U Hrvatskoj obrtničkoj komori predstavljeno 51. izdanje sajma MOS Celje

In Sajmovi i izložbe
MOS

51. Međunarodni obrtnički i poduzetnički sajam Celje 2018. koji se održava od 11. do 16. rujna, predstavljen je na press konferenciji održanoj u prostoru Hrvatske obrtničke komore.

Hrvatsku obrtničku komoru i MOS sajam povezuje višegodišnja suradnja koja je omogućila predstavljanje brojnih hrvatskih obrtnika kao izlagača zahvaljujući sufinanciranju izlagačkog prostora, ali i kompletne logistike od strane HOK – a.

Na ovogodišnjem izdanju sajma predstavit će se preko 1400 izlagača iz 30 država, a ovogodišnja zemlja partner je Srbija.

Hrvatski će izlagači svoju ponudu predstaviti u paviljonu L1, na štandu broj 15, površine 54 m2“.

Glavna tajnica Hrvatske obrtničke komore, Violeta Jelić, istaknula je da je i ove godine Hrvatska obrtnička komora potaknula brojne obrtnike da izlažu na ovom važnom događanju koje okuplja gospodarstvenike iz cijelog svijeta i omogućuje sudionicima da ostvare brojne vrijedne kontakte koji mogu pomoći pri širenju tržišta.

„HOK sufinancira izlaganje 17 izlagača, a u suradnji s Obrtničkom komorom Krapinsko-zagorske županije na sajmu će se prezentirati i katalog tradicijskih i umjetničkih obrta, katalog građevinara kao i katalog metaloprerađivača s područja Krapinsko-zagorske županije te uzorci proizvoda 14 tradicijskih obrta. Isto tako, u suradnji s Obrtničkom komorom Karlovačke županije putem promotivnih materijala prezentirat će se obrtnici iz djelatnosti graditeljstva, obrade drva, izrade alata i turizma s područja Karlovačke županije“, naglasila je.

Posebno je istaknuto da su zajednički nastupi hrvatskih obrtnika na inozemnim međunarodnim sajmovima tijekom prošle i ove godine organizirani u sklopu provedbe projekta „Internacionalizacija poslovanja MSP-ova i povećanje sposobnosti hrvatskog obrtništva za poslovanje u inozemstvu uz podršku Hrvatske obrtničke komore“, koji je s 2.304.893,64 kuna sufinanciran iz Europskog fonda za regionalni razvoj.
Cilj projekta je pružanje pomoći HOK-a obrtnicima kako bi razvili svoje kapacitete i sposobnosti za sudjelovanje na međunarodnom tržištu.

Samostalno se na ovogodišnjem izdanju MOS-a predstavlja još 7 hrvatskih izlagača i to je, kako je istaknuo Robert Otorepec, izvršni direktor Celjskog sajma, organizatora Međunarodnog sajma obrtništva i poduzetništva (MOS), također razlog za zadovoljstvo i potvrda dugogodišnje uspješne gospodarske suradnje dviju zemalja.

„Cilj je ovog sajma tu suradnju promicati, ali i poticati obrtnike i gospodarstvenike da ju iz godine u godinu šire i unapređuju“, zaključio je.

Predsjednik Obrtno- podjetniške zbornice Slovenije, Branko Meh govorio je o aktivnostima slovenske komore te o odličnoj suradnji na svim razinama s Hrvatskom obrtničkom komorom te istaknuo značaj ovog sajma koji je svake godine pravo mjesto za ostvarivanje kontakata između hrvatskih i slovenskih obrtnika.

Da se nerijetko, takvi kontakti pretvore u suradnju potvrdio je i obrtnik s višegodišnjim „izlagačkim stažom“, gospodin Franjo Golub, vlasnik strojobravarskog obrta „Lamela“, koji je kolegama obrtnicima preporučio da se odazovu sudjelovanju na što većem broju sajmova te da si na taj način, kroz što kvalitetniju prezentaciju, uz pomoć Hrvatske obrtničke komore, otvore prostor za širenje poslovanja na brojna strana tržišta.

You may also read!

U HGK dodijeljene nagrade Top of the Funds

U HGK dodijeljene nagrade Top of the Funds

Imovina investicijskih fondova narasla za 57 posto Hrvoje Krstulović i Josip Zaher „Investicijski fondovi i društva važna

Read More...
Kako povećati sigurnost hrane tijekom uskrsnih blagdana

Kako povećati sigurnost hrane tijekom uskrsnih blagdana?

Savjeti za sigurnu blagdansku kupovinu Kupovina hrane je prvi korak u osiguranju sigurnih namirnica za vašu obitelj. Pravilan način kupovine

Read More...
lova

Učinkovitija provedba reformi

Nacionalni program reformi 2019. predstavlja kontinuitet prethodnih takvih programa fokusirajući se na tri identična cilja sadržana i u prošlogodišnjem

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.