Toyota i Suzuki planiraju suradnju na području visoko automatiziranih vozila

In Strateški savezi
toyota

Japanski proizvođači automobila Toyota Motor i Suzuki Motor objavili su u srijedu da će udružiti snage radi razvoja tehnologije za visoko automatizirana vozila.

Toyota će za oko 96 milijardi jena (908 milijuna dolara) preuzeti 4,94-postotni udio u Suzukiju koji će pak na tržištu kupiti dionice većeg konkurenta u vrijednosti oko 48 milijardi jena, navodi se u priopćenju dvije tvrtke.

Toyota i Suzuki već su 2017. godine potpisali memorandum o razumijevanju, utirući put raspravi o poslovnom povezivanju.

Današnja najava vremenski se poklapa se dinamičnim promjenama u globalnom automobilskim sektoru koje su potaknuli postroženi propisi usmjereni na zaštitu okoliša i novopridošlice na tržištu, poput tehnoloških kompanija i njihovih projekata razvoja visoko automatiziranih vozila.

Ti faktori predstavljaju “točku zaokreta čiji su razmjeri bez presedana” u povijesti automobilskog sektora, konstatiraju u Toyoti i Suzukiju.

Dvije će se tvrtke – kako tvrde – zajedno uhvatiti u koštac s “tim prijelaznim razdobljem” i intenzivnije surađivati na novim područjima, poput autonomne vožnje.

Toyota će u savez donijeti sofisticirana inženjerska znanja, primjerice na području tehnologije hibridnih vozila. Suzuki je pak silno uspješan u Indiji ali strahuje da se samostalno neće uspjeti othrvati konkurenciji, navodi AFP. (H)

You may also read!

bond

HAMAG-BICRO kroz BOND uspostavio pet pilot-usluga za poduzetnike

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) predstavila je na završnoj konferenciji rezultate pilot-projekta BOND - Razvoj

Read More...
Kvaliteta u proizvodnji imperativ opstanka

Kvaliteta u proizvodnji imperativ opstanka

Otvorena akcija Kupujmo hrvatsko u Zagrebu „Hrvatska gospodarska komora već 22 godine promovira hrvatsku kvalitetu. Bili smo influenceri davno prije

Read More...
ruralni

Za ruralni razvoj dostupno više od 500 milijuna kuna

Ministrica poljoprivrede, Marija Vučković prisustvovala je danas, 17. rujna 2019. godine svečanom potpisivanju sporazuma o financiranju između Hrvatske banke

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.