Trgovci se sve češće susreću s krađama

In Trgovina na malo
hgk

Predsjedništvo Vijeća Udruženja trgovine sastalo se kako bi raspravilo o zaključcima artikuliranim na nedavno održanoj konferenciji o trgovini u organizaciji HGK, a vezanim za aktualnu problematiku u djelatnosti trgovini poput manjka zaposlenih u trgovini, rada trgovina nedjeljom, Zakona o zabrani nepoštene trgovačke prakse i pitanja problematike sve učestalije organizirane krađe u trgovinama.

“Premda je trgovina jedan od najvećih poslodavaca u Republici Hrvatskoj, 15,4% svih zaposlenih radi u djelatnosti trgovini, posljednjih godina, veliki broj trgovaca u suočava se s manjkom radne snage, posebno određenih vrsta zanimanja, među kojima između ostalih izdvajamo, zanimanje prodavača, mesara, skladištara, vozača, blagajnika, pekara” rekla je direktorica sektora za trgovinu HGK Tomislava Ravlić. Dodala je i kako je problem manjka zaposlenih u trgovini sada prisutan tijekom cijele godine, zbog čega su trgovci pozdravili liberalizaciju zapošljavanja stranaca kojeg je donio novi zakonodavni okvir, ali i zapošljavanje studenata i umirovljenika.

“Trgovci se između ostalog sve češće susreću i sa problematikom krađa u trgovini”, naglasio je Ivica Katavić, predsjednik Udruženja trgovine HGK, dodavši kako je sve više onih organiziranih kradljivaca koji kradu visoko vrijednih proizvoda i dalje ih preprodaju na sivom tržištu. Na Vijeću je zaključeno da će se ispred Hrvatske gospodarske komore poduzeti potrebne aktivnosti prema nadležnim tijelima, a sve u cilju konkretnih prijedloga struke za rješavanje navedene problematike.

Budući da struka nema jedinstveni stav oko rada nedjeljom u trgovini, zaključeno je da je potrebno razraditi modele koji bi iznjedrili zadovoljavajuća rješenja i za poslodavce i za zaposlene po pitanju ograničavanja rada nedjeljom poput primjerice povećavanja cijene rada nedjeljom, ograničavanja broja radnih nedjelja tijekom godine i sl.

You may also read!

wallstreet

Wall Street: Skori početak objave poslovnih rezultata pandemiju pogurao u drugi plan

Na Wall Streetu su protekloga tjedna najvažniji indeksi porasli, pri čemu Nasdaq na rekordnu razinu, dok se investitori pozicioniraju

Read More...
eu

Još jedan velik korak Hrvatske u procesu europskih integracija

U petak potvrđen ulazak Hrvatske u Europski tečajni mehanizam ERM II i bankovnu uniju još je jedan velik uspjeh

Read More...
Gari Capelli

Cappelli: Slovenski turisti ne moraju brinuti oko dolaska

Ministar turizma Cappelli rekao je u petak nakon posjeta Sloveniji gdje je bio u pratnji premijera Plenkovića, da se

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.