predsjednika Uprave imenovan je Tihomir Adam, dosadašnji član Uprave.

Tihomir Adam diplomirao je na Fakultetu strojarstva i brodogradnje u Zagrebu, a profesionalnu je karijeru započeo 1982. godine u zagrebačkoj tvrtki Jedinstvo, gdje je obnašao razne funkcije od projektanta u istraživačko razvojnom centru, direktora inženjeringa do predstavnika tvrtke u Moskvi. Adam 1999. prelazi u Ingru, kao njezin projekt manager za Rusiju, a od 2001. do 2007. radio je u tvrtki Lura na poziciji direktora korporativnih investicija. Tihomir Adam se Agrokor koncernu pridružio 2007. i do 2014. je obavljao funkcije direktora investicija Agrokora d.d., a u Zvijezdu je na mjesto člana Uprave zaduženog za proizvodnju došao 2014. godine.

Nadzorni odbor (NO) Zvijezde je na današnjoj sjednici za novog predsjednika tog tijela imenovao Vladimira Bošnjaka, dosadašnjeg zamjenika predsjednika NO-a.

Naime, početkom travnja je ostavku na mjesto člana i predsjednika Nadzornog odbora dao Teo Vujčić, podsjećaju iz Zvijezde. (H)

Pročitajte još vijesti!

kras

Kraš i Agrokor demantiraju navode o pogodovanju dobavljačima

Iz Kraša i koncerna Agrokor u petak su demantirali navode o pogodovanju izvanredne uprave Agrokora pojedinim dobavljačima prilikom razvrstavanja

Read More...
coke-summership-logo

Coca-Cola HBC Hrvatska pokrenula program ljetne prakse Coke Summership

Coca Cola HBC Hrvatska, već dugi niz godina jedan od najpoželjnijih poslodavaca u Hrvatskoj, pokreće program ljetne prakse koji

Read More...
pirovac

Otvorena Marina Pirovac s 200 vezova

Marina u Pirovcu s ukupno 215 vezova, u koju je uloženo više od 40 milijuna kuna i u kojoj

Read More...

Komentiraj:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Skoči do alatne trake