U Hrvatskoj boravi više od milijun turista

In Iz zemlje
turisti

U Hrvatskoj trenutno boravi više od milijun turista, od kojih je oko 900 tisuća stranih, a po regijama ih je najviše u Istri, 277 tisuća, podaci su iz sustava eVisitor o kojima je u četvrtak izvijestila Hrvatska turistička zajednica (HTZ).

Iz HTZ-a ističu i da je brojka od milijun turista dnevno ove godine zabilježena gotovo tjedan prije nego lani.

Po broju turista Istru slijedi Splitsko-dalmatinska županija, u kojoj trenutno boravi njih oko 188 tisuća te Kvarner s njih oko 185 tisuća i Zadarska županija s oko 167 tisuća turista.

Po destinacijama, pak, iz HTZ-a navode da je najviše turista u Rovinju, Viru, Medulinu, Poreču, Umagu i Dubrovniku, dok je među strancima najviše turista iz Njemačke i Slovenije, zatim iz Hrvatske te Austrije, Poljske i Češke.

Za smještaj je najviše turista odabralo objekte u domaćinstvu, njih oko 434 tisuće, dok ih je u kampovima oko 205 tisuća, u hotelima oko 157 tisuća, a u nautičkom charteru oko 24 tisuće.

Sve to, kako ističu iz HTZ-a, potvrđuje vrlo dobre turističke trendove u srpnju, u kojemu je do sada ostvareno 97 posto turističkog prometa iz istog razdoblja rekordne 2019. (H)

You may also read!

Hrvatski turizam ima potencijal za širenje sezone kroz kulturni, aktivni i gastro turizam

Hrvatski turizam ima potencijal za širenje sezone kroz kulturni, aktivni i gastro turizam

Drugi dan internacionalne konferencije 365 dinamičnim i intenzivnim programom potvrdio je sve najave o iskoraku u organizaciji i novoj

Read More...
ribarstvo

Hrvatske tvrtke na vodećem sajmu ribarstva Conxemar 2023

Pet hrvatskih tvrtki iz sektora ribarstva predstavlja svoje proizvode na međunarodnom sajmu smrznutih morskih plodova Conxemar 2023, koji se

Read More...
tomislav-rados

Obilježen Svjetski tjedan ulagatelja: Jačati ulogu fondova rizičnog kapitala u financiranju hrvatskog gospodarstva

Povodom Svjetskog tjedna ulagatelja u Hrvatskoj gospodarskoj komori je održan okrugli stol pod nazivom Nove mogućnosti financiranja gospodarstva –

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design