U Čakovcu otvorena prva ispostava Hamag-Bicro-a

In Korisno
hamag

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (Hamag-Bicro) osnovala je prvu ispostavu u Čakovcu, nadležnu za poslove na području Međimurske županije, izvijestili su u utorak iz te agencije.

Djelatnici Hamag-Bicro-a u ispostavi Čakovec pružat će poduzetnicima na području Međimurske županije informacije o uslugama Agencije, organizirati i provoditi informativne radionice za lokalne poduzetnike te održavati individualne sastanke. Isto tako, educirat će zaposlenike lokalnih poduzetničkih potpornih institucija koje su učlanjene u mrežu Bond o uslugama i programima – bespovratnim potporama, zajmovima, jamstvima, dostupnim izvorima financiranja za inovativna i tehnološki usmjerena poduzeća, kao i uslugama povezanim s međunarodnom suradnjom.

Predsjednik Uprave Hamag-Bicro-a Vjeran Vrbanec istaknuo je tom prilikom da je ispostava Čakovec osnovana s ciljem jednostavnijeg i bržeg pristupa informacijama o uslugama Agencije poduzetnicima izvan Zagreba.

“Ovaj projekt decentralizacije započeli smo u Međimurju, sutra nastavljamo u Slavoniji u Antunovcu, a uskoro je u planu otvaranje i u ostatku Hrvatske. Međimurje je primjer uspješnih poduzetnika, samo kroz programe Hamag-Bicro-a privukli su 385,6 milijuna kuna investicija”, naveo je Vrbanec.

Osnivanje ispostave Čakovcu dio je predviđenih aktivnosti u sklopu pilot-usluge “Decentralizacija usluga Hamag-Bicro-a” u okviru projekta Bond (Business Organisations Network Development), odnosno Mreže poduzetničkih potpornih institucija. Radi se o pilot-projektu koji je započeo 1. srpnja 2017. godine i traje do 30. rujna 2019. a cilj mu je umrežiti različite poduzetničke potporne institucije iz svih krajeva Hrvatske, ujednačiti i standardizirati kvalitetu njihovih usluga kako bi svim poduzetnicima bile dostupne na jednak način, bez obzira na njihovo sjedište poslovanja. U drugoj fazi decentralizacije usluga planira se osnivanje ispostava i u drugim županijama.

Decentralizacija predstavlja jednu od ukupno pet pilot-usluga razvijenih kroz projekt Bond: standardizacija pružanja usluge savjetovanja poduzetnika početnika, mreža mentora za poduzetnike, dijagnostički alati za samoocjenjivanje poduzetnika te “Priručnik za socijalno poduzetništvo”. (H)

You may also read!

1-Tele2_PBZCard_Fiskalka

Inovacija iz Tele2 za digitalizaciju malih i srednjih poduzetnika

Digitalizacija poslovnih procesa malih i srednjih poduzetnika (MSP) osnova je njihova uspješnijeg poslovanja, a time i ukupnog gospodarskog rasta,

Read More...
Blaženka Divjak

Google pokrenuo drugi krug financiranja namijenjen promicanju razvoja digitalnog društva u Hrvatskoj

Institut za razvoj i inovativnost mladih (IRIM) primio je drugu financijsku potporu tvrtke Google u iznosu od 400 tisuća

Read More...
galko

Vrhunske kožne torbe u nježnim nijansama idealan su modni dodatak za proljeće

U korak s trendovima: Hrvatski modni brand Galko predstavio kolekciju proljeće/ljeto 2020 Uzbuđenje zbog povratka toplijeg vremena i sunčanih dana

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.