U Čakovcu otvorena prva ispostava Hamag-Bicro-a

In Korisno
hamag

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (Hamag-Bicro) osnovala je prvu ispostavu u Čakovcu, nadležnu za poslove na području Međimurske županije, izvijestili su u utorak iz te agencije.

Djelatnici Hamag-Bicro-a u ispostavi Čakovec pružat će poduzetnicima na području Međimurske županije informacije o uslugama Agencije, organizirati i provoditi informativne radionice za lokalne poduzetnike te održavati individualne sastanke. Isto tako, educirat će zaposlenike lokalnih poduzetničkih potpornih institucija koje su učlanjene u mrežu Bond o uslugama i programima – bespovratnim potporama, zajmovima, jamstvima, dostupnim izvorima financiranja za inovativna i tehnološki usmjerena poduzeća, kao i uslugama povezanim s međunarodnom suradnjom.

Predsjednik Uprave Hamag-Bicro-a Vjeran Vrbanec istaknuo je tom prilikom da je ispostava Čakovec osnovana s ciljem jednostavnijeg i bržeg pristupa informacijama o uslugama Agencije poduzetnicima izvan Zagreba.

“Ovaj projekt decentralizacije započeli smo u Međimurju, sutra nastavljamo u Slavoniji u Antunovcu, a uskoro je u planu otvaranje i u ostatku Hrvatske. Međimurje je primjer uspješnih poduzetnika, samo kroz programe Hamag-Bicro-a privukli su 385,6 milijuna kuna investicija”, naveo je Vrbanec.

Osnivanje ispostave Čakovcu dio je predviđenih aktivnosti u sklopu pilot-usluge “Decentralizacija usluga Hamag-Bicro-a” u okviru projekta Bond (Business Organisations Network Development), odnosno Mreže poduzetničkih potpornih institucija. Radi se o pilot-projektu koji je započeo 1. srpnja 2017. godine i traje do 30. rujna 2019. a cilj mu je umrežiti različite poduzetničke potporne institucije iz svih krajeva Hrvatske, ujednačiti i standardizirati kvalitetu njihovih usluga kako bi svim poduzetnicima bile dostupne na jednak način, bez obzira na njihovo sjedište poslovanja. U drugoj fazi decentralizacije usluga planira se osnivanje ispostava i u drugim županijama.

Decentralizacija predstavlja jednu od ukupno pet pilot-usluga razvijenih kroz projekt Bond: standardizacija pružanja usluge savjetovanja poduzetnika početnika, mreža mentora za poduzetnike, dijagnostički alati za samoocjenjivanje poduzetnika te “Priručnik za socijalno poduzetništvo”. (H)

You may also read!

bond

HAMAG-BICRO kroz BOND uspostavio pet pilot-usluga za poduzetnike

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) predstavila je na završnoj konferenciji rezultate pilot-projekta BOND - Razvoj

Read More...
Kvaliteta u proizvodnji imperativ opstanka

Kvaliteta u proizvodnji imperativ opstanka

Otvorena akcija Kupujmo hrvatsko u Zagrebu „Hrvatska gospodarska komora već 22 godine promovira hrvatsku kvalitetu. Bili smo influenceri davno prije

Read More...
ruralni

Za ruralni razvoj dostupno više od 500 milijuna kuna

Ministrica poljoprivrede, Marija Vučković prisustvovala je danas, 17. rujna 2019. godine svečanom potpisivanju sporazuma o financiranju između Hrvatske banke

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.