Tko su pobjednici ovogodišnjeg natjecanja „Što hoću, mogu!“?

zrinski

U četvrtak, 06. travnja 2016. održano je peto finale natjecanja „Što hoću, mogu!“. Kreativnost, poduzetnost, proaktivnost i volja vrijednih učenika koji su sudjelovali u finalu natjecanja, oduševila je žiri i publiku.

Na jučerašnjem finalnom natjecanju „Što hoću, mogu!“ peti su put sedmaši i osmaši prikazali svoja rješenja zadataka kojem je glavni cilj bio osmisliti promotivnu kampanju za osnovnu školu pod nazivom „Moja škola je naj“. Organizator natjecanja Privatna gimnazija i ekonomska škola Katarina Zrinski bila je domaćin za čak 22 tima iz 15 osnovnih škola Zagreba i Zagrebačke županije koji su žiri oduševili svojim radovima, javnim nastupom i kreativnošću te im time zadali težak zadatak u odabiru najboljeg tima. Timove su usmjeravali i bodrili njihovi mentori i mentorice, koji su na finalu pratili svoje učenike s velikim ponosom, a stručni žiri imao je iznimno težak zadatak.

Pobjedu su odnijeli učenici OŠ Vrbani, Dora Jurković, Fran Jušinski i Marcel Mamić svojim su radom prikazali njihov mali veliki svijet pod sloganom „Škola po mom“. Svim prisutnim su predstavili prednosti njihove škole te koliko je ona važna za njihov razvoj. Da je osnovna škola njihov svijet pokazali su time što je njihov rad posvećen nedavno preminulom ravnatelju koji bio uz njih kroz osnovno školsko razdoblje njihova života. Veliku podršku i potporu od prvog kruga natjecanja pa sve do samog finala učenicima su pružale njihove mentorice Magdalena Babić i Jasminka Kokolić Golubić.

Drugo mjesto pripalo je OŠ Kajzerica, učenicima Jakovu Glavaču, Maxiju Šunjiću i Emi Pernek koji su prije svega oduševili publiku svojim izvrsnim javinim nastupom. Na učenike je bila izrazito ponosna i njihova mentorica Andrea Bosanac. Treće mjesto pripalo je OŠ Tituša Brezovačkog, učenicima Filipu Bižiću i Petri Milanović, koji su prikazali kreativno osmišljen promotivni film o njihovoj školi. Uz njih su na samom finalu bile njihove mentorice Kristina Ključarić i Silva Strnad- Jerbić.

U kategoriji „Facebook nagrade“ zasluženu pobjedu odnijeli su učenici Petra Banjavčić, Mateo Maglić i Ana Škrtić iz OŠ Barilović koji su prikazali kako njihova osnovna škola uzajamno surađuje s lokalnom zajednicom te ju upravo to čini naj školom! Svojim radom oduševili su publiku koja im je dodijelila najveći broj lajkova. Njih je mentorirala gospođa Mirjana Vranić Sušlje.

Počasni gosti natjecanja bili su gospođa Blaženka Šćapec, direktorica ljudskih resursa Labud d.o.o., gospodin Davor Hudeček, predstavnik tvrtke Alfa d.d., gospođa Zvezdana Popović, predstavnica Postojnske jame d.d. te gospođa Nina Kuljiš Palac, viša stručna savjetnica za ekonomiju, trgovinu i poslovnu administraciju.

Brojne sponzorske nagrade dodatno su ih motivirale, među kojima je svakako glavna nagrada, četverogodišnja školarina za cijeli pobjednički tim u jednom od programa PGEŠ Katarina Zrinski u vrijednosti većoj od 300.000,00 kuna.

Sponzori ovogodišnjeg natjecanja Alfa d.d.,PIP d.o.o., Olival d.o.o., Oxford University Press, Udžbenik.hr, Atlantic grupa/Cedevita, Wedding City, Labud d.o.o., First Fitness& Squash Tower, Zagrebačko gradsko kazalište Komedija, Gradsko dramsko kazalište Gavella, Zagrebačko kazalište mladih, Teatar Exit i Postojnska jama d.d. nagradili su finaliste, a Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa te Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta svojim je pokroviteljstvom potkrijepilo kvalitetu ovog natjecanja.

Pročitajte još vijesti!

kras

Kraš i Agrokor demantiraju navode o pogodovanju dobavljačima

Iz Kraša i koncerna Agrokor u petak su demantirali navode o pogodovanju izvanredne uprave Agrokora pojedinim dobavljačima prilikom razvrstavanja

Read More...
coke-summership-logo

Coca-Cola HBC Hrvatska pokrenula program ljetne prakse Coke Summership

Coca Cola HBC Hrvatska, već dugi niz godina jedan od najpoželjnijih poslodavaca u Hrvatskoj, pokreće program ljetne prakse koji

Read More...
pirovac

Otvorena Marina Pirovac s 200 vezova

Marina u Pirovcu s ukupno 215 vezova, u koju je uloženo više od 40 milijuna kuna i u kojoj

Read More...

Komentiraj:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Skoči do alatne trake