Tvrtki Sardina 2,86 milijuna kuna iz Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo

In Krediti za poduzetništvo
sardina

Tvrtki Sardina iz Postira isplaćeno je 2,86 milijuna kuna iz Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo, izvijestili su u srijedu iz Ministarstva poljoprivrede.

Tvrtki Sardina sredstva su isplaćena za ulaganje u pronalaženje novih tržišta i poboljšanje tržišnih uvjeta proizvodima malog utjecaja na okoliš, čime se poboljšava zdravstvena, ekološka i okolišna kvaliteta proizvodnje i proizvoda, navodi se u priopćenju.

Riječ je o isplati u okviru mjere IV.3. “Stavljanje na tržište proizvoda ribarstva i akvakulture” unutar Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo Republike Hrvatske za programsko razdoblje 2014.-2020. godine.

Kroz ovu mjeru 17 korisnika dobit će ukupno 14,1 milijuna kuna kojima će, vjerujem, unaprijediti uvjete stavljanja na tržište povećanjem kvalitete i dodane vrijednosti te osigurati dobar plasman ribljih proizvoda na nova tržišta“, kazao je ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić.

Potpore se mogu dobiti za stavljanje na tržište proizvoda ribarstva i akvakulture s ciljem osnivanja organizacija proizvođača, udruženja organizacija proizvođača ili međugranskih organizacija, pronalaženja novih tržišta i poboljšanja uvjeta za stavljanje na tržište, promicanja kvalitete i dodane vrijednosti, doprinošenja transparentnosti proizvodnje i tržišta, doprinošenja sljedivosti i razvoja oznaka zaštite okoliša, sastavljanja standardnih ugovora za mala i srednja poduzeća te provođenja komunikacijskih i promotivnih kampanja.

Korisnici mjere mogu biti subjekti u ribarstvu, ribarske zadruge, udruge, zaklade, fondacije, klasteri i drugi oblici udruženja u ribarstvu, organizacije proizvođača, javna tijela utemeljena zakonom koja predstavljaju subjekte u ribarstvu, istraživačke organizacije, izvršna ili upravna tijela jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave, navode iz Ministarstva poljoprivrede. (H)

You may also read!

plenkovic

Tri segmenta djelovanja za ublažavanje rasta cijena energenata

Premijer Andrej Plenković u srijedu je najavio kako će Vlada s ciljem ublažavanja rasta cijena energenata na građane djelovati

Read More...
Donacija dm

Donacija dm-a u iznosu od 67.595 kuna za nastavak istraživanja raka prostate

U srijedu, 26. siječnja, dm je Institutu Ruđer Bošković predao donaciju u iznosu od 67.595 kuna koja je namijenjena

Read More...
Milanović Kraš

U slavljeničkoj godini Kraš potvrđuje lidersku poziciju i nastavlja rasti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović danas je posjetio Kraš prehrambenu industriju d.d. koja obilježava 110 godina poslovanja. Početak poslovanja

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.