Toyota i Suzuki planiraju suradnju na području visoko automatiziranih vozila

In Strateški savezi
toyota

Japanski proizvođači automobila Toyota Motor i Suzuki Motor objavili su u srijedu da će udružiti snage radi razvoja tehnologije za visoko automatizirana vozila.

Toyota će za oko 96 milijardi jena (908 milijuna dolara) preuzeti 4,94-postotni udio u Suzukiju koji će pak na tržištu kupiti dionice većeg konkurenta u vrijednosti oko 48 milijardi jena, navodi se u priopćenju dvije tvrtke.

Toyota i Suzuki već su 2017. godine potpisali memorandum o razumijevanju, utirući put raspravi o poslovnom povezivanju.

Današnja najava vremenski se poklapa se dinamičnim promjenama u globalnom automobilskim sektoru koje su potaknuli postroženi propisi usmjereni na zaštitu okoliša i novopridošlice na tržištu, poput tehnoloških kompanija i njihovih projekata razvoja visoko automatiziranih vozila.

Ti faktori predstavljaju “točku zaokreta čiji su razmjeri bez presedana” u povijesti automobilskog sektora, konstatiraju u Toyoti i Suzukiju.

Dvije će se tvrtke – kako tvrde – zajedno uhvatiti u koštac s “tim prijelaznim razdobljem” i intenzivnije surađivati na novim područjima, poput autonomne vožnje.

Toyota će u savez donijeti sofisticirana inženjerska znanja, primjerice na području tehnologije hibridnih vozila. Suzuki je pak silno uspješan u Indiji ali strahuje da se samostalno neće uspjeti othrvati konkurenciji, navodi AFP. (H)

You may also read!

1-Tele2_PBZCard_Fiskalka

Inovacija iz Tele2 za digitalizaciju malih i srednjih poduzetnika

Digitalizacija poslovnih procesa malih i srednjih poduzetnika (MSP) osnova je njihova uspješnijeg poslovanja, a time i ukupnog gospodarskog rasta,

Read More...
Blaženka Divjak

Google pokrenuo drugi krug financiranja namijenjen promicanju razvoja digitalnog društva u Hrvatskoj

Institut za razvoj i inovativnost mladih (IRIM) primio je drugu financijsku potporu tvrtke Google u iznosu od 400 tisuća

Read More...
galko

Vrhunske kožne torbe u nježnim nijansama idealan su modni dodatak za proljeće

U korak s trendovima: Hrvatski modni brand Galko predstavio kolekciju proljeće/ljeto 2020 Uzbuđenje zbog povratka toplijeg vremena i sunčanih dana

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.