U 2018. godini društvo Jadran imalo ukupni prihod 9 posto veći nego godinu ranije

In Iz zemlje
Turres

U 2018. godini društvo Jadran d.d. imalo ukupni prihod 91.521.423 kune, 9 posto veći nego godinu ranije, poslovni rezultat pozitivan ne računajući jednokratne troškove.

Rezultati poslovanja društva Jadran d.d. i Grupe lanjske godine bili su u skladu s planiranim i očekivanjima, osnovno je obilježje objavljenih rezultata poslovanja koje je prihvatio Nadzorni odbor na sjednici u Crikvenici u ponedjeljak, 29. travnja 2019. Ukupni poslovni prihodi u 2018. godini iznosili su 91.521.423 kune i 9 posto su veći od poslovnih prihoda ostvarenih godinu ranije.

Najveći rast poslovnih prihoda, od čak 16 posto više nego 2017. godine, zabilježili su u svom poslovanju hoteli na crikveničko-vinodolskoj rivijeri. U 2018. godini društvo Jadran d.d. ostvarilo je pozitivan poslovni rezultat bez jednokratnih troškova među kojima se ističu troškovi vrijednosnog usklađenja otkupa tražbina društva Club Adriatic d.o.o. u iznosu 12.899.977 kn, troškovi vezani uz akviziciju društva Club Adriatic – 1.599.226 kn, te troškovi otpremnina bivšem managementa od 1.435.855 kn.

U tekućoj godini Društvo je ostvarilo gubitak u iznosu od 13.957.460 kn, dok je prethodne godine ostvaren gubitak 4.230.650 kn, odnosno nakon ispravka pogreške prethodnog razdoblja iznos od 7.867.640 kn. Ostvareni gubitak posljedica je jednokratnih troškova koji neće opterećivati daljnje poslovanje. Izuzećem ranije navedenih jednokratnih troškova financijski rezultat Društva bila bi neto dobit u iznosu od 1.977.598 kuna, a EBITDA bi iznosila 14.119.767 kuna.

Jadran d.d. lanjske je godine ostvario ukupno 416.553 noćenja što je 1 posto više u odnosu na plan i 3,25 posto više u odnosu na ostvarena noćenja u 2017. godini.

U 2018. godini dva su ključna događaja za kompaniju. Prvi, preuzimanje većinskog paketa dionica Jadrana d.d. od strane dvaju fondova obveznog mirovinskog osiguranja – PBZ Croatia osiguranje i Erste plavi u prvom polugodištu, te preuzimanje Cluba Adriatic d.o.o. od strane Jadrana d.d. u drugom dijelu lanjske godine. Ulaskom novih vlasnika sa svježim kapitalom u vlasničku strukturu stvorile su se pretpostavke za intenzivnija ulaganja u poboljšanje smještajnih kapaciteta, a proširenjem poslovanja na makarsku rivijeru donijelo je i značajnije povećanje smještajnih kapaciteta.

“Mi trenutno upravljamo s devet hotela različitih kategorija na području Crikvenice i Makarske s više od 1.600 smještajnih jedinica, te tri kampa u kojima je turistima na raspolaganju 1.130 parcela. Lanjska godina bila je vrijeme čišćenja dugova prošlosti, a ove godine očekujem povećanje prihoda za 30-tak posto uz osjetan rast stope profitabilnosti“, – izjavio je predsjednik Uprave Jadrana d.d. Goran Fabris i dodao: „Prema poslovnom planu u iduće tri godine planiramo kapitalna ulaganja u iznosu od 117 milijuna eura, čime će se povećati kategorizacija naših smještajnih kapaciteta na razinu od 3 do 5 zvjezdica. Time ćemo još više ojačati vodeću poziciju na ovom dijelu Jadrana.”

You may also read!

capelli

Cappelli: Šibenik je primjer dobrih ulaganja u turističke projekte

Ministar turizma Gari Cappelli u petak je u Šibeniku na sastanku sa županom Šibensko-kninske županije Goranom Paukom i šibenskim

Read More...
Žigman

Potpisan memorandum između HANFA-e i izraelskih regulatora o suradnji u području FinTech inovacija

Predsjednik Upravnog vijeća Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (HANFA), Ante Žigman jučer je s predstavnikom izraelskog regulatora svečano

Read More...
dm

dm predao donaciju vrijednu 14.000 kuna Općoj bolnici Varaždin

dm-ovu donaciju OB Varaždin uložit će u nabavu infuzijske pumpe za Odjel za pedijatriju. U četvrtak, 19. rujna dm je

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.